Jeg håber I er klar til at skåle i endnu en festlig drink, i dag skal vi nemlig fortsætte optakten til årets Fantasy Festival.
Sidst fik I opskriften på den farverige regnbuesaft fra Skyriel, og vi bliver i det farverige hjørne lidt endnu. For i dag byder jeg på en drink inspireret af bogen Leoniderne, den første bog i Nanna Foss’ Spektrum serie.
Serien består på nuværende tidspunkt af fire bøger, der alle er opkaldt efter hver sin meteorsværm. Derfor virkede det meget nærliggende at hoppe med på galakse trenden, og lave en frossen galakse lemonade inspireret af Nannas bøger.
Himmellegemer i flydende form
Mit udgangspunkt var de smukke, lysende og farve changerende stjernetåger som ofte har rødlige eller lilla nuancer – hvilket tilfældigvis også passer meget godt med forsiden på Nannas første bog Leoniderne fra 2014.
Nu ligger landet dog sådan, at Spektrum bøgerne snart står overfor et reboot, hvor de genudkommer på forlaget Gyldendal.
Så hvis ikke denne frosne lemonade skal bruges til at fordrive tiden inden Fantasy Festivalen, så brug den i stedet til at fejre genudgivelsen af Nannas spektakulære bøger om mobning, venskaber, forelskelser og tidsrejser.
Laver I denne lemonade, eller nogle af alle de andre drinks jeg deler over det næste stykke tid, så del endelig jeres billeder op Instagram eller på Fantasy Festivalens begivenhed med hashtagget #fantasycocktail20, og husk endelig at smide en kommentar herunder hvis I har nogle gode ideer til andre lækre fantasy drinks.
Frossen galakse lemonade
Ingredienser
Farveskiftende isterninger
- 2-3 tsk. butterfly pea pulver
- 500 ml vand (kogende)
Alternativ
- ¼ rødkål
- 500 ml vand
- 2 tsk. sukker
Lemonade sirup
- 400 ml sukker
- 400 ml vand
- 400 ml citronsaft
Andet
- Danskvand
- Knust is
Sådan gør du
Farveskiftende isterninger
- Opløs butterfly pea pulveret i kogende vand, og lad vandet trække i ca. 20-30 minutter.
- Sigt væden fra, og hæld det nu blå vand i isterningebakker og frys det natten over.
Alternativ
- Blend rødkål sammen med vand og sigt væden fra.
- Smag rødkålsvæsken til med sukker, da det neutraliserer den ”kålede” smag.
- Hæld herefter den blå væske i isterningebakker og frys det natten over.
Lemonade sirup
- Kom sukker og vand i en gryde og kog det op, indtil sukkeret er opløst.
- Stil herefter sukkerlagen på køl.
- Tilsæt citronsaften når sukkerlagen er kold
Servering
- Kom et par skefulde knust is i hvert glas.
- Knus dernæst de blå isterninger, og fyld glassene op med det blå is-støv.
- Hæld 60-70 ml lemonade sirup i hvert glas sammen med samme mængde danskvand.
- Tilsæt til sidst lidt ekstra af det blå is-støv og server den inden horror vacui finder dig.
Skriv et svar