Den første treat man støder på i Leoniderne, er den chokoladeis Alban vinder af Emilie i et væddemål.
Emilie og Alban løber dog kort efter ind i nogle problemer, så det ender desværre med at der ikke er nogen der rent faktisk får spist den chokoladeis Alban havde vundet.
Nu skal Alban dog ikke længere snydes for sin chokoladeis, jeg har nemlig støvet min ismaskine af, og har lavet en ny og lækker is-opskrift dedikeret til ham.
Derfor kan du herunder finde opskriften på den lækreste, mest cremede og fløjlsbøde chokoladeis jeg længe har smagt.
Cremet chokoladeis
Ingredienser
- 250 ml fløde
- 250 ml sødmælk
- 1 spsk. kakao
- 100 g mørk chokolade
- 1 knsp. salt
- 100 g sukker
- 4 blommer
- 1 tsk. vanilje
Sådan gør du
- Varm fløde, mælk, kakao, chokolade og salt op i en gryde indtil chokoladen er smeltet.
- Pisk dernæst æggeblommer, sukker og vanilje sammen til det bliver til en lys og luftig æggesnaps.
- Hæld langsomt den varme chokolademælk i æggesnapsen mens der piskes.
- Hæld bagefter chokolade æggesnapsen tilbage i gryden, og varm det op ved middelvarme mens der piskes. Når iscremen begynder at tykne (den må endelig ikke koge, men et par bobler gør ikke noget), hældes den i en skål, filmes og stilles på køl til den er kold.
- Kom iscremen i en ismaskine, og lad den kører i 20-25 minutter, eller indtil isen er blød og cremet softice lignende konsistens.
- Du kan nyde isen som den som den er, eller komme i en lufttæt beholder og fryse den indtil den skal spises.
Cremet chokoladeis – uden ismaskine
Ingredienser
- 250 ml fløde
- 250 ml sødmælk
- 1 spsk. kakao
- 100 g mørk chokolade
- 1 knsp. salt
- 100 g sukker
- 4 æggeblommer past.
- 1 tsk. vanilje
DIY ismaskine
- 2 l sne (eller knust is)
- 6 spsk. salt
Sådan gør du
- Varm fløde, mælk, kakao, chokolade og salt op i en gryde indtil chokoladen er smeltet.
- Pisk dernæst æggeblommer, sukker og vanilje sammen til det bliver til en lys og luftig æggesnaps.
- Hæld langsomt den varme chokolademælk i æggesnapsen mens der piskes.
- Hæld bagefter chokolade æggesnapsen tilbage i gryden, og varm det op ved middelvarme mens der piskes.
- Når iscremen begynder at tykne (den må endelig ikke koge, men et par bobler gør ikke noget), hældes den i en skål, filmes og stilles på køl til den er kold.
- Fyld en stor skål op med sne (eller is) og drys salt over sneen.
- Lav en fordybning i sneen, og placer en mindre skål (i enten metal eller gals) ned i fordybningen.
- Hæld nu ismassen ned i skålen og pisk den med en elpisker i ca. 5 minutter.
- Dæk isen til med en viskestykke og stil enten skålene i fryseren, eller uden for i sneen, i 45 minutter.
- Tag nu skålene ind, og pisk isen i yderligere 5 minutter. Hvis isen begynder at have blød og cremet softice lignende konsistens, så kan den hældes i en lufttæt beholder og opbevares på frost indtil den skal spises.
- Er isen endnu ikke helt fast nok, så top evt. den yderste skål op med mere sne og salt og stil den i fryseren i yderligere 45 minutter. Når tiden er gået, så piskes isen igen i 5 minutter, og så burde den gerne være klar til at kunne opbevares på frost.
“Den er rigtig behagelig at have på.” Alban svinger med armene for at tjekke stoffets elasticitet. “Var det ren bomuld?” “Det tror jeg.” “Tror?” Han lader en pegefinger stryge langs sømmen på det ene ærme. En lille rynke kommer til syne mellem hans øjenbryn. “95 procent bomuld, 5 procent elastan. Taberen giver is.”
(Leoniderne – kapitel 1 s. 7 , Nanna Foss)
Skriv et svar