• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Email
  • Forside
  • Opskrifter
    • Treats fra film
    • Treats fra tv-serier
    • Treats fra bøger
    • Treats fra spil
    • Treats til årets fester
  • Spektrum Cookalong
    • Leoniderne
    • Geminiderne
  • Galleri
    • 2022
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
  • Om/ kontakt
    • COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
26. oktober 2020

Hvidløgs edderkop med marinara sauce – en DØD god halloween opskrift

Gå til opskrift Udskriv

Pizza edderkop

Her i Nørdhulen elsker vi Halloween, og oktober måned plejer gerne at stå på græskarudskæring, små (u)hyggelige køkken projekter,  halloween film i laaaaange baner og ikke mindst et brag af en halloween fest i slutningen af måneden.

Sådan foregår det dog ikke helt i år, for ud over stadig at være mættet af vores dejlige bryllup i september, så har jeg også virkelig travlt med mit bachelorprojekt.

Derfor er årets halloween-fejring blevet drastisk neddroslet her hjemme, og vi er heldige hvis vi bare for set en af de tre obligatoriske halloween film i år.

Hvidløgs edderkop

Årets must have halloween opskrift ano 2020- den store hvidløgs edderkop  

Min travlhed behøver dog ikke at gå ud over jer, og hvis I har planer om at give den max gas med halloween fejringen i år, så er dagens treat helt sikkert noget for jer.

Jeg har nemlig trods travlhed, alligevel fundet tid til at lave lidt halloween sjov i køkkenet i år.

Derfor får I i dag opskriften på en kæmpe stor (den kan dog også laves noget mindre) hvidløgs edderkop som, i stedet for at være fuld af en masse nasty edderkoppe æg, er prop fuld af den lækreste marinara sauce.

Den her hvidløgs edderkop er et super sjovt projekt at kaste sig ud i, hvis man har nogle små køkkenmonstre i huset.

Den ser også tilpas ækel ud, er fuld af velsmagende edderkoppe blod og så smager den død-godt!

Så hvis I spørger mig, er den et absolut must have på årets halloween borde – i sær hvis den serveres sammen med et par cremefyldte kakerlakker, blødende hjerner, og zombie-drinks i lange baner.

Hvidløgs edderkop

Nå, men det var dejligt med denne hårdt  tiltrængte pause fra bachelor skriveriet, men nu kalder arbejdet på mig igen. Så det bliver nok ikke til meget mere halloween leg fra min side i år.

Det betyder også at det desværre ikke bliver i år at jeg får fundet den store kasse med halloween pynt frem, så jeg håber lidt at I har lyst til at sende lidt stemningsbilleder fra jeres Halloweenpynt anno 2020, så jeg om ikke andet kan se at der er andre som nyder (u)hyggen her i oktober 😉


Loot:  6 personer

Quest level:


Hvidløgs edderkop

Den spiselige halloween edderkop med hvidløg og marinarasauce

Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 1 t 30 min
Hævetid 20 min
Samlet tid 2 t 15 min
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Dej

  • 25 g gær
  • 3 spsk. sukker
  • 475 ml vand (lunkent)
  • 370 g mel
  • 340 g durummel
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. olie
  • Majsmel til at udrulle dejen i

Edderkoppe blod (marinara sauce)

  • 1 ds. hakkede tomater
  • 500 ml tomatpuré
  • 4 tsk. sukker
  • 1 tsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. hvidløgs pulver
  • 1 tsk. oregano (tørret)
  • 1 tsk. merian (tørret)
  • ½ tsk. basilikum (tørret)
  • 1 tsk. cayennepeber

Hvidløgssmør

  • 100 g smør (smeltet)
  • 1 dl + ekstra til at drysse med parmesan (fint revet)
  • 2 tsk. persille (tørret)
  • 2 ½ tsk. hvidløgspulver
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i sukker og vand.
  • Kom mel og salt i en røremaskine med dejkrog og hæld gærblandingen heri sammen med olien.
  • Ælt dejen godt sammen i minimum 10 minutter og lad den herefter hæve på køl i op til 2 dage.

Edderkoppe blod (marinara sauce)

  • Kom alle ingredienserne til edderkoppe blodet i en lille gryde og varm op ved middelvarme.
  • Skru ned for varmen når saucen når kogepunktet, og lad den stå og småsimre i en lille times tid.

Hvidløgssmør

  • Bland alle ingredienserne til hvidløgssmørret sammen, og stil det til side.

Samlingsarbejdet

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Del herefter dejen i 1 stor kugle på ca. 600 gram, en mindre kugle på 250 gram og otte små kugler på hver 40 gram.
  • Placer dejkuglerne på en majsmelsdrysset bageplade, således at den mindre kugle danner edderkoppens hoved og den store kugle danner edderkoppens krop.
  • Form herefter de otte små kugler til stænger og placer dem på badepladen så de ligner edderkoppens ben.
  • Lad edderkoppen hæve i ca. 20 minutter.
  • Pensel hele edderkoppen med hvidløgssmør og giv den et drys fint revet parmesan.
  • Bag edderkoppen i 25-30 minutter.
  • Lige inden servering udhules edderkoppens krop og fyldes godt op med edderkoppe blod, så man har noget at dyppe de sprøde edderkoppe ben i.

Related

Tags

  • Amerikansk
  • Bagværk
  • Brød
  • Halloween
  • Hvidløg
  • Italiensk
  • Ost
  • Pizza
  • Vegetarisk

Indlægsnavigation

Marinettes rødbedesuppe fra Miraculous: Ladybug og Cat Noir på eventyr
Bacchus elegante vindrue cocktail

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




VÆR HILSET NØRD!

Mit navn er Trine, og jeg er en madglad nørd af guds nåde.

Nerdy Treats er min eventyrlige og velsmagende quest gennem fiktionens kulinariske univers, hvor provianten er inspireret af de bedste treats fra film, tv-serier, bøger og videospil.

Jeg håber du vil drage med mig ud på nogle af mine mange køkkeneventyr, og hvis der er en treat du godt kunne tænke dig at se mig lave, så tøv endelig ikke med at sende mig en besked.

Følg med

  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Email

Søg

Spektrum cookalong

tag del i min cookalong
Chokoladeis

Projekt Disney

Spis alle Disney klassikerne
Mickey's troldmands hatte fra Fantasia
  • Forside
  • Galleri
  • Spektrum Cookalong
  • Projekt Disney
  • Anmeldelser
  • Om
  • Elara Pro by LyraThemes.com
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR