Nicholas Flamels kartoffelsuppe

 

I dag bliver der blogget fra en stol på Næstved sygehus. Alvorligt er mit besøg ikke, jeg skal bare udsættes for en penicillin provokation, til gengæld er det monster kedeligt at skulle sidde her i flere timer, bare for at vente og se om min krop reagerer på medicinen eller ej.

Den lange ventetid bliver dog udnyttet fuldt ud, og takket være min trofaste Surface tablet, og hospitalets nogenlunde stabile internet opkobling, har jeg rent faktisk muligheden for at dele opskriften på en herlig efterårs treat med alle jer i Nerd Squaden i dag.

Efter min mening er dagens treat nemlig den perfekte spise på  sådan en kold, blæsende og våd september dag som den vi oplever i dag, og selvom jeg p.t er ved at kede mig halvt ihjel i et venteværelse, sammen med en håndfuld andre stakler der også er blevet indkaldt til dagens penicillin provokation, så kan jeg da heldigvis stadig dagdrømmer mig hjem til min bløde sofa med en masse puder i, et stort vamset tæppe, en god bog og et dampende varmt krus suppe som den I får opskriften på her under.

Det er virkelig et scenarie jeg ser MEGET frem til at opleve senere, specielt efter dagens strabadser i helvedes forgård som nu er tæt på at have rundet sin  fjerde time.

 

“Nicholas Flamel sad for enden af køkkenbordet med hænderne om et dampende krus suppe. 

Foran ham stod en halvtom flaske Perrier, et højt glas og en tallerken fuld af ost og brød med tyk skorpe”

(Den udødelige Nicholas Flamels hemmeligheder – Magikeren, Michael Scott)

 

Dagens treat stammer fra den anden bog i Michael Scotts fantastiske, og til dels også ret oversete serie “Den udødelige Nicholas Flamels hemmeligheder ” det er en hæsblæsende fortælling der på smukkeste vis væver virkelige historiske personer og hændelser ind i en verden fuld af myter, fantasy og magi. I denne bog er seriens hovedpersoner, tvillingerne Sophie og Josh Newman, flygtet sammen med Flamel via en leyport til Paris.

De mørke ældres håndlangere er lige i hælene på dem, derfor søger de tilflugt hos Flamels gamle ven og tidligere elev Saint-Germain. Her får de et meget tiltrængt hvil og lidt mad at styrke sig på, inden de tvinges videre i deres jagt efter lærermestre der kan både opvække tvillingernes aura og instruerer dem i de fire elementers magi.

Ligesom Nicholas Flamel, så ved jeg at jeg får brug for lidt at styrke mig på når jeg engang kommer hjem idag, og i min bog findes der altså ikke nogen mere trøstende, hjemlig og kærlig medicin end en stor skål fuld (eller krus fuld) af denne bløde, cremede og noget nær guddommelige kartoffelsuppe

….Nå men vi ses på den anden side Nørder, sygeplejersken har lige kaldt mig ind til sidste tjek, så forhåbentligt kan jeg snart komme hjem til min suppe.

 


loot: 4 -5 personer

Quest level:


Nicholas flamels kartoffelsuppe

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

 • 500 g kartofler
 • 1 porre (skåret i skiver)
 • 2 bouillonterninger (med hønsesmag)
 • 1 dl fløde
 • salt og peber

Sådan gør du

 • Kom grøntsagerne i en stor gryde sammen med bouillonterningerne og dæk det hele med koldt vand.
 • Sæt derefter gryden over ved høj varme og bring den i kog.
 • Lige så snart gryden koger sænkes varmen så grøntsagerne kan små smimre under låg i 30-45 min.
 • Når kartofler og porre er meget møre blendes suppen helt glat med en stavblender.
 • Den cremede suppe skal nu have tilsat en sjat fløde og smages til med salt og peber inden den er klar til at blive serveret for den næste udkørte troldmand på flugt der kommer forbi dit hjem.

Prøv også

Kommentarer

Ét svar til “Nicholas Flamels kartoffelsuppe”

 1. Jessica (aka The Nifty Nerd) Avatar

  This does look like a perfect meal for a rainy, windy September day. Looks cozy 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering