Blodøl – direkte fra Skumleskægs hemmelige lager

Blodøl

Sidst fik I opskriften på den blodige zombie temple fra Louise Haibergs bogserie Død Verden, og i dag bliver vi i det dystre hjørne.

Vi bevæger os nemlig fra en drink  man kan finde i et zombie inficeret ødeland, til en anden drink, der indtil nu kun kunne skaffes i Helvede.

For i Kenneth Bøgh Andersens bog Djævelens Lærling, er der en god chance for at man bliver budt på store skummende krus fulde af blodøl – især hvis man besøger portneren Skumleskæg.

Blodøl

“Er du tørstig? Det er jo en lang trappe at gå ned ad.” “Jo tak, jeg er faktisk lidt tørstig,” sagde Filip, og dæmonen forsvandt ud i køkkenet. […] Skumleskæg vendte tilbage med to store krus, som han stillede på bordet imellem lænestolene. “Værsgo, lille ven. Bare drik alt, hvad du kan. Der er mere, hvor det kommer fra.” […] Indholdet var tykt og lunkent. Og mørkerødt. Det lignede næsten… Filip, hvordan hans mave vendte sig en havld omgang, og gysende satte han kruset med blod fra sig igen. […] Ahh!, der er nu intet som et krus velskænket blodøl.”

(Djævelens lærling, Kenneth Bøgh Andersen)

Blodøl til menneskelige ganer

Blodøl er lidt af en delikatesse i Helvede, og hvis den ægte varer skal nydes, så kræves en  gragorns-, djævel- eller temptans særligt udviklede smagsløg og stærke mave.

Heldigvis har jeg udviklet en helt særlig variation af blodøl, som er tilpasset vores svage maver og underudviklede menneskelige smagsløg – og hvis jeg skal sige det selv, så er denne opskrift det bedste der er kommet ud af Helvede siden Filip Engel.

Så træd ned til Helvedes forgård og find din indre djævel frem, for nu skal krusene med blodøl hæves så vi kan skåle for alle djævelske skarnsstreger 😈

Blodøl

Skumleskægs blodøl

Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 7 minutter
Antal 4 glas

Ingredienser

  • 5 rødbeder skrællede
  • 2 æbler
  • 5 cm. ingefær
  • 500 ml appelsinjuice
  • 1 æggehvide

Sådan gør du

  • Kør rødbede, æbler og ingefær gennem en juicer.
  • Tilsæt appelsinjuice og stil rødbedejuicen til side.
  • Kom nu æggehviden i en cocktailshaker sammen med en enkel isterning og ryst den godt i min. 10 sekunder.
  • Fyld shakeren op med lidt ekstra is og hæld 2 dl rødbedejuice over isen.
  • Ryst nu shakeren igen, hæld drinken i et afkølet glas, og lad den iskolde blodøl slukke din indre dæmons tørst

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering