Snyd alle du kender med årets bedste aprilsnar – opskrift på en spiselig kattebakke

aprilsnar 1

Hvis billedet her over ikke har skræmt jer helt væk, så har I nok samme syge form for humor som jeg har (og I synes sikkert også at e.g. doughnut kakerlakker er mere genialt end klamt). Har I det, så er denne treat nok lige noget for jer, og I kan roligt læse videre.

Har I ikke samme form for humor, så undskylder jeg på forhånd, for det her er uden tvivl den mest bizarre dessert der er kommet ud fra mit køkken, og den er bestemt ikke for sarte sjæle.

Enhver ved jo at påsken er lige rundt om hjørnet, men har I også husket at vi faktisk har endnu en højtid, der ligger umiddelbart inden påsken?

Jeg taler naturligvis om dagen for aprilsnar, den 1. april, en højhellig dato for alle spagsmagere der ynder at gøre intetanende ofre til årets aprilsnar.

De fleste år er det faktisk mig, der ender som årets aprilsnar, jeg er nemlig et ret nemt offer.

Da Sidney Lee et år fortalte, at han var en univeristetsprofessor der havde lavet et socialt eksperiment, ja så faldt jeg i med begge ben … lige som jeg gør med alle mulige andre aparte historier og pranks år efter år.

aprilsnar

Men i år tager jeg revanche med min egen aprilsnar

For hvis man tager en bid af den her treat, så er jeg sikker på at man nok skal få vendt et par hoveder, og ikke mindst narret folk omkring sig til at tro at man pludselig er blevet så desperate efter føde, at man er gået på jagt i kattebakken.

Skal man virkelig snøre nogen denne 1. april, så kan man jo prøve at sætte fadet på gulvet. Når jeres offer så kommer forbi, så skal I blot bukke jer, samle en karamel op og tilbyde offeret en bid.

Hvis de (forståeligt nok) siger nej tak, så tager I selv en bid, og ser så hvor store og forfærdede øjne de så kan lave.

Ja jeg ved godt at den her dessert ser uhyre ulækker ud, og den indbyder ikke ligefrem til at man tager en bid af den. Men hvis nu jeg fortæller at vi har at gøre med en utrolig lækker og luftig chokolademousse toppet med krystalliseret hvid chokolade og nogle uimodståelig mokkarameller, så får piben nok en anden lyd.

Har I planlagt nogle aprilsnar pranks i år+ så fortæl endelig om dem herunder i kommentarfeltet!

Og hvis I prøver at lave dagens treat, så tag mig endelig på instagram, jeg skal lige til at poste opskriften derovre, og jeg er sikker på at jeg nok kommer til at miste nogle følgere … i hvert fald dem som ikke lige får læst det medfølgende skriv 😛

aprilsnar

Den spiselige kattebakke

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 10 personer

Ingredienser

Mokkakarameller/ de spiselige lorte

  • spsk. instant kaffe
  • 225 ml fløde
  • 120 g mørk chokolade (fint hakket)
  • 120 g lys sirup
  • 265 g sukker
  • 30 g smør

Chokolademousse

  • 200 g mørk chokolade (groft hakket)
  • 4 æggeblommer
  • 70 g sukker (+ 1 spsk. sukker)
  • 3 æggehvider
  • 350 ml fløde

Krystalliseret hvid chokolade/ det spiselige kattegrus

  • 125 g sukker
  • 125 g vand
  • 125 g hvid chokolade (fint hakket)

Andet

  • 1 ny og ren plastikbakke
  • 1 ny og ren ske til kattegrus

Sådan gør du

Mokkakarameller

  • Pisk kaffen ud i fløden, og kog blandingen op.
  • Når fløden koger tages den af varmen og hældes over chokoladen.
  • Lad chokoladen stå sammen med fløden i 2 – 3 minutter, rør så blandingen godt sammen og stil den til side.
  • Kom nu sirup og sukker i en tykbundet kasserolle og smelt det ved middelvarme, til det bliver 155 grader varmt.
  • Fjern dernæst sirupsgryden fra varmen, hæld chokoladeblandingen i og rør den godt sammen med siruppen.
  • Kom nu gryden tilbage på varmen, og varm den op til den bliver 127 grader varm.
  • Vend til sidst smørret i, og hæld så karamellen i et smurt ildfast fad.
  • Lad karamellen køle af i et par timer, eller indtil den har sat sig, og skær den så i små stykker med en skarp kniv.
  • Form dernæst hvert karamelstykke til en lille kattelort og stil dem til side.

Chokolademousse

  • Smelt chokoladen over vandbad, når chokoladen er helt smeltet, stilles den til side så den kan køle lidt af.
  • Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.
  • I en anden skål piskes æggehviderne sammen med 1 spsk. sukker til en tyk og sej marengs.
  • I en tredje skål piskes fløden til en let flødeskum, der kun lige præcis kan begynde og samle sig i flødeskumstoppe.
  • Hæld nu den smeltede chokolade ned i æggesnapsen, og pisk dem godt sammen.
  • Pisk herefter ¼ de stiftpiskede æggehiver i chokolade-æggeblandingen.
  • Fold dernæst den blødgjorte chokoladeblanding forsigtigt ned i resten af æggehviderne
  • Til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i blanding.
  • Hæld nu hele herligheden i en plastikbakke, og stil moussen på køl i minimum 2 timer.

Krystalliseret hvid chokolade

  • Kom sukker og vand i en gryde, og kog det op til det bliver ca. 130 grader.
  • Hæld den hakkede chokolade op i gryden og pisk med en elpisker – så danner der sig nemlig krystalliseret chokolade nede i gryden.
  • Fordel den krystalliserede chokolade på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  • Drys nu ”kattegruset” oven på chokolademoussen, pynt strategisk med ”kattelortene” og indsæt en ren ny ske for at give den spiselige kattebakke det sidste flair.

Video

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering