Katsu Sando

Katsu Sando

 

★Hej Nerd Squad ★

Dagens treat er en meget populært japansk frokost ret, som har optrådt i mange forskellige manga- og animeserier.

I det japanske køkken står ris jo godt nok som den uovertrufne stjernespiller, men især i nyere tid er brød dog også begyndt at  blive populært. Der er endda blevet lavet en helt særlig manga og anime-serie “Yakitate!! Japan” som kun handler om brødbagning, så risene har nu fået en seriøs kulinarisk konkurrent.

Med brødets stigende popularitet, så har man inden for det japanske køkken naturligvis også udviklet sin helt egne type sandwich, ofte kaldet “sando”.

En sando ligner på mange måder vestlige sandwiches, og man kunne måske fristes til at tænke at den eneste forskel er, at de japanske sandwich har fået skåret skorperne af.

.

Sandwich vs. sando

Men en sando er ofte meget mildere, mere delikat og simpel i opbygningen end de fleste vestlige sandwiches. Selvom gamle kendinge som æggesalat og skinke også er vellidt fyld, så er det ofte det lidt mere specielle fyld som tamago (omelet) yakisoba nudler og fugt som er udbredt.

Manges favorit sando er dog katsu sandoen der, med sin sprøde krydrede panerede kotelet, fintsnittet kål og tonkatsu sauce, er intet mindre en en kærlighedserklæring til frokost guderne.

Derfor er det heller ikke så svært at forstå at det lige netop er denne sando, som mange pendlere køber til frokost i diverse convenience butikker på vej til arbejde, eller den sando som japanske skolebørn ofte finder i deres bento boks.

 

Katsu Sando


Loot: 4 personer

Quest timer: 25 minutter


Katsu sando

9. april 2019
: 15 min
: 10 min
: 25 min

By:

Ingredients
  • 4 svinekoteletter
  • Salt og peber
  • ½ tsk. hvidløgssalt
  • ½ tsk. paprika
  • 150 g mel
  • 2 æg, sammenpiskede
  • 150 g rasp
  • Olie til fritering
  • Tonkatsu sauce
  • 2 spsk. ketchup
  • 1½ spsk. worcester shire sauce
  • Andet
  • ¼ spidskål, fint snittet
  • 8 skiver lyst brød
Directions
  • Step 1 Bank hver kotelet ud til de er ca. 0,5- 1 cm tykke, og krydr dem godt med salt, peber, hvidløgssalt og paprika.
  • Step 2 Lav en paneringsstation med mel i én dyb tallerken, æg i en anden og rasp i en tredje.
  • Step 3 Dyp nu først de krydrede koteletter i melet, efterfulgt af en tur i æggene og slut af med at dyppe dem i rasp.
  • Step 4 Varm dernæst olien op i en stor gryde og friter hver kotelet til den er gylden og sprød (det tager ca. 2-3 minutter pr. side)
  • Step 5 Lad koteletterne dryppe af på lidt fedtsugende papir mens ingredienserne til tonkatsusaucen røres sammen.
  • Step 6 Smør nu hver brødskive med tonkatsusaucen og fordel kålen på halvdelen af de smurte skiver.
  • Step 7 Læg nu en kotelet oven på kålen, og læg de sidste smurte brødskiver på som låg.
  • Step 8 Skær til sidst skorperne af sandwichene, og skær dem herefter over på midten.
  • Step 9 Spis sandoerne med det samme, eller kom dem i køleskabet i en lufttæt beholder til dagen efter.


Level




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *