Pi’s sommerlige whisky cocktail

Whisky cocktail

Tro det eller lad være tidsrejsende, men denne treat markerer enden for den del af Spektrum Cookalong som finder sted i Leoniderne.

Det betyder altså,  at jeg med den 14. Spektrum treat. som man møder i kapitel 49, nu officielt har spist (og drukket) mig gennem alle de treats man kan finde i den første del af Nanna Foss’ fortryllende bogserie.

Det har uden tvivl været lidt af en rejse, og selvom jeg nu tager mig en lille velfortjent Spektrum-pause, så skal jeg nok vende tilbage for fuld skrue, når jeg tager hul på Geminiderne


“Oookay. Ikke mere whisky til mig”. Fulde-Pi blinker med det ene øje. “Måske. Men det skulle jo nødig gå til spilde.”

(Leoniderne, Nanna Foss)

Denne sidste treat er da også meget passende hvis du spørger mig, for det kunne næppe være mere på sin plads, at hæve glasset og udbringe en lille skål, når man har smagt hver eneste treat man kan finde i Leoniderne.

Denne sidste treat var dog ikke helt uden sine udfordringer, for hovedingrediensen  bestod (desværre for mig) i de gyldne ravfarvede og let røgede dråber man finder i skotternes nationaldrik whisky.

For lige netop whisky er en af de drikke, som mine smagsløg altid har stejlet af. Den brændende og gennemtrængende  smag af stærk alkohol og røg har jeg aldrig brudt mig om, og mon ikke et par teenagere ville have samme anstrengte forhold til whisky som jeg selv?

Whisky cocktail

Den farlige whisky cocktail

Derfor  besluttede jeg mig for, at denne Spektrum whisky cocktail både skulle være mild og subtil nok til at en whisky-hader kunne nyde at drikke den, men dog ikke så subtil at en whisky-elsker blev alt for forarget.

Hvis jeg skal sige det selv, så er jeg lykkedes meget godt med den udfordring, og det er min kære whisky drikkende mand heldigvis enig i.

Nuvel det er måske ikke en af de cocktails som man kan bælle flere glas af i sommervarmen, men vi var dog begge ret glade for dens sommerlige- og frugtige smag af citrus og ingefær.

For ved at kombinerer en ellers ret kras whisky med appelsin, tranebær og ingefær, så lykkedes det faktisk at lave en whisky cocktail som på én gang hyldede whiskyens naturlige smagsprofil, samtidig med at den gjorde den mere mild, rund og sommerlig.

Jeg indrømmer da også gerne, at kombinationen muligvis gjorde denne whisky cocktail en anelse mere farlig end man lige skulle regne med. For selv om den smager af sol, sommer og Sankt Hans bål, så er det en hårdtslående svend, som sagtens kan gøre både en gruppe tidsrejsende teenagere og læseglade nørder lettere berusede.

Whisky cocktail

Sommerlig whisky cocktail

Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal 1 drink

Ingredienser

  • 1 håndfuld isterninger
  • 2 appelsinskiver
  • 4 cl whisky
  • 2 cl tranebærjuice
  • 2 cl appelsinsaft
  • 4 cl gingerale

Sådan gør du

  • Fyld isterningerne og appelsinskiverne i dit glas.
  • Hæld herefter whisky, tranebærjuice, appelsinsaft og gingerale i glasset.
  • Rør til sidst forsigtigt rundt, så alle ingredienserne blandes og server.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering