Den ultimative iskaffe

iskaffe

Nogen mennesker er tedrikkere , andre er kaffedrikkere. Selv har jeg aldrig velvilligt har sat en kop kaffe til livs, så jeg hører bestemt til i kategorien tedrikkere. 

Eller det gjorde jeg i hvert fald indtil for omkring to uger siden, da den famøse dalgona kaffe tog verden med storm. Det startede egentligt bare som et sjovt køkkeneksperiment, men jeg fik hurtigt smag for den trendy kaffe specialitet.

Da Micki Cheng så kort tid efter delte opskriften på den græske frappé, så skulle den jo også smages, og det var faktisk først da jeg også hoppede ud i opskriften på vietnamesisk iskaffe fra Min Grydeske, at det gik op for mig at jeg så småt var ved at blive en vaskeægte kaffekonvertit.

Jeg kan ganske vist stadig ikke tåle smagen af en kop varm sort kaffe, men de mange iskaffer jeg snart har sat til livs har dog overbevist mig om at kaffe måske ikke er så ringe en drik endda.

iskaffe

Kaffernes Frankenstein

Om det var et udslag for corona-kuller skal jeg ikke kunne sige, men i ren doktor Frankenstein stil fik jeg en dag en idé til et crazy køkkeneksperiment, som kombinerede dalgona kaffen, frappéen og den vietnamesiske iskaffe til én ultimativ iskaffe.

Fra frappéen blev brugt det cremede kaffeskum, fra den vietnamesiske iskaffe blev brugt iskold stærk kaffe og sødt og lækkert kondenseret mælk og for at give den dalgona kaffens velkendte lag mellem mælk og kaffe røg der lidt flødeskum på toppen.

Det var aldrig tænk som andet end lidt fri leg i køkkenet, men I var simpelthen så vilde med min kreation da jeg delte den på min story, at flere af jer har efterlyst en reel opskrift. 

Sådan et ønske kan jeg naturligvis ikke sidde overhørig, så selvfølgelig skal I have fingrene i opskriften, så I også kan forsøde jeres weekend lidt med et glas af den ultimative Frankenstein-iskaffe.

iskaffe

Frankenstein iskaffen

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

 • 1 tsk. sukker
 • 2 tsk. instant kaffe
 • 3 tsk. vand
 • 3-5 isterninger
 • 1,5 dl stærk kaffe (kold)
 • 2 tsk. kondenseret mælk
 • ½ dl mælk

Pynt

 • flødeskum

Sådan gør du

 • Kom sukker, instant kaffe og vand i et højt glas , og pisk det godt sammen med en mælkeskummer til det danner et tykt og marengs lignende skum.
 • Tilsæt et par isterninger og hæld kaffe, kondenseret mælk og mælk i glasset.
 • Rør det hele godt sammen så du får en cremet og ensartet drik.
 • Til sidst toppes glasset med lidt flødeskum, og så kan man ellers nyde sin ultimative iskaffe.

Prøv også

Kommentarer

3 svar til “Den ultimative iskaffe”

 1. Jenny Avatar
  Jenny

  Det lyder også, som om du har fanget det brdste ved alle tre.

  1. Trine Avatar

   Mange tak, det tror jeg også jeg har.
   Hvorom alting er så er den i hvert fald lækker (uanset om man kan finde alle tre iskaffer eller ej)

 2. Jenny Avatar
  Jenny

  ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering