Desserter,  Drinks,  Level 1,  Morgenmad,  Sommer,  Trends

Den ultimative iskaffe

iskaffe

 

★Hej Nerd Squad★

Nogen mennesker er tedrikkere , andre er kaffedrikkere. Selv har jeg aldrig velvilligt har sat en kop kaffe til livs, så jeg hører bestemt til i kategorien tedrikkere. 

Eller det gjorde jeg i hvert fald indtil for omkring to uger siden, da den famøse dalgona kaffe tog verden med storm. Det startede egentligt bare som et sjovt køkkeneksperiment, men jeg fik hurtigt smag for den trendy kaffe specialitet.

Da Micki Cheng så kort tid efter delte opskriften på den græske frappé, så skulle den jo også smages, og det var faktisk først da jeg også hoppede ud i opskriften på vietnamesisk iskaffe fra Min Grydeske, at det gik op for mig at jeg så småt var ved at blive en vaskeægte kaffekonvertit.

Jeg kan ganske vist stadig ikke tåle smagen af en kop varm sort kaffe, men de mange iskaffer jeg snart har sat til livs har dog overbevist mig om at kaffe måske ikke er så ringe en drik endda.

 

iskaffe

 

Kaffernes Frankenstein

Om det var et udslag for corona-kuller skal jeg ikke kunne sige, men i ren doktor Frankenstein stil fik jeg en dag en idé til et crazy køkkeneksperiment, som kombinerede dalgona kaffen, frappéen og den vietnamesiske iskaffe til én ultimativ iskaffe.

Fra frappéen blev brugt det cremede kaffeskum, fra den vietnamesiske iskaffe blev brugt iskold stærk kaffe og sødt og lækkert kondenseret mælk og for at give den dalgona kaffens velkendte lag mellem mælk og kaffe røg der lidt flødeskum på toppen.

Det var aldrig tænk som andet end lidt fri leg i køkkenet, men I var simpelthen så vilde med min kreation da jeg delte den på min story, at flere af jer har efterlyst en reel opskrift. 

Sådan et ønske kan jeg naturligvis ikke sidde overhørig, så selvfølgelig skal I have fingrene i opskriften, så I også kan forsøde jeres weekend lidt med et glas af den ultimative Frankenstein-iskaffe.

 

iskaffe


Loot:  1 glas

Quest level:


Frankenstein iskaffen

Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid10 min
Antal: 1 glas

Ingredienser

 • 1 tsk. sukker
 • 2 tsk. instant kaffe
 • 3 tsk. vand
 • 3-5 isterninger
 • 1,5 dl stærk kaffe (kold)
 • 2 tsk. kondenseret mælk
 • ½ dl mælk

Pynt

 • flødeskum

Sådan gør du

 • Kom sukker, instant kaffe og vand i et højt glas , og pisk det godt sammen med en mælkeskummer til det danner et tykt og marengs lignende skum.
 • Tilsæt et par isterninger og hæld kaffe, kondenseret mælk og mælk i glasset.
 • Rør det hele godt sammen så du får en cremet og ensartet drik.
 • Til sidst toppes glasset med lidt flødeskum, og så kan man ellers nyde sin ultimative iskaffe.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering