Det her var den allerførste ret jeg så Yukihira lave i Food Wars (Shokugeki no Soma), som virkelig fangede mine smagsløgs opmærksomhed.
Den viser innovation og kreativitet på et højt plan, og er uden tvivl et lysende klart eksempel på at man ikke behøver meget mere end simple basis ingredienser i et køkken for at trylle en lækker ret frem.
Retten blev lavet fordi Yukihira udfordres af Yaeko Minegasaki, en byplanlægger, til at lave hende en steg i familiens lille restaurant.
En udfordring som ved første øjekast lyder nem nok, men som er næsten umulig at løse fordi selv samme byplanlægger har ransaget køkkenet og sørget for at der ikke er så meget som en eneste pølse tilbage i køleskabet.
Hvad der gør det hele meget værre er, at restauranten står til at blive revet ned hvis ikke Yukihira kan efterleve den snu Yaeko’s ønske.
Held i uheld fører til en forloren flæskesteg
Heldigvis har Yukihira dog lige været ude for at handle ind til sin morgenmad og er kommet hjem med en pakke bacon.
Takket være denne pakke bacon lykkedes det snildt for Yukihira at fremtrylle en forloren flæskesteg som både kan tilfredsstille den skumle Yaeko’s smagsløg, og rede familiens restaurant fra en grum skæbne.
At jeg ikke har lavet denne ret før er virkelig et under, for den er både billig og nem at smække sammen, mætter godt, ser indbydende ud og nårh ja så smager den også noget nær himmelskt.
Jeg forstår i hvert fald godt at Yaeko var nødt til at gi’ sig og indrømme at den her steg smager så godt at man har lyst til at mæske sig i hele herligheden.
Jeg er i hvert fald solgt på den her “gotcha pork roast” og det bliver bestemt ikke sidste gang jeg sætter tænderne i hverken den her forlorne svend, eller i andre retter fra serien.
Loot: 3 – 4 personer
Quest level:
Gotcha pork roast aka den forlorne flæskesteg
Ingredienser
- 3 bagekartofler (skrællet og skåret i tern)
- 1 stort løg (fint hakket)
- 200 g champignon (fint hakket)
- 2 pk. bacon i skiver
- 2 stilke rosmarin
- salt og peber
- 1 glas rødvin
- 20 ml sake
- 1 spsk. soya
- 2 spsk. smør
Sådan gør du
- Start med at dampe kartoflerne møre.
- Mens kartoflerne damper svitses løget og svampene i lidt olie og krydres med salt og peber.
- Når kartoflerne er mører moses de og blandes godt med den stegte løg-champignon blanding.
- Smag nu mosen til før den formes til en aflang “steg.
- Denne “steg” pakkes nu ind i bacon og drysses med lidt rosmarin.
- Steg “stegen” i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min eller indtil baconnet er sprødt.
- Nu skal “steget hvile lidt”, og mens den hviler laves saucen ved at deglacere stegefadet med lidt rødvin og sake.
- Reducer nu vinen en smugle før saucen smages til med soya og monteres med det kolde smør.
Skriv et svar