Karaage de japanske nuggets

Karrage

Hvis man læser manga eller ser anime er man højst sandsynligt stødt på karaage på et eller andet tidspunkt.

De små gyldne og friterede hapsere er nemlig uhyrer populære i Japan, og udover at være meget fremtrædende i den japanske popkultur er de også et kærkomment element i bento bokse til både børn og voksne.

Karaage minder lidt om kyllinge nuggets, den eneste forskel er bare at karaage er åh så meget bedre end en standart nugget.

Kyllinge stykkerne er nemlig både ekstra møre og saftige fordi de har ligget og hygget sig i en god smagfuld marinade, og deres hurtige drys med majs stivelse  og dobbelte tur i et rygende varmt oliebad sikre at de er super sprøde og totalt uimodståelige.

Hvis du (lige som jeg) er faldet pladask for de japanske nuggets, så vil du helt sikkert også synes om popplers fra Futurama.

karaage

Karaage

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Servings 3 personer

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst eller lårkød (skåret i tern)
  • 1 æble (skåret i grove stykker)
  • ½ løg (skåret i grove stykker)
  • 1 tsk. ingefær (fint revet)
  • 1 fed hvidløg (fint revet)
  • 1 dl soya
  • 1 spsk. mirin
  • 1 knsp. peber
  • 1 knsp. cayenne peber
  • 1 spsk. sukker
  • 3 dl. maizena
  • olie (til fritering)

Sådan gør du

  • Blend æble, løg, ingefær, hvidløg, soya og mirin til en glat puré.
  • Smag nu puréen til med peber, cayenne og sukker.
  • Hæld puréen over kyllingen som skal marineres natten over.
  • Varm olien op.
  • Vend de marinerede kyllingestykker i maizenaen.
  • Drys overskydende maizena af, og friter nu alle stykkerne i 2 min, og lad dem køle lidt af på fedtsugende papir.
  • Friter herefter alle stykkerne endnu engang i ca. 1 min så de får en ekstra sprød overflade.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering