Jeg håber du er klar til endnu en køkkenquest, for denne gang vil jeg tage dig med til byen Konohagakure, byen gemt i blade, og Narutos hjemby.
Vi skal nemlig lave en treat som jeg er sikker på at Mr. Nerd og mange andre anime fans altid har haft lyst til at prøve. Jeg vil nemlig kaste mig ud i opskriften på intet mindre end Narutos livret – en skål ramen fra Ichiraku.
Ichiraku er blot en lille bod, men det er Narutos absolutte yndlings spisested, og han besøger den ofte mellem sine missioner.
De tre ramen grundtyper
Hos Ichiraku serveres selvfølgelig de mest gængse grundtyper af ramen: Shio, en ren, lys og klar suppe, ofte baseret på fisk, som er smagt til med salt.
Shoyu, en klar og lettere brunlig suppe, primært smagt til med soya, som har en dejlig balance mellem de salte og nogle søde og lettere karamelliserede noter.
Samt Miso, en relativ ny grundstamme fra 1960’erne som er tilsmagt med miso paste og som har en mere nøddeagtig, fyldig og cremet smag.
Den ultimative Naruto skål
Personligt foretrækker jeg en skål med shoyu-ramen, mens miso er Narutos favorit.
Heldigvis findes der næsten lige så mange måder at lave ramen på, som der findes japanske husmødre, og man kan da også se opskrifter med utallige kombinationer og udvidelser af grundtyperne herover.
Derfor har jeg besluttet mig for at kombinere vores to favoritter, for at lave den ultimative Naruto ramen – komplet med toppings i form af charshu svin, ajitama æg, narutomaki fiskekager, bambusskud og nori.
Hvis du kan lide Narutos livret, så vil du sikkert også synes om Pho, den vietnamesiske pendant som er mindst lige så velsmagende
Naruto ramen
Ingredienser
Charsu svinekød
- 1 ribbensteg (uden svær og ben)
- salt
- 15 g frisk ingefær (knust)
- 2 forårsløg (skåret i grove stykker)
- 2 fed hvidløg (knust)
Ramen suppe
- kogevand fra kødet
- 15 g ingefær (knust)
- 100 ml sake (eller tør hvidvin)
- 100 ml. dashi (eller 100 ml vand smagt til med 1 tsk. fish sauce)
- 2 spsk. sukker
- 2 ½ spsk. soya
- 1 spsk. mirin
Fyld
- 2 pakker nudler (kogte)
- 1 ark tang (skåret i 6 stykker)
- 2 smilende æg (opskriften på ramen æg findes herunder)
- 2 forårsløg (skåret i tyndeskiver)
- ½ dåse bønnespire (skåret i tynde strimler)
- et par skiver narutomaki (opskriften findes herunder)
- 2 spsk. miso pasta
Sådan gør du
Charsu svinekød
- Krydr ribbenstegen godt med salt og rul den stramt sammen.
- Bind stegen sammen med kødsnor og brun den godt på alle sider i en stor gryde.
- Tilsæt ingefær, forårsløg og hvidløg og hæld nok kogende vand på til kødet er dækket.
- Placer en lille tung tallerken over kødet så det holdes under vandet, og lad gryden simre ved middelvarme i 2 – 3 timer.
- Skum urenheder af undervejs, og tilsæt evt. lidt ekstra vand hvis det fordamper for meget (kødet skal være dækket under hele kogetiden).
- Fjern det møre kød fra gryden og sigt og gem væsken.
- Kom både kød og fond i køleskabet til dagen efter.
Ramen suppe
- Fjern fedtlaget fra fonden og kog den op sammen med ingefær, sake, dashi, sukker, soya og mirin.
- Reducer varmen til lavt blus når fonden koger, og lad den simre i 20 minutter.
- Skær det afkølede kød i tynde skiver, og placer det evt. på en ovnrist og grill det i en forvarmet ovn i 220 grader, til det får en mørk og ristet overflade.
Servering
- Kom ca. 1 spsk. miso pasta i hver skål og hæld den varme suppe over.
- Pisk suppe og miso sammen og fordel herefter de kogte nudler i hver skål.
- Hæld suppen over nudlerne.
- Læg herefter 3 skiver tang i hver skål sammen med et par skiver kød, et smilende æg, nogle skiver narutomaki samt fint snittet forårsløg og bønnespire.
Ajitama (ramen æg)
Ingredienser
- 4-6 æg
- 100 ml chashu fond (kan udelades hvis man ikke laver charsu svin)
- ½ dl soya
- 2 spsk. mirin
- 2 spsk. sake
Sådan gør du
- Bring en gryde med vand i kog.
- Kom 4 – 6 æg i vandet når det koger, og lad dem koge i 7 minutter.
- Læg de kogte æg i isvand og pil dem.
- Pisk resten af ingredienserne sammen til en marinade og kom de pillede æg i marinaden.
- Lad æggene marinerer i min. 30 minutter men op til 2 dage.
Narutomaki
Ingredienser
- 1 pk. torskefars
- 2 spsk. riseddike
- 1 spsk. mirin
- rød frugtfarve
Sådan gør du
- Rør torskefarsen sammen med riseddike og mirin
- Tag 1/3 af farsen fra og farv den lyserød med frugtfarven.
- Pak en bambusrullemåtte ind i husholdningsfilm, og smør et jævnt lag af den hvide fars ud på plastikken.
- Smør herefter den lyserøde fars oven på den hvide fars, og rul fiskefarsen sammen til en stram roulade.
- Pak rouladen stramt ind i husholdningsfilm, så den ligner en lille fiskepølse og og damp den i en bambusdamper i 25-30 minutter.
- Lad fiskepølsen køle helt af inden den skæres i skiver og spises.
Skriv et svar