Reginas æblelommer

æblelommer

 

★Hej Nerd Squad ★

Nu er jeg endelig ved at have fundet mig til rette i mit nye køkken, og det betyder heldigvis at jeg så småt kan begynde at lave en masse treats igen.

Den første  får i opskriften på allerede i dag, jeg er nemlig begyndt at gense serien “Once Upon a Time” på Netflix, en serie som desværre altid får min begejstring til at dale omkring sæson tre eller fire, da seriens fokus i stigende grad begynder at blive en slags doven Disney fan service med kedelig dialog og endnu kedeligere plot.

Derfor nyder jeg lige nu hvert sekund jeg befinder mig tilbage i de første par sæsoner, der med en unik historie og elskværdige karakterer på smukkeste vis formår, at væve alle Brødrene Grimm kendte eventyr sammen til et sammenhængende værk der kan tryllebinde seerne i timevis – og det er endda på trods af den til tider horrible  CGI, der mest af alt ligner et gammelt glemt afsnit af Pyrus.

 

Once Upon a Time
(ABC Studios)

 

Dagens treat finder man da også helt tilbage i sæson 1, hvor man ser Regina (aka Den Onde Dronning) lave hendes famøse æblelommer i et forsøg på at forgifte Emma Swan, det eneste person der er i stand til at bryde den forbandelse hun har lagt over alle indbyggerne i Storybrooke.

Reginas hensigter med æblelommerne var måske ikke helt så noble som mine, da jeg jo et eller andet sted bare ville forsøde fredagens lektielæsning lidt, men hendes opskrift fejler bestemt ikke noget…hvis man da lige ser bort fra det forgiftede æble hun bruger i fyldet. 

Mine æbler var dog heldigvis ikke forgiftede, men istedet en skøn gave fra min mor, som havde været ude og plukke æbler nok til at forærer mig en stor bærepose fyldt til bristepunktet. med de smukkeste Ingrid Marie æbler – en saftig, frisk og let syrligt æblesort, som bestemt var helt ideel til dagens treat. .

 

æblelommer


Loot: 4 æblelommer

Quest timer: 55 minutter


Reginas æblelommer

2. november 2018
: 30 min
: 25 min
: 55 min

By:

Ingredients
  • Dej
  • 250 g mel
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 115 g iskoldt smør, skåret i mindre tern
  • 6 spsk. iskoldt vand
  • Fyld
  • 2 spsk. smør
  • 2-3 æbler, skrællet og skåret i mundrette stykker
  • 1 knsp. salt
  • 50 g sukker
  • 2 spsk. farin
  • 2 tsk. kanel
  • Saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 1 sammenpisket æg
  • Lidt perlesukker
Directions
  • Step 1 Kom mel, sukker, salt og iskoldt smør i en foodprocessor, og bland det sammen indtil det begynder at minde lidt om brødkrummer.
  • Step 2 Tilsæt gradvist det iskolde vand indtil dejen så småt begynder at samle sig i små fugtige klumper.
  • Step 3 Vend dernæst dejen ud på et bord og ælt den let sammen, til den lige præcis har samlet sig til en sammenhængende kugle.
  • Step 4 Pak nu dejen ind i film og lad den hvile på køl i minimum 1 time.
  • Step 5 Lav æblefyldet imens.
  • Step 6 Smelt smørret på en stor pande ved middel varme, og lad det gerne begynde at brune en smugle.
  • Step 7 Kom æblestykkerne ned i panden og lad dem stege i det brunede smør i ca. 5 minutter.
  • Step 8 Tilsætte salt, sukker, farin, kanel og appelsin saft og skal og lad så æblefyldet simre og karamelliserer i ca. 15 minutter.
  • Step 9 Lad fyldet køle helt af.
  • Step 10 Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Step 11 Rul den kolde dej ud til den er ca. ½ cm tyk, og skær den i 4 lige store firkanter.
  • Step 12 Kom en god klat æblefyld i midten af hver firkant, pensel kanterne med sammenpisket æg, og fold hver firkant til en trekant.
  • Step 13 Brug en gaffel til at presse kanterne godt sammen, og kom æblelommerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Step 14 Pensel hver æblelomme med sammenpisket æg, giv dem et drys perlesukker, skær et par ventilations huller og bag dem i 15- 20 minutter – eller til de er lækre, gyldne og sprøde.


Level


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *