Bøger,  Forretter,  Level 1,  Snacks,  Tegneserier,  TV

Katsu Sando

Katsu Sando

 

★Hej Nerd Squad ★

Dagens treat er en meget populært japansk frokost ret, som har optrådt i mange forskellige manga- og animeserier.

I det japanske køkken står ris jo godt nok som den uovertrufne stjernespiller, men især i nyere tid er brød dog også begyndt at  blive populært. Der er endda blevet lavet en helt særlig manga og anime-serie “Yakitate!! Japan” som kun handler om brødbagning, så risene har nu fået en seriøs kulinarisk konkurrent.

Med brødets stigende popularitet, så har man inden for det japanske køkken naturligvis også udviklet sin helt egne type sandwich, ofte kaldet “sando”.

En sando ligner på mange måder vestlige sandwiches, og man kunne måske fristes til at tænke at den eneste forskel er, at de japanske sandwich har fået skåret skorperne af.

.

Sandwich vs. sando

Men en sando er ofte meget mildere, mere delikat og simpel i opbygningen end de fleste vestlige sandwiches. Selvom gamle kendinge som æggesalat og skinke også er vellidt fyld, så er det ofte det lidt mere specielle fyld som tamago (omelet) yakisoba nudler og fugt som er udbredt.

Manges favorit sando er dog katsu sandoen der, med sin sprøde krydrede panerede kotelet, fintsnittet kål og tonkatsu sauce, er intet mindre en en kærlighedserklæring til frokostguderne.

Derfor er det heller ikke så svært at forstå at det lige netop er katsu sandoen, som mange pendlere køber til frokost i diverse convenience butikker på vej til arbejde, eller den sando som japanske skolebørn ofte finder i deres bento boks.

 

Katsu Sando

 

Vidste I at man også kan spise sin katsu sammen med ris og æg i en katsudo


Loot: 4 personer

Quest level:


Katsu sando

Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter
  • salt og peber
  • ½ tsk. hvidløgssalt
  • ½ tsk. paprika
  • 150 g mel
  • 2 æg (sammenpiskede)
  • 150 g rasp
  • olie (til fritering)

Tonkatsu sauce

  • 2 spsk. ketchup
  • 1 ½ spsk. worcester shire sauce

Tilbehør

  • ¼ spidskål (fint snittet)
  • 8 skiver lyst brød

Sådan gør du

  • Bank hver kotelet ud til de er ca. 0,5- 1 cm tykke, og krydr dem godt med salt, peber, hvidløgssalt og paprika.
  • Lav en paneringsstation med mel i én dyb tallerken, æg i en anden og rasp i en tredje.
  • Dyp nu først de krydrede koteletter i melet, efterfulgt af en tur i æggene og slut af med at dyppe dem i rasp.
  • Varm dernæst olien op i en stor gryde og friter hver kotelet til den er gylden og sprød (det tager ca. 2-3 minutter pr. side).
  • Lad koteletterne dryppe af på lidt fedtsugende papir mens ingredienserne til tonkatsusaucen røres sammen.
  • Smør nu hver brødskive med tonkatsusaucen og fordel kålen på halvdelen af de smurte skiver.
  • Læg nu en kotelet oven på kålen, og læg de sidste smurte brødskiver på som låg.
  • Skær til sidst skorperne af sandwichene, og skær dem herefter over på midten.
  • Spis sandoerne med det samme, eller kom dem i køleskabet i en lufttæt beholder til dagen efter.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *