Felix Felicis aka eliksiren på flydende held fra Harry Potter

Felix Felicis

Så nåede vi til vejs ende i optakten til årets Fantasy Festivalen, en rejse der har budt på hele 7 skønne fantasy cock- og mocktails.

Jeg har naturligvis gemt den bedste til sidst, og der er faktisk med god grund.

For hvis I skal deltage i Boris Hansens fantasyquiz på fredag, så kunne det meget vel tænkes at I fik brug for dagens opskrift.

I dag tager jeg jer nemlig med dybt ned i Hogwarts krypt, hvor vi sammen med professor Schnobbevom skal brygge eliksiren Felix Felicis.

Felix Felicis er også kendt som flydende held, da den giver alle som drikker den et helt utroligt held i en vis periode.

I eliksirens virkningstid vil brugeren opleve en lykkerus hvor alt synes muligt, og alt hvad de fortage sig vil være succesfuldt – altså rimelig brugbart hvis man har brug for lidt hjælp til at vide Boris’ quiz.

Felix Felicis

Felix Felicis brygget med muggler-magi

Eftersigende bør eliksiren, der ligner flydende guld, dog indtages med største varsomhed. For ifølge professor Schnobbevom kan man  ved overdrevet brug opleve bivirkninger som overmod, dumdristighed og overstadighed 😯

Har I mistet jeres kopi af bogen Avanceret eliksirbrygning af Romeo Pathons Julkrone, så frygt ej, for herunder finder I min opskrift på en muggler-venlig udgave af denne gyldne eliksir.

Den muggler-venlige udgave er naturligvis ikke nær lige så potent som den ægte vare. Til gengæld så indeholder den en god mængde muggler-magi aka alkohol, og så tager den kun omkring 5 minutter at blande sammen – i stedet for originalopskriftens seks måneder 😉 

Felix Felicis

P.S. Jeg ved naturligvis godt at jeg havde lovet jer at vi også skulle en tur til Narnia, men sygdom, studiestart og bryllups forberedelser kom til at æde en større del af min tid end først antaget.

Derfor udgår opskriften fra Narnia i denne omgang, jeg skal dog ikke afvise at  jeg når til den senere på året, så hvis det lige var den opskrift I gik og ventede på, så kan jeg kun undskylde og håbe at jeres forståelse og tålmodighed kan strækkes lidt endnu.

Felix Felicis cocktail

Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 4 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

 • 50 ml likør 43
 • 100 ml æblejuice
 • 1-2 spsk limesaft
 • 1/8 tsk. guldstøv
 • Isterninger

Sådan gør du

 • Kom alle ingredienserne i en cocktailshaker sammen med en håndfuld isterninger.
 • Ryst shakeren godt, til drinken er godt blandet og afkølet.
 • Hæld drinken i afkølede glas og drik den næste gang du har brug for lidt ekstra flydende held.

Prøv også

Kommentarer

4 svar til “Felix Felicis aka eliksiren på flydende held fra Harry Potter”

 1. Jenny Avatar
  Jenny

  Hvad er likør 43?

  Og jeg glæder mig til Narnia, inkl. det slik som Digory og Polly kunne få i senViktoria tidens London, som var så lækkert, at C.S. Lewis ikke vil fortælle om det.

  1. Trine Avatar

   Licor 43 er en spansk likør, der består af 43 forskellige ingredienser (https://www.vinmedmere.dk/shop/288-likoer/6952-licor-43-likoer-70-cl-31/) og hvor er det dejligt at du glæder dig til Narnia opskrifterne, de skal nok komme her ind på et tidspunkt 🙂

 2. Jenny Avatar
  Jenny

  Tip, jeg er lige faldet over den i Lidl til 99 kr., selvfølgelig røg der en i kurven, nu skal der drikkes held 🙂

  1. Trine Avatar

   Tusind tak for tippet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering