Her i Nørdhulen elsker vi Halloween, og oktober måned plejer gerne at stå på græskarudskæring, små (u)hyggelige køkken projekter, halloween film i laaaaange baner og ikke mindst et brag af en halloween fest i slutningen af måneden.
Sådan foregår det dog ikke helt i år, for ud over stadig at være mættet af vores dejlige bryllup i september, så har jeg også virkelig travlt med mit bachelorprojekt.
Derfor er årets halloween-fejring blevet drastisk neddroslet her hjemme, og vi er heldige hvis vi bare for set en af de tre obligatoriske halloween film i år.
Årets must have halloween opskrift ano 2020- den store hvidløgs edderkop
Min travlhed behøver dog ikke at gå ud over jer, og hvis I har planer om at give den max gas med halloween fejringen i år, så er dagens treat helt sikkert noget for jer.
Jeg har nemlig trods travlhed, alligevel fundet tid til at lave lidt halloween sjov i køkkenet i år.
Derfor får I i dag opskriften på en kæmpe stor (den kan dog også laves noget mindre) hvidløgs edderkop som, i stedet for at være fuld af en masse nasty edderkoppe æg, er prop fuld af den lækreste marinara sauce.
Den her hvidløgs edderkop er et super sjovt projekt at kaste sig ud i, hvis man har nogle små køkkenmonstre i huset.
Den ser også tilpas ækel ud, er fuld af velsmagende edderkoppe blod og så smager den død-godt!
Så hvis I spørger mig, er den et absolut must have på årets halloween borde – i sær hvis den serveres sammen med et par cremefyldte kakerlakker, blødende hjerner, og zombie-drinks i lange baner.
Nå, men det var dejligt med denne hårdt tiltrængte pause fra bachelor skriveriet, men nu kalder arbejdet på mig igen. Så det bliver nok ikke til meget mere halloween leg fra min side i år.
Det betyder også at det desværre ikke bliver i år at jeg får fundet den store kasse med halloween pynt frem, så jeg håber lidt at I har lyst til at sende lidt stemningsbilleder fra jeres Halloweenpynt anno 2020, så jeg om ikke andet kan se at der er andre som nyder (u)hyggen her i oktober.
Den spiselige halloween edderkop med hvidløg og marinarasauce
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 3 spsk. sukker
- 475 ml vand (lunkent)
- 370 g mel
- 340 g durummel
- 2 tsk. salt
- 3 spsk. olie
- Majsmel til at udrulle dejen i
Edderkoppe blod (marinara sauce)
- 1 ds. hakkede tomater
- 500 ml tomatpuré
- 4 tsk. sukker
- 1 tsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. hvidløgs pulver
- 1 tsk. oregano (tørret)
- 1 tsk. merian (tørret)
- ½ tsk. basilikum (tørret)
- 1 tsk. cayennepeber
Hvidløgssmør
- 100 g smør (smeltet)
- 1 dl + ekstra til at drysse med parmesan (fint revet)
- 2 tsk. persille (tørret)
- 2 ½ tsk. hvidløgspulver
- 1 knsp. salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i sukker og vand.
- Kom mel og salt i en røremaskine med dejkrog og hæld gærblandingen heri sammen med olien.
- Ælt dejen godt sammen i minimum 10 minutter og lad den herefter hæve på køl i op til 2 dage.
Edderkoppe blod (marinara sauce)
- Kom alle ingredienserne til edderkoppe blodet i en lille gryde og varm op ved middelvarme.
- Skru ned for varmen når saucen når kogepunktet, og lad den stå og småsimre i en lille times tid.
Hvidløgssmør
- Bland alle ingredienserne til hvidløgssmørret sammen, og stil det til side.
Samlingsarbejdet
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Del herefter dejen i 1 stor kugle på ca. 600 gram, en mindre kugle på 250 gram og otte små kugler på hver 40 gram.
- Placer dejkuglerne på en majsmelsdrysset bageplade, således at den mindre kugle danner edderkoppens hoved og den store kugle danner edderkoppens krop.
- Form herefter de otte små kugler til stænger og placer dem på badepladen så de ligner edderkoppens ben.
- Lad edderkoppen hæve i ca. 20 minutter.
- Pensel hele edderkoppen med hvidløgssmør og giv den et drys fint revet parmesan.
- Bag edderkoppen i 25-30 minutter.
- Lige inden servering udhules edderkoppens krop og fyldes godt op med edderkoppe blod, så man har noget at dyppe de sprøde edderkoppe ben i.
Skriv et svar