Marinettes rødbedesuppe fra Miraculous: Ladybug og Cat Noir på eventyr

Rødbede suppe

Jeg elsker simpelthen, når I tager jer tid til at sende mig gode forslag til treats fra jeres yndlings fandoms.

Jeg gemmer alle jeres forslag, og selvom jeg ikke altid kan finde tid til at lave dem lige med det samme, så skal jeg nok nå til dem før eller siden.

Som I ved så har jeg på det seneste haft rimelig travlt, med at lave en serie om fantasy cocktails. Nu er jeg dog nået ud på den anden siden, og derfor har jeg endelig tid til at lave et af jeres ønsker. Derfor vil jeg i dag kaste mig over opskriften på Marinettes suppe fra TV-serien Miraculous: Ladybug og Cat Noir på eventyr, som Christian har efterspurgt.

Selv har jeg ikke set så meget af serien, men da jeg så at den lå inde på Diseney+, tænkte jeg at jeg hellere måtte tjekke den bedre ud og ikke mindst lave lidt research til dagens treat.

Kort fortalt så handler serien om de to parisiske teenagere, Marinette Dupain-Cheng og Adrien Agreste, som forvandler sig til superheltene Ladybug og Cat Noir for at beskytte Paris mod superskurken Hawk Moth.

Suppen der gør folk onde

Det er da også Hawk Moth der er på spil i afsnittet “Kung Food (S01E16), hvor kokken Wang Cheng stiller op til en konkurrence for at finde verdens bedste kok.

Wang Cheng deltager med sin berømte suppe celestial soup, men desværre bliver suppen saboteret af den inkarnerede suppe-hader Chloé.

Da Hawk Moth mærker Chengs skuffelse over at se sin suppe saboteret, sender han en akuma efter Cheng, som forvandler alle der har spist suppen til sine onde akumatiserede hjernevaskede håndlangere.

Heldigvis formår Ladybug og Cat Noir både at sætte en stopper for Hawk Moths onde planer, og rede alle dem der blev hjernevaskede.

Som tak laver kokken Wang Cheng derfor endnu engang sin celestial suppe, dog uden sabotage, og omdøber suppen til Marinettes suppe.

Rødbede suppe

En smuk lilla-ish rødbedesuppe

I serien har suppen en flot lilla farve, men der løftes  dog ikke meget af sløret for, hvad Wang Cheng egentligt kommer i sin suppe.

Det eneste man faktisk ser ham bruge er kartofler, løg, porre, gulerødder, kål og peber – og jeg ved ikke med jer Nerd Squad, men selv min gamle billedkunst lærer, ville få ret svært ved at gøre noget lilla med det udgangspunkt.

En sand stjernekok skal selvfølgelig have plads til sine små hemmeligheder, og en af hemmelighederne består helt sikkert i den lilla blomst han får af Marinette.

Den blomst alene har jeg dog lidt svært ved at se skulle kunne farve hele suppen, derfor tænker jeg også at Chef Cheng må have lavet en rødbedesuppe.

Om det er rigtigt, skal jeg ikke kunne sige – men da jeg havde en del rødbede tilovers fra min opskrift på blodøl, endte jeg med at resonere mig frem til at det nok var det der var basen for Chengs suppe… og så var en rødbedesuppe også  den bedste idé jeg kunne komme på, som involverede at rødbederne rent faktisk blev spist inden de blev dårlige.

Rødbede suppe

Problemet med kun at lade farven udelukkende komme fra rødbede er dog, at rødbede som deres navn antyder er røde. Derfor vil ting man laver med dem også blive røde, og ikke lilla som Chengs suppe.

Heldigvis involvere Chengs suppe også en særlig lilla blomst, og da jeg også lå inde med lidt ekstra butterfly pea flower pulver, kunne jeg meget nærliggende komme lidt i suppen for at justerer farven lidt.

En dum fejltagelse

Da jeg lavede suppen virkede det over al forventning, og der gik ikke længe før jeg stod med en gryde fuld af lilla suppe.

Desværre glemte jeg alt om butterfly pea pulverets sensitivitet overfor syre, for mens jeg stod og smagte suppen til valgte jeg af uransagelige årsager at pøse citronsaft i. Ja det var lidt dumt, for med ét blev min lilla suppe rødbederød igen, og jeg havde spildt en masse butterfly pea pulver uden grund.

Sådan kan det jo gå, når man ikke kan lurer alle en kinesisk mesterkoks tricks af.

Lad dog ikke min fejlfarvede rødbedesuppe stoppe jer fra at prøve opskriften herunder.

For selvom den ikke er lige så lilla som Chengs suppe, så smager den stadig som en drøm – især nu hvor vi koldere tidere i møde og har brug for ekstra lune og lækre sager at varme os på.

Marinettes rødbedesuppe med karry creme

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 rødbeder (skrællet og skåret i grove stykker)
  • 2 store kartofler (skåret i grove stykker)
  • 1/8 blomkål (skåret i grove stykker)
  • 2 gulerødder (skåret i grove stykker)
  • 2 fed hvidløg (knust)
  • 1 løg (skåret i kvarte)
  • 1 pore (skåret i grove stykker)
  • 2 spsk. olie
  • 500 ml kyllingefond
  • 150 ml fløde
  • 300 ml vand (kogende)
  • salt og peber
  • 2 – 3 spsk. citronsaft

Karrycreme

  • 100 g feta
  • 50 ml cremefraiche
  • ½ fed hvidløg (fint revet)
  • 1 tsk. karry
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Vend grøntsagerne sammen med olien, fordel dem på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Blend herefter de ovnbagte grøntsager sammen med kyllingefonden, til det har konsistens som en blød og cremet grøntsagspuré.
  • Kom pureen i en gryde sammen med vand og fløde og lad suppen små simre ved middelvarme i 10-20 minutter.
  • Smag til sidst suppen til med salt, peber og citronsaft og server den sammen med karrycremen.

Karrycreme

  • Kom feta, cremefraiche, hvidløg og karry i en minihakker og blend det til en ensartet og blød creme.
  • Smag cremen til med salt og peber, og server den sammen med rødbedesuppen.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering