Smag på trenden – Lav dalgona kaffe derhjemme

Dalgona kaffe

For nyligt har den særlige sydkoreanske (selvom nogle påstår at den stammer fra Macau)  kaffespecialitet, dalgona kaffe, taget internettet med storm. Den popper op alle vegne på sociale medier, så til sidst blev jeg naturligvis også nødt til at prøve at lave den.

Det startede som et eksperiment, men nu har jeg snart lavet den en del gange. Det er godt nok ikke en opskrift der har så meget at gøre med de opskrifter normalt deler her på siden, men I var så vilde med den da jeg lavede den på min story, at jeg tænkte jeg hellere måtte dele opskriften med jer her på siden.

Dalgona kaffe er både nemt at lave, super lækkert, ret så vanedannende og så kan den serveres både kold og varm alt efter jeres dalgona kaffehumør.

Dalgona kaffe

Kaffe trend i eget køkken

En dalgona kaffe består kun af fire ingredienser: mælk, sukker, instant kaffe og kogende vand. På kun et par minutter trylles ingredienserne om til et tykt, cremet og fløjlsblødt pisktet kaffeskum, som nænsomt kan lægges over et glas mælk.

Det er dette helt særlige to-delte lag som gør denne kaffedrik så fotogen, og sikkert også hele humle bag dens popularitet…. altså ud over at den smager vold godt.

Jeg har drukket de fleste af mine dalgona kaffer ude i morgensolen, hvor jeg har nydt en stille stund med fuglefløjt.

Det er en næsten perfekt måde at starte dagen ud på, og jeg må sige at min lige have café slår de fleste fortovscaféer med længder.

Skal I også være med på kaffe beatet, så smid alt hvad I har i hænderne og lav jer en kop dalgona kaffe.

Dalgona kaffe

Er I mere til te, så bare roligt. I kan stadig komme til at nyde en lækker café specialitet i eget køkken med den her earl grey latte

Dalgona kaffe

Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal 2 kopper

Ingredienser

  • 4 spsk. instant kaffe
  • 4 spsk. sukker
  • 4 spsk. vand (kogende)
  • 2 glas mælk (enten iskolde eller varmet i mikroovnen)

Pynt

  • Evt. et lille drys chokolade (groft revet)

Sådan gør du

  • Opløs instant kaffe og sukker i det kogende vand.
  • Pisk det hele godt sammen med en elpisker til det danner et tykt og marengs lignende skum (det tager nok omkring 2-5 minutter alt efter hvor luftigt du vil have dit kaffeskum).
  • Læg kaffeskummet på toppen af et glas mælk, og så er dalgona kaffen ellers klar.
  • Vil man gøre dalgona kaffen lidt mere fancy, så kan den pyntes med lidt groft revet chokolade.

Tip

  • Det er flottes at servere dalgona kaffen med dens flotte to-delte lag, men husk lige at røre i den før den drikkes.
Dalgona kaffe

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering