Pølsehorn inspireret af Leoniderne

Udvalgt billede - pølsehorn

Den femte treat man støder på i Leoniderne er de pølsehorn Linus har haft med i madpakken.

Om det er Mor Sandra, eller bagenørden Alban, der har været i gang og har sørget for at Linus kunne få pølsehorn med i madpakken skal jeg ikke kunne sige.

Men hvis de har været lige så bløde og luftige som pølsehornene bliver med den her opskrift, så har det med garanti været en madpakke der har været et kæmpe hit.

De her pølsehorn holder sig bløde og lækre i flere dage, og de fryser virkelig godt.

Så lav endelig en dobbelt portion af opskriften herunder, og få fyldt fryseren op med pølsehorn – får så bliver madpakke tjansen en del nemmere, når nu Danmark så småt åbner op igen.

Har du lyst til at prøve andre treats inspireret af Spektrum serien, så kan du finde dem alle her.

Pølsehorn

Bløde og luftige pølsehorn

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 35 minutter
Antal 24 pølsehorn

Ingredienser

Tangzhong

  • 40 g mel
  • 60 g vand
  • 120 g mælk

Dej

  • 18 g tørgær
  • 150 ml mælk (lunkent)
  • 2 æg
  • 1 dl skyr (eller yoghurt naturel)
  • 15 g salt
  • 3 spsk. sukker
  • 640 g mel
  • 80 g smør (blødt)

Du skal også bruge

  • 12 pølser (skåret i halve)
  • 1 æg (til pensling)
  • 2 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til tangzhongen i en lille kasserrolle, kog dem til en tyk meljævning, og stil den herefter til side så den kan køle lidt ned.
  • Rør gæren ud i den lunkne mælk.
  • Pisk æggene sammen med skyr, og rør bandingen sammen med gærblandingen.
  • Tilsæt salt, sukker, mel og tangzhong og rør det hele sammen til en stort set sammenhængende dej.
  • Kom til sidst smørret i og ælt dejen glat og smidig. Dette gøres nemmes på en røremaskine, da dejen skal æltes i minimum 10 minutter.
  • Vend nu dejen ud på et meldrysset bord, del den i to og rul den ene portion dej ud til et rektangel.
  • Skær evt. kanterne af så den bliver helt lige, og brug så et pizzahjul til at skære dejen ud i trekanter.
  • Placer en pølse på den brede ende af hver trekant, og rul dem stramt sammen ned mod spidsen.
  • Gør nu det sammenmed resten af dejen og pølserne, kom pølsehornene på en bageplade og lad dem hæve i en times tid, eller indtil de er hævet til dobbelt størrelse.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensel pølsehornene med lidt sammenpisket æg, giv dem et drys sesam og bag dem i ovnen i ca. 12-15 minutter.

“Linus ser op og kan ikke forhindre munden i at stå åben et øjeblik, da Pi rammer hans øjne som en chokbølge. Hun rækker hånden frem. Det er åbenbart en ting man gør i Australien. “Jeg heder Pi. Jeg er lige startet i Emilies klasse.” Hun blinker til mig, som om vi allerede er slyngveninder. Linus synker den bid pølsehorn, han har i munden, og tager hendes hånd. “Øh…hej?”

(Leoniderne – kapitel 8 s. 58 , Nanna Foss)

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering