Onigiri fra Pokémon

Onigiri

I dag har jeg en treat klar til jer, som har været vist i stort set alle anime. Hvis jeg er ærlig, så ved jeg faktisk næsten ikke hvilken anime jeg IKKE har set dagens treat i, og det er højst sandsynligt fordi det er sådan en populær ret i Japan.

Dagens treat er nemlig onigiri, en ret der på mange måder kan beskrives som det japanske svar på en sandwich, da de kan varieres i det uendelige med lige præcis det fyld man kan lide.

Der har selvfølgelig været mange steder jeg kunne have hentet inspiration til mine onigiri, jeg har dog valgt at lade mig inspirere af de onigirier man kan finde i Pokémon.

Det var nemlig her jeg første gang stiftede bekendtskab med de små fyldte ris boller, der dog i sin tid af en eller anden grund endte med at blive håbløst oversat til marmelade fyldte donuts (er det sådan en opskrift I er ude efter, så kan I finde den her i stedet).

Der er heldigvis ikke marmelade i mine onigirier i dag, istedet er de fyldt med det lækreste japanske tunfyld – et fyld der er næsten lige så almindeligt som onigirier i solens rige.

Onigiri

Onigiri med tun

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 10 stk.

Ingredienser

  • dl sushi- eller grødris (det vigtigste er faktisk bare at det er en ristype der klistrer rigtig meget)
  • 400 ml vand
  • 4 spsk. ris- eller æblecidereddike
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Fyld

  • 2 spsk. soya
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 ds. tun (drænet)
  • tangplander (skåret i ca. 3 – 5 cm tykke bånd)

Sådan gør du

  • Vask risene i koldt vand indtil det overskydende vand bliver klart (så har man nemlig vasket den overskydende stivelse ud af risene).
  • Kom dernæst risene i en gryde sammen med vandet og kog dem i ca. 15 minutter.
  • Sluk for varmen efter 15 minutter, kom et låg på gryden og lad risene dampe færdige i ca. 10 minutter.
  • Fordel de kogte ris i et fad så de ligger i et tyndt lag.
  • Rør eddike sammen med sukker og salt og hæld blandingen over de lune ris.
  • Brug en palet til at fordele og blande eddikeblandingen sammen med riskornene og stil de nu krydrede ris til side.
  • Rør nu en marinade sammen bestående af soya, sukker og mayonnaise og stil den til side.
  • Steg nu tunen på en varm pande til stort set al væden er væk.
  • Tilsæt nu marinaden, vend det hele sammen og fjern fyldet fra varmen.
  • Dyp nu fingrene i lidt vand, så risene ikke klistre alt for meget.;Tag dernæst ca. 1 spsk. ris, form den til en kugle og lav en lille fordybning heri.
  • Kom ca. 1 tsk. fyld i fordybningen og kom bagefter endnu en spsk. ris oven på og pak fyldet helt ind i ris.
  • Brug nu hænderne til at forme onigirien til en trekant, og dæk bunden til med et stykke tang.

Video

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering