hjemmelavet makrel i tomat inspireret af leoniderne

Makrel i tomat

Den ellevte treat man støder på i Leoniderne er den tomme dåse makrel i tomat Spektrum gruppen ser hjemme hos Astrofyskieren Karl.

Det ville uden tvivl være synd at kalde den her scenen med makreldåsen for den mest appetitlige scene i bogen, og hvis man har prøvet at fiske en glemt madkasse op af en skoletaske med makrel i, ja så kan man nok også godt forestille sig hvor ualmindeligt fælt sådan en dåse med halvgamle makrel rester kan være.

Men det er måske ikke så overraskende at der lige ligger en dåse med makrel i tomat hjemme hos Karl, for det er jo en af danskerne foretrukne fiskepålæg på rugbrødsmaden – og måske har du da også lige som jeg, altid et par dåser liggende inde i køkkenskabet.

Men man kan faktisk godt trylle sin egen omgang hjemmelavet makrel i tomat frem.

Gør du det, så får du ikke bare en frokost som smager himmelsk, men en som samtidig er forbavsende nem at lave – og så slipper du endda også for ilelugtende dåser der kan spilde olie på dine rykkerer fra SKAT.

Makrel i tomat

Hjemmelavet makrel i tomat

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 røget makrel (uden skind og ben)

Tomat sauce

  • 1 løg (finthakket)
  • 3-4 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk. olie
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 kvist timian
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1/2 tsk. sriracha
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sirup

Sådan gør du

  • Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde ved middel varme, til de begynder at blive møre.
  • Tilsæt herefter tomater, timian, paprika, hvidløgspulver, løgpulver samt siracha og lad tomatsaucen simre indtil næsten al væske er væk.
  • Blend herefter sovsen med en stavblender og passér den gennem en sigte.
  • Smag til sidst tomatsaucen til med salt og sirup, og lad den køle helt af.
  • Pluk dernæst makrellen i store stykker og vend stykkerne sammen med tomatsovsen.
  • Server nu din makrel i tomat på en skive ristet rugbrød, og pynt evt. med nogle dild kviste og lidt mayonnaise.

“Tastaturet er fyldt med krummer og klistrede plamager. En masse kopper og glas med sjatter af vand og kaffe står rundt omkring på bordet mellem snavsede tallerkener. En mugplet på størrelse med en femkrone svømmer rundt i en af kaffekopperne, og en gaffel stikker ud fra en tom dåse makrel i tomat, der vælter og har lækket rød olie ud over en rykker fra SKAT.”

(Leoniderne – kapitel 29, Nanna Foss)
Makrel i tomat

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering