
Hvis man læser manga eller ser anime er man højst sandsynligt stødt på karaage på et eller andet tidspunkt.
De små gyldne og friterede hapsere er nemlig uhyrer populære i Japan, og udover at være meget fremtrædende i den japanske popkultur er de også et kærkomment element i bento bokse til både børn og voksne.
Karaage minder lidt om kyllinge nuggets, den eneste forskel er bare at karaage er åh så meget bedre end en standart nugget.
Kyllinge stykkerne er nemlig både ekstra møre og saftige fordi de har ligget og hygget sig i en god smagfuld marinade, og deres hurtige drys med majs stivelse og dobbelte tur i et rygende varmt oliebad sikre at de er super sprøde og totalt uimodståelige.
Hvis du (lige som jeg) er faldet pladask for de japanske nuggets, så vil du helt sikkert også synes om popplers fra Futurama.

Karaage
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst eller lårkød (skåret i tern)
- 1 æble (skåret i grove stykker)
- ½ løg (skåret i grove stykker)
- 1 tsk. ingefær (fint revet)
- 1 fed hvidløg (fint revet)
- 1 dl soya
- 1 spsk. mirin
- 1 knsp. peber
- 1 knsp. cayenne peber
- 1 spsk. sukker
- 3 dl. maizena
- olie (til fritering)
Sådan gør du
- Blend æble, løg, ingefær, hvidløg, soya og mirin til en glat puré.
- Smag nu puréen til med peber, cayenne og sukker.
- Hæld puréen over kyllingen som skal marineres natten over.
- Varm olien op.
- Vend de marinerede kyllingestykker i maizenaen.
- Drys overskydende maizena af, og friter nu alle stykkerne i 2 min, og lad dem køle lidt af på fedtsugende papir.
- Friter herefter alle stykkerne endnu engang i ca. 1 min så de får en ekstra sprød overflade.


Skriv et svar