Rockbird teriyaki og løgsuppe

Har du nogensinde lagt mærke til, at mad i anime serier ALTID ser helt igennem fortryllende ud?

Anime serier er ofte fyldt med farverige karakterer og helt særlige og unikke historier.

Men selvom der findes et hav af forskellige typer anime, så har de ofte det til fælles, at den mad der vises i dem altid ser enormt lækker ud.

Farverne er intet mindre end sublime, og sammen med de utrolige detaljer og de lydsporet er anime serier i stand til at gengive mad på en unik måde, der kun kan få dine smagsløg til at løbe i vand.

Serien Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill er en super sød isekai, og en der bestemt ikke skuffer på madfronten.

For her får hovedpersonen Mukoudas madlavning alle og enhver til at falde i svime over sine delikate retter.

Der er seriøst SÅ mange fristende treats i den her serie, og selvom denne kyllinge rockbird teriyaki fra episode 2 måske lyder som noget der er forholdsvist svært at lave, så kan den faktisk laves med kun en håndfuld ingredienser på nærmest ingen tid – især hvis du har en sød slagter der kan udbene et par kyllingelår for dig.

Der er selvfølgelig også utallige andre fristende retter i serien udover denne teriyaki ret, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde at jeg ikke havde lyst til at sætte tænderne i hver og en af dem.

Så hvis du også har set serien, så syes jeg at du skal skrive din yndlings ret fra den herunder.

For det er bestemt ikke sidste gang jeg skal sætte tændeerne i en af Mukoudas opskrifter, og måske bliver det din favorit treat fra serien jeg laver næste gang jeg går i køkkenet.

Teriyaki kylling

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 2 kyllingelår udbenet
  • salt og peber
  • 90 ml teriyaki sauce

Sådan gør du

  • Prik skindet med en gaffel og krydr godt med salt og peber.
  • Steg kyllingelårene på skindsiden i ca. 5 minutter ved middel varme, eller indtil skindet er gyldent og sprødt.
  • Vend herefter kyllingelårene, og steg i yderligere i 5-8 minutter på den anden side (eller indtil de er næsten gennemstegte)
  • Skru til sidst ned til lav varme og hæld teriyaki saucen over kyllingen.
  • Lad teriyaki saucen tykne og karamellisere en smugle, og brug en ske til at glaserer de stegte kyllingelår med teriyaki saucen.
  • Skær kyllingelårene i skiver og server dem sammen med et par salatblade og løgsuppen herunder.

Løgsuppe

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. smør
  • 3 løg (i tynde skiver)
  • 1 spsk. miso
  • 1 tsk. timian (tørret)
  • 200 ml hvidvin
  • ½ l kyllingefond
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Steg løgene i smørret ved middel varme til de har fået en flot brun og karamelliseret farve.
  • Tilsæt herefter miso, timian og hvidvin.
  • Lad vinen reducer til ca. halvdelen.
  • Hæld fonden ved, og lad suppen simre i 20-30 minutter.
  • Smag til med salt og peber og server.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering