De japanske nuggets

Karrage

 

Hvis man læser manga eller ser anime er man højst sandsynligt stødt på karaage på et eller andet tidspunkt.

De små gyldne og friterede hapsere er nemlig uhyrer populære i Japan, og udover at være meget fremtrædende i den japanske popkultur er de også et kærkomment element i bento bokse til både børn og voksne.

Karaage minder lidt om kyllinge nuggets, den eneste forskel er bare at karaage er åh så meget bedre end en standart nugget.

Karaage aka de bedre nuggets

Kyllinge stykkerne er nemlig både ekstra møre og saftige fordi de har ligget og hygget sig i en god smagfuld marinade, og deres hurtige drys med majs stivelse  og dobbelte tur i et rygende varmt oliebad sikre at de er super sprøde og totalt uimodståelige.

Ja den her japanske snack er jo nærmest indbegrebet af en rigtig nerdy treat som popper op over alt i japansk popkultur, så selvfølgelig måtte jeg finde en plads til de her små lækkerbiskner her på bloggen så alle jer nørder derude kan få lov til at mæske jer i karaage til i segner

 

Karaage

 

Teknisk set er karaage dog ikke navnet på retten, men den tilberednings måde man bruger til at fritere små krydrede stykker kød, som oftest er det dog kylling der anvendes, så de fleste gange antages det bare at når der snakkes om karaage så er det kylling der er tale om.

Når man først har smagt de her små guldklumper ja så forstår man da så sandelig godt hvorfor kylling er den foretrukne form for karaage, men hvis man ikke er til kylling kan man sagtens bruge, svin, fisk eller okse isstedet for… ja det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan lave som karaage

Hvis du (lige som jeg) er faldet pladask for de japanske nuggets, så vil du helt sikkert også synes om popplers fra Futurama.


Loot:  2-3 personer

Quest level:


Karrage

Karaage

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min
Antal 3 personer

Ingredienser
  

  • 500 g kyllingebryst eller lårkød (skåret i tern)
  • 1 æble (skåret i grove stykker)
  • ½ løg (skåret i grove stykker)
  • 1 tsk. ingefær (fint revet)
  • 1 fed hvidløg (fint revet)
  • 1 dl soya
  • 1 spsk. mirin
  • 1 knsp. peber
  • 1 knsp. cayenne peber
  • 1 spsk. sukker
  • 3 dl. maizena
  • olie (til fritering)

Sådan gør du
 

  • Blend æble, løg, ingefær, hvidløg, soya og mirin til en glat puré.
  • Smag nu puréen til med peber, cayenne og sukker.
  • Hæld puréen over kyllingen som skal marineres natten over.
  • Varm olien op.
  • Vend de marinerede kyllingestykker i maizenaen.
  • Drys overskydende maizena af, og friter nu alle stykkerne i 2 min, og lad dem køle lidt af på fedtsugende papir.
  • Friter herefter alle stykkerne endnu engang i ca. 1 min så de får en ekstra sprød overflade.

karaage

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering