Uncategorized

Saint Patrick’s Dag Leprechaun cupcakes

 

Lørdag den 17. marts, er det irernes nationaldag Saint Patrick’s Day. På Saint Patrick’s dag mødes Irere overalt i verden og fester iklædt grønt og orange med øl og musik, ofte på irske pubs. 

Se nu ved jeg godt at det ikke rigtigt er noget i fejre her i Danmark, men derfor kan man jo godt bruge dagen som en undskyldning for at gå en tur i køkkenet og lave lidt skæg og ballade, og det er præcis hvad jeg har gjort. Efter jeg så den HER kage fra Mande Kogebogenbesluttede jeg mig nemlig for at lege lidt med opskriften og give den en lille makeover i dagens anledning. Derfor kan jeg idag dele opskriften på de her Saint Patrick’s dag inspirerede cupcakes, smækfulde af alt det der hører sig til en vaskeægte irsk fejring: nemlig øl i rigelige mængder, chokolade og en masse fløjlsblød frosting, så grøn som de irske græsenge, smukt dekoreret med lammeskyer og en regnbue hvor der muligvis kunne ligge en leprechaun skat gemt for enden.

 

 

Så uanset om man er af irsk oprindelse eller ej, om man har planer om at skulle ud og male byen rød grøn, eller blot har lyst til en lækker kage til eftermiddagskaffen, så kan jeg kun anbefale at i skynder jer ud i køkkenet og får bikset en omgang af de her søde små grønne cupcakes sammen – jeg lover at I ikke vil fortryde det, men husk at stille en ekstra cupcake ud til leprechaunsne så de ikke laver alt for mange numre med jer resten af året.

 

 


Loot: 24 stk.

Quest timer: 30 minutter


Leprechaun cupcakes

Samlet tid30 min
Antal: 24 cupcakes

Ingredienser

  • 250 ml guiness
  • 250 g smør
  • 200 g mørk muscovado sukker
  • 100 g kakao
  • 150 ml cremefraiche
  • 3 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g mørk chokolade (smeltet)
  • 300 g mel
  • 1 tsk. natron
  • 1 ½ tsk. bagepulver

Frosting

  • 2 past. æggehvider
  • 150 g sukker
  • 200 g smør (blødt)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • et par dråber grøn frugtfarve

Pynt

  • regnbuefarvet slik bånd (klippet i ca. 5 cm lange stykker)
  • guld krymmel

Sådan gør du

  • Start med at forvarme ovnen til 180 grader.
  • Hæld herefter guiness i en gryde sammen med smør og sukker og varm det langsomt op til smørret er smeltet og sukkeret er opløst.
  • Pisk kakaoen grundigt ind i ølmassen og stil gryden til side.
  • Rør nu cremefraichen godt sammen med æg, vanilje og den smeltede chokolade.
  • Vend dernæst ølmassen og chokolademassen sammen inden mel, natron og bagepulver sigtes og vendes forsigtigt i den nu linde dej.
  • Hæld dejen i nogle muffinforme og bag dem i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter.
  • Lad muffinsne køle af og gå i gang med at lave frostingen.
  • Rør langsomt æggehvide og sukker sammen i en skål over et vandbad indtil sukkeret er opløst.
  • Fjern herefter skålen fra vandbadet og pisk hviderne kraftigt indtil de bliver stive.
  • Når hviderne er stive tilsættes smørret lidt ad gangen under piskning.
  • Når al smørret er pisket ind i hviderne smages cremen til med vanilje før en smugle tages fra og stilles til side.
  • Tilsæt et par dråber grøn frugtfarve til den resterende creme, og smør en lag grøn creme på hver af de afkølede muffins.
  • Tag herefter den hvide creme og dekorer hver muffin med to “skyer” og buk et stykke regnbuefarvet bånd ned i hver sky.
  • Drys til sidst lidt guldkrymmel ved den ene ende af regnbuen, og så er de ellers klar til at blive sat til livs.

Level


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *