grove gulerodsbrud inspireret af leoniderne

Gulerodsbrud

Den tiende treat man støder på i Leoniderne finder man i kapitel 25, hvor Alban tryller en eftermiddagssnack frem bestående af grovboller og gulerødder.

Jeg kunne dog ikke lade være med at give denne treat et lille personligt twist,  derfor endte jeg med at kombinerer grovbollerne med gulerødderne, og tryllede en omgang af de lækreste grove gulerodsbrud frem i stedet.

Jeg tænker faktisk også at det ville være noget Alban ville være helt okay med, for der er næsten ikke noget der slår et stort, lunt og nybagt gulerodsbrud – du ved, sådan en af de ultra lækre boller, man kan trække fra hinanden i store bløde og saftige flager!

Man kan sagtens spise de her gulerodsbrud som de er, men som med nærmest ALLE nybagte boller, så smager de bare lige 80% bedre hvis de spises med iskoldt smør på.

Smør burde jo egentligt også være den næste Spektrum treat. jeg kaster mig over, men da jeg tidligere har delt både opskriften på Bilbos hobbitkærnet smør fra Hobbitten og hàlfa smør med tørret skinke fra Ravnenes hvisken, så valgte jeg at gøre en undtagelse og springe denne Spektrum treat over.

Gulerodsbrud

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser

  • 2 tsk. tørgær
  • 250 ml vand (lunkent)
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 300 g hvedemel
  • 160 g grahamsmel
  • 30 g smør (blødt)
  • 75 g solsikkekerner
  • 25 g hørfrø
  • 150 g gulerødder (groftrevne)
  • 1 æg

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne vand.
  • Tilsæt sukker, salt og melet, og rør det hele sammen til en stort set sammenhængende dej.
  • Kom til sidst smørret i og ælt dejen helt glat og smidig – dette gøres nemmes på en røremaskine, da dejen helst skal æltes i 5-10 minutter.
  • Læg dejen på et let meldrysset bord, og lad den hæve under et tørt viskestykke i en times tid.
  • Pres herefter en stor fordybning i dejen.
  • Fyld fordybningen med kerner, frø og de revne gulerødder, og slå ægget ud heri.
  • Hak nu dejen i små stykker med en bordskraber eller kniv, så du blander kerner, gulerødder og æg ind i dejen.
  • Vend dejen lidt rundt, mens du hakker, så det hele bliver blandet godt – dejen SKAL være lidt rustik at se på.
  • Del dejen i 8 – 10 ensartede klatter, og løft dem over på to bageplader beklædt med bagepapir.
  • Dæk gulerodsbruddene til med et viskestykke igen, og lad dem efterhæve hæve i en times tid.
  • Varm ovnen op til 220°.
  • Bag en plade brud ad gangen i ca. 15 minutter.
  • Flyt bruddene over på en rist og lad dem afkøle lidt inden de serveres.

“Er I sultne?” Han sætter kurs mod køkkenet uden at vente på svar. […] Alban har allerede fundet en pose af Sandras grovboller i skabsfryseren. “Okay” smiler hun. “Kan jeg hjælpe med noget?” “Hvis du gider skrælle en håndfuld gulerødder, så sætter jeg bollerne over”

(Leoniderne – kapitel 25, Nanna Foss)

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering