Bøger,  Desserter,  Højtider,  Level 2

Hjernetrøfler til zombiernes søde tand – træstammer med hvid chokolade og hindbær

Træstammer

 

★Hej Nerd Squad★

Covid-19 har dette forår taget Danmark med storm!

For at nedsætte smitterisikoen så meget som  muligt, gik de fleste af os i flyverskjul fra midten af marts. Vi blev hjemme, så så få mennesker som muligt, og let’s face it, begyndte ret hurtigt at kede os.

For hvad skal man lave, når man pludselig er hjemme hele tiden og hverdagens trygge rutiner er sat ude af spil?

Mange kastede sig ud i at eksperimenterer med surdejs projekter, eller bingede alle serier de kunne komme i nærheden af på diverse streaming tjenester.

Men for mange (undertegnede inklusiv) viste det sig hurtigt som en svær øvelse at finde inspiration til lockdownens tidsfordriv – især når man ikke måtte gå ud og ses med sin familie og sine venner.

Men bare fordi man er fanget inde bag hjemmets fire vægge, så behøver det jo ikke heldigvis ikke at betyde at rejselysten ikke kan stilles.

For mit vedkommende blev mit skønne hjemmebibliotek, samt e-reolens mange gratis læseoplevelser, vejen til både underholdning og stimulans.

Jeg rejste både til Valhalla, Hogwarts, Narnia, Andeby og ikke mindst en postapokalyptisk verden inficeret af zombier – hvilket virkede som en meget passende rejsedestination, taget samfundets nuværende tilstand i betragtning.

Zombiernes træstammer 

Sidstnævnte litterære zombie eventyr kan jeg takke den danske forfatterinde Louise Haiberg for, da fjerde bind i hendes serie “Død Verden”, “Død Verden 4: Forenet”, udkom den 3. april.

Bogen er fjerde og sidste bind i serien om pigen Nera, og hendes liv som overlevende i en mareridtsagtig verden hvor døden venter om hvert hjørne, hvor intet sted er trygt og hvor både zombier og vampyrelvere viser sig at være alt for virkelige væsner.

Serien har en unik opbygning hvor man ud over det normale romanplot, også introduceres til Neras inderste personlige tanker via håndskrevne dagbogssider, hvor hun både skriver, tegner, streger ud og ikke mindst pludseligt afbryder sin skrivning.

Alt sammen virkemidler som giver bogen en realistisk dimension, hvor man som læser virkelig føler at man bliver en del af Neras uhyggelige verden.

Nu er serien jo en zombieserie, men ud over at bruge denne nyudgivne nog som en flugt fra hjemmets fire vægge, så viser det sig at den også sagtens kan bruges som inspiration til lidt kreativ køkkenleg.

For uanset om man er til zombiehistorier eller ej, så kan man nemlig sagtens få en rigtig sjov eftermiddag ud af denne bog mens man laver sine egne zombie træstammer, formet som alle zombiers livret – hjerner.

Så find den indre zombie frem og inviter både store og små med i køkkenet for at lave disse uhyggeligt lækre træstammer, inden I dumper ned i sofaen sammen med en god bog.

 

Træstammer

Er I mere i humør til en salt treat end nogle søde træstammer, så kan I jo også altid prøve at lave den her zombie pizza tarm til aftensmad


Loot:  ca. 15 trøfler

Quest level:Level 2


Zombiernes hjernetrøfler

Forb. tid15 min
Afpyntning25 min
Samlet tid40 min
Antal: 15 trøfler

Ingredienser

 • ca. 500 g kagerester (evt. chokoladekage eller sandkage)
 • 5 spsk. kakaopulver
 • 5 spsk. hindbær marmelade
 • Mørk rom/ romessens (efter smag)

Pynt

 • 150 g hvid chokolade (smeltet)
 • 200 g marcipan
 • Lidt frugtfarve (pink)
 • 2 - 3 spsk. hindbærmarmelade

Sådan gør du

 • Blend kageresterne til fine krummer.
 • Kom kagekrummerne i en skål sammen med kakaopulver og hindbærmarmelade og ælt det sammen til en blød og ensartet masse.
 • Smag massen til med rom/ romessens og stil den på køl i minimum 30 minutter.
 • Form nu den afkølede kagemasse til små trøfler der minder lidt om store valnødder i både form og størrelse.
  Træstammer
 • Farv marcipanen til den får den helt rigtige lyserøde hjernefarve, og rul den dernæst ud i tynde pølser.
  Træstammer
 • Placer de tynde marcipanpølser på trøflerne og læg dem, så de danner et fint hjernemønster.
  Træstammer
 • Dyp nu alle trøflerne i chokoladen, så de får en chokolade bund, og stil dem koldt i minimum 30 minutter.
  Træstammer
 • Smelt til sidst marmeladen et øjeblik i mikroovnen, og pensel hjernerne med marmeladen så de får et ekstra blodigt finish.
  Træstammer

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering