Nogen mennesker er tedrikkere , andre er kaffedrikkere. Selv har jeg aldrig velvilligt har sat en kop kaffe til livs, så jeg hører bestemt til i kategorien tedrikkere.
Eller det gjorde jeg i hvert fald indtil for omkring to uger siden, da den famøse dalgona kaffe tog verden med storm. Det startede egentligt bare som et sjovt køkkeneksperiment, men jeg fik hurtigt smag for den trendy kaffe specialitet.
Da Micki Cheng så kort tid efter delte opskriften på den græske frappé, så skulle den jo også smages, og det var faktisk først da jeg også hoppede ud i opskriften på vietnamesisk iskaffe fra Min Grydeske, at det gik op for mig at jeg så småt var ved at blive en vaskeægte kaffekonvertit.
Jeg kan ganske vist stadig ikke tåle smagen af en kop varm sort kaffe, men de mange iskaffer jeg snart har sat til livs har dog overbevist mig om at kaffe måske ikke er så ringe en drik endda.
Kaffernes Frankenstein
Om det var et udslag for corona-kuller skal jeg ikke kunne sige, men i ren doktor Frankenstein stil fik jeg en dag en idé til et crazy køkkeneksperiment, som kombinerede dalgona kaffen, frappéen og den vietnamesiske iskaffe til én ultimativ iskaffe.
Fra frappéen blev brugt det cremede kaffeskum, fra den vietnamesiske iskaffe blev brugt iskold stærk kaffe og sødt og lækkert kondenseret mælk og for at give den dalgona kaffens velkendte lag mellem mælk og kaffe røg der lidt flødeskum på toppen.
Det var aldrig tænk som andet end lidt fri leg i køkkenet, men I var simpelthen så vilde med min kreation da jeg delte den på min story, at flere af jer har efterlyst en reel opskrift.
Sådan et ønske kan jeg naturligvis ikke sidde overhørig, så selvfølgelig skal I have fingrene i opskriften, så I også kan forsøde jeres weekend lidt med et glas af den ultimative Frankenstein-iskaffe.
Frankenstein iskaffen
Ingredienser
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. instant kaffe
- 3 tsk. vand
- 3-5 isterninger
- 1,5 dl stærk kaffe (kold)
- 2 tsk. kondenseret mælk
- ½ dl mælk
Pynt
- flødeskum
Sådan gør du
- Kom sukker, instant kaffe og vand i et højt glas , og pisk det godt sammen med en mælkeskummer til det danner et tykt og marengs lignende skum.
- Tilsæt et par isterninger og hæld kaffe, kondenseret mælk og mælk i glasset.
- Rør det hele godt sammen så du får en cremet og ensartet drik.
- Til sidst toppes glasset med lidt flødeskum, og så kan man ellers nyde sin ultimative iskaffe.
Skriv et svar