Smag på trenden – Lav dalgona kaffe derhjemme

Dalgona kaffe

For nyligt har den særlige sydkoreanske (selvom nogle påstår at den stammer fra Macau)  kaffespecialitet, dalgona kaffe, taget internettet med storm. Den popper op alle vegne på sociale medier, så til sidst blev jeg naturligvis også nødt til at prøve at lave den.

Det startede som et eksperiment, men nu har jeg snart lavet den en del gange. Det er godt nok ikke en opskrift der har så meget at gøre med de opskrifter normalt deler her på siden, men I var så vilde med den da jeg lavede den på min story, at jeg tænkte jeg hellere måtte dele opskriften med jer her på siden.

Dalgona kaffe er både nemt at lave, super lækkert, ret så vanedannende og så kan den serveres både kold og varm alt efter jeres dalgona kaffehumør.

Dalgona kaffe

Kaffe trend i eget køkken

En dalgona kaffe består kun af fire ingredienser: mælk, sukker, instant kaffe og kogende vand. På kun et par minutter trylles ingredienserne om til et tykt, cremet og fløjlsblødt pisktet kaffeskum, som nænsomt kan lægges over et glas mælk.

Det er dette helt særlige to-delte lag som gør denne kaffedrik så fotogen, og sikkert også hele humle bag dens popularitet…. altså ud over at den smager vold godt.

Jeg har drukket de fleste af mine dalgona kaffer ude i morgensolen, hvor jeg har nydt en stille stund med fuglefløjt.

Det er en næsten perfekt måde at starte dagen ud på, og jeg må sige at min lige have café slår de fleste fortovscaféer med længder.

Skal I også være med på kaffe beatet, så smid alt hvad I har i hænderne og lav jer en kop dalgona kaffe.

Dalgona kaffe

Er I mere til te, så bare roligt. I kan stadig komme til at nyde en lækker café specialitet i eget køkken med den her earl grey latte


Loot:  2 kopper

Quest level:


Dalgona kaffe

Dalgona kaffe

Forb. tid 2 min
Tilb. tid 3 min
Samlet tid 5 min
Antal 2 kopper

Ingredienser
  

  • 4 spsk. instant kaffe
  • 4 spsk. sukker
  • 4 spsk. vand (kogende)
  • 2 glas mælk (enten iskolde eller varmet i mikroovnen)

Pynt

  • Evt. et lille drys chokolade (groft revet)

Sådan gør du
 

  • Opløs instant kaffe og sukker i det kogende vand.
  • Pisk det hele godt sammen med en elpisker til det danner et tykt og marengs lignende skum (det tager nok omkring 2-5 minutter alt efter hvor luftigt du vil have dit kaffeskum).
  • Læg kaffeskummet på toppen af et glas mælk, og så er dalgona kaffen ellers klar.
  • Vil man gøre dalgona kaffen lidt mere fancy, så kan den pyntes med lidt groft revet chokolade.

Tip

  • Det er flottes at servere dalgona kaffen med dens flotte to-delte lag, men husk lige at røre i den før den drikkes.

Dalgona kaffe

 

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering