Spis som en astrofysiker med hjemmelavet makrel i tomat

Makrel i tomat

Har du fundet dit tidskompas frem, og er du klar til at få mere stjernestøv i køkkenet, mens vi bekæmpe horror vacui med alt lige fra sushi til lagkage?

Spektrum Cookalong er serien hvor jeg spiser mig vej gennem Nanna Foss’ fortryllende bogserie, og udvikler originale Spektrum opskrifter inspireret af al den mad og drikke man kan finde i bøgerne!

Sidst var det Albans grove gulerodsbrud der stod på menuen, og denne gang har jeg indstillet tidskompasset til kapitel 29 i den første bog Leoniderne, for at finde frem frem til den 11. Spektrum treat:


“Tastaturet er fyldt med krummer og klistrede plamager. En masse kopper og glas med sjatter af vand og kaffe står rundt omkring på bordet mellem snavsede tallerkener. En mugplet på størrelse med en femkrone svømmer rundt i en af kaffekopperne, og en gaffel stikker ud fra en tom dåse makrel i tomat, der vælter og har lækket rød olie ud over en rykker fra SKAT.

(Leoniderne, Nanna Foss)

En treat for en astrofysiker 

Efter deres oplevelse i Karls observatorium, er størstedelen af de seks hovedpersoner pludselig begyndt at udvikle overnaturlige evner som prekognition, telekinese, telepati og pyrokinese.

Derfor beslutter – primært Noah – at de er nødt til at tage tilbage til Karl for at undersøge sagen nærmere.

Det betyder naturligvis også, at de under dette besøg bedre kan se hvordan Karl egentligt bor, og det bliver hurtigt klart, at Karls hjem er et  rigtigt eneboer hjem fyldt med bl.a. snavs, plamager over det hele samt utallige stakke med papir, bøger, atom modeller, og efterladte kaffekopper, glas og dåser.

Makrel i tomat

Prøv at lave din egen makrel i tomat

Det ville uden tvivl være synd at kalde den her scene for den mest appetitlige scene i bogen, og hvis man har prøvet at fiske en glemt madkasse op af en skoletaske med makrel i, ja så kan man nok også godt forestille sig hvor ualmindeligt fælt sådan en dåse med halvgamle makrel rester kan være.

Men det er måske ikke så overraskende at der lige ligger en dåse med makrel i tomat hjemme hos Karl, for det er jo en af danskerne foretrukne fiskepålæg på rugbrødsmaden – og måske har du da også lige som jeg, altid et par dåser liggende inde i køkkenskabet.

Men man kan faktisk godt trylle sin egen makrel i tomat frem. Gør du det, så får du ikke bare en frokost som smager himmelsk, men en som samtidig er forbavsende nem at lave – og så slipper du endda også for ilelugtende dåser der kan spilde olie på dine rykkerer fra SKAT.

Makrel i tomat

Hjemmelavet makrel i tomat

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 røget makrel (uden skind og ben)

Tomat sauce

  • 1 løg (finthakket)
  • 3-4 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk. olie
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 kvist timian
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1/2 tsk. sriracha
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sirup

Sådan gør du

  • Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde ved middel varme, til de begynder at blive møre.
  • Tilsæt herefter tomater, timian, paprika, hvidløgspulver, løgpulver samt siracha og lad tomatsaucen simre indtil næsten al væske er væk.
  • Blend herefter sovsen med en stavblender og passér den gennem en sigte.
  • Smag til sidst tomatsaucen til med salt og sirup, og lad den køle helt af.
  • Pluk dernæst makrellen i store stykker og vend stykkerne sammen med tomatsovsen.
  • Server nu din makrel i tomat på en skive ristet rugbrød, og pynt evt. med nogle dild kviste og lidt mayonnaise.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering