Madam Rosmertas magiske ingefærøl

Ingefærøl

September markerer den første officielle efterårsmåned, så nu er det sådan for alvor blevet helt legitimt at sidde indenfor under et tæppe mens man kigger på de dalende efterårsblade, læser en god bog og får varmen mens man nyder en af efterårets lune drikke.

Man kan selvfølgelig gå klassisk til værks med en kop dampende varm kakao med skumfiduser, man kan gå den lidt mere trendy vej med en pupkin spice latte fra Starbucks (man kan selvfølgelig også lave den selv), eller man kan læse med her på Nerdytreats.dk, og få fingrene i opskriften på den drik der uden tvivl har været min absolut mest efterspurgte treat.

Ingefærøl

Glæde blandt HP-fans

År efter år begynder min indbakke ved denne tid, at bugne med ønsker om særligt én treat, og 2021 er bestemt ingen undtagelse.

Hvor 2021 dog adskiller sig fra tidligere år er, at jeg nu langt om længe endelig kan glæde alle de magikere og mugglere  der har skrevet til mig med opskriften på rigtig ingefærøl – og altså ikke bare opskriften på den frosne sommerversion jeg lavede i 2018.

I Harry Potter-universet er ingefærøl en drik som især elever fra Hogwarts nyder, og det gerne på deres udflugter til den nærliggende by Hogsmeade.

Det er da også på Harrys første (ulovlige) tur til Hogsmeade at han får sin første ingefærøl, og med ét formåede at give alle læsere en enorm lyst til at hoppe ind i bogen og prøve Madam Rosmertas ingefærøl.

Jeg forstår det godt, for jeg havde det på samme måde, men i dag kan vi endelig få lysten stillet.


“Det er Madam Rosmerta,” sagde Ron. “Skal jeg ikke gå op og bestille?” tilføjede han og rødmede en smule. Harry og Hermione fandt et lille, tomt bord mellem vinduet og et smukt juletræ nær pejsen. Fem minutter efter kom Ron hen med tre skummende krus varmt ingefærøl. “Glædelig jul!” sagde han og løftede sit krus. Harry drak grådigt. Det var noget af det lækreste han nogensinde havde smagt, og det varmede i hele kroppen.

(Harry Potter og fangen fra Azkaban, J. K. Rowling)

Den hemmelige ingrediens du skal bruge for at lave ingefærøl

For at lave min ingefærøl skal du først lave en ingefærøls-sirup, og hvis du spørger mig, så er det hele hemmeligheden bag en god ingefærøl en god sirup.

Det er nemlig siruppen der sørger for hele smagsfundamentet, og der er den nøglen til at lave en drik der smager af ingefærøl, og ikke bare lun æblecider.

Det gode ved den her ingefærøls-sirup er faktisk også, at den holder sig ganske glimrende på køl. Og har du først sådan en flaske stående, så kan du helt sikkert bruge den til meget andet end bare ingefærøl.

Den er f.eks. ganske fortrinlig sammen sammen med vaniljeis, oven på en frugtsalat, sammen med pandekager eller i kaffen – tja… alt hvad den rør ved har det faktisk bare med at blive ekstra magisk, så den er faktisk bare nærmest god sammen med ALT!

Når det så er sagt, så kan du naturligvis, i en snæver vending, sagtens bruge af en vilkårlig karamel sirup i stedet.

Smagen af din ingefærøl bliver i så fald bare ikke helt så nuanceret og magisk, men altså hvis du gerne vil nå lidt hurtigere i mål, så dømmer jeg bestemt ikke.

Ingefærøl

Lun ingefærøl

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 krus

Ingredienser

Ingefærøls-sirup

  • 150 g farin
  • 90 ml lys sirup
  • 50 g smør
  • 75 ml fløde
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. æblecidereddike
  • ½ tsk. vanilje ekstrakt
  • ½ tsk. rom ekstrakt

Ingefærøl

  • 500 ml æblecider
  • 2 dl hvid rom
  • 3-4 spsk. ingefærøls-sirup
  • 1 tsk. kanel (stødt)
  • ½ tsk. ingefær (stødt)
  • ¼ tsk. muskatnød (fint revet)
  • ¼ tsk. nellike (stødt)
  • 250 ml lys øl

Ingefærøls-skum

  • 200 ml fløde
  • 2 spsk. ingefærøls-sirup

Sådan gør du

Ingefærøls-sirup

  • Smelt farin, sirup og smør i en gryde.
  • Bring den smeltede sukkermasse i kog, og lad den koge indtil den er ca. 115 grader varm.
  • Lad sukkermassen køle lidt af, og rør så fløde, salt og æblecidereddike i.
  • Når siruppen er blevet ensartet og blank smages den til med vanilje- og rom ekstrakt og stilles til side.

Ingefærøl

  • Hæld æblecider, rom, 3 – 4 spsk. af den nylavede sirup og krydderierne i en gryde og bring det hele forsigtigt i kog.
  • Skru dernæst ned for varmen og lad det herefter simre i et par minutter.
  • Rør herefter øllen i og hæld den lune ingefærøl i et par krus.

Ingefærøls-skum

  • Ønsker du skum på din ingefærøl, klares dette nemt ved at piske flød til let skum sammen med lidt sirup.
  • Top ingefærøllerne med den ønskede mængde skum og server

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering