Film,  Forretter,  Level 1,  Snacks,  Sommer,  Tilbehør

Den skønneste tomat bruschetta

 

★Hej Nerd Squad ★

I dag har jeg en lækker opskrift på bruschetta til jer direkte fra filmen “Julie & Julia“. En film der til trods for sin ret så usympatiske og klynkende hovedperson Julie Powell, alligevel har formået at møve sig ind som min absolutte yndlings madfilm (jeg skylder klart skylden på den underskønne Meryl Streep i rollen som Julia Child)

Der er utroligt mange skønne madscener med i denne film, men den der altid får mig til at sidde og savle med et halvt drømmende blik i øjnene er scenen hvor Julie kreere en tallerken fuld af bruschetta – hvis I har set filmen så ved I helt sikkert hvad jeg snakker om!

 

Bruschetta er smagen af sommer

Julie steger et par tykke skiver brød gyldne i oceaner af olivenolie og skære en farverig blanding af solmodne tomater i tern, for bagefter at side og spise dette simple og rustikke måltid med sin mand Eric – begge i en madinduceret rus over hvor fantastisk bruschettaerne er.

Nu er jeg lykkeligvis så heldig at bo i en by hvor der er marked på torvet hver onsdag og lørdag, og sidst jeg var der nede faldt jeg over en blandet bakke fuld af de smukkeste solmodne tomater fra en lokal avler. Det var som om en sulten muse sendte mig et tegn. Derfor var jeg ikke sen til at nuppe et par bakker med hjem, for jeg vidste at tiden nu var inde til at kaste mig over Julie Powells ultra friske, sommerlige og lækre tomat bruchetta.

Jeg kan slet ikke begynde at beskrive hvor sublim en smagsoplevelse dagens treat er. Derfor tror jeg ikke der er andet for, end at jeg hellere må skynde mig at grifle opskriften ned, så I slev kan få lov at prøve den mens de smagfulde danske tomater er til at få fingre i.

 

Velbekomme Nerd Squad!

 


Loot: 2 personer

Quest level:


Julies sommer bruschetta

Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid20 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

 • 250 g solmodne tomater
 • 1 fed hvidløg (fint revet)
 • 1 lille håndfuld basilikum (fint hakket)
 • 1 spsk. parmesan
 • 1 - 2 spsk. olivenolie
 • ¼ tsk. balsamico
 • salt og peber
 • ½ baguette (skåret i tykke skiver)
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk. olivenolie

Sådan gør du

 • Skær tomaterne i tern og bland dem sammen med hvidløg, basilikum, parmesan, oliven olie og balsamico i en skål.
 • Smag tomatblandingen til med salt og peber og lad den trække i 15 minutter mens brødet steges sprødt og gyldent.
 • Varm olien op i en pande ved middel varme og rist brødskiverne i den varme olie til de er gyldne, de skal have ca. 3 – 4 minutter per side.
 • Krydr de nystegte baguettes med lidt salt, gnid dem med hvidløg og fordel tomatblandingen ovenpå.
 • Server med det samme så brødet ikke bliver blødt, og giv evt. bruschettaerne et lille drys friskkværnet peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering