Julia Childs perfekte boeuf bourguignon – i en ny lyn udgave

Boeuf Bourguignon

Lige siden jeg så filmen Julie & Julia så har den været en af mine absolutte yndlings madfilm.

Filmen er baseret på forfatteren Julie Powell’s bog Julie and Julia: My Year of Cooking Dangerously, hvor hun beskriver det år hun brugte på at lave alle opskrifterne i Julia Childs kogebog Masering the Art of French Cooking.

Ikke overraskende så var der noget ved Julies projekt jeg fandt utroligt tiltalende, og jeg ville da også lyve hvis jeg sagde at hendes madeventyr ikke på en eller anden måde har influeret mine egne projekter med Spektrum Cookalong og Projekt Disney.

Jeg kan derfor 100% relaterer til Julie, og forstår både hendes dybe passion for at lave mad, men jeg forstår i høj grad også det selvbestaltede pres der kommer når man vælger at påtage sig sådan en opgave.

I modsætning til Julie, så har jeg jo ikke valgt at have nogen deadline (da det harmonerer virkelig dårligt med min tidligere stress diagnose), og derfor bliver jeg også altid ekstra imponeret over at hun ret faktisk lykkedes med at lave alle Julia Childs 524 opskrifter på kun 365 dage 😲

Boeuf Bourguignon

Lyn bourguignon

Jeg har tidligere delt opskriften på Julies lækre tomat bruschetta, og i dag deler jeg opskriften på en af de andre retter fra filmen som jeg altid har haft lyst til at prøvet – nemlig Julias boeuf bourguignon.

I filmen taler de flere gange om denne klassiske franske simreret, som ikke bare smager sublimt, men som også er perfekt til årstiden, da det er en af de skønneste vinterretter.

Boeuf Bourguignon

Det er en af de treats jeg utrolig længe har haft lyst til at lave, men af den ene eller anden grund er det bare aldrig blevet til noget

Men i sommer fik jeg min højt elskede Instant Pot, et lille elektrisk køkkenvidunder der bl.a. kan lave yoghurt, sauterer, dampe, slow cooke og vigtigst af alt trykkoge, i én og samme gryde.

Da den først kom ind i mit liv, der vidste jeg at tiden nu var inde til at give mig i kast med Julias boeuf bourguignon.

Laves Julias boeuf bourguignon på traditionel vis, så er det en opskrift der gerne tager et par timer, og det var ærlig talt derfor jeg har gået uden om den så længe.

I Instant Potten tager det derimod kun 45 minutter, og derfor virkede den ikke nær så afskrækkende, heller ikke for en der er så udfordret på tålmodighedsgenet som jeg er😂

I opskriften herunder har jeg naturligvis taget udgangspunkt i Julias original opskrift, som jeg har tilpasset til min Instant Pot. Har du dog ikke en Instant Pot, så frygt ej, det tager måske lidt længere tid, men den kan sagtens laves i en alm. gryde – og der står selvfølgelig også hvordan du skal gøre hvis du laver den i sådan en.

Boeuf Bourguignon


Loot:  4 – 5 personer

Quest level:


Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 150 g bacon (i små tern)
  • 1,2 kg oksegrydesteg (i store tern)
  • salt
  • peber
  • 1 stort løg ( i skiver)
  • 1 stor gulerod (i skiver)
  • 1 spsk. tomat puré
  • 500 ml rødvin
  • 700 ml oksefond
  • 1 spsk. timian
  • 2 laurbærblade
  • 150 g svampe (stegte)
  • 200 g perleløg (glaserede)

Sådan gør du
 

  • Steg baconnet i din Instant Pot (eller en tykbundet gryde) til det er næsten sprødt.
  • Fisk dernæst baconnet op med en hulske, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle inden det stilles til side.
  • Dup herefter oksekødet med køkkenrulle, krydr det med salt og peber og brun det lidt ad gangen.
  • Stil det brunede kød til side.
  • Svits dernæst løg og gulerod i Instant Potten/ gryden indtil løgnene begynder at blive klare.
  • Kom bacon og det brunede oksekød tilbage ned til løgblandingen sammen med tomatpuré, rødvin, fond, timian og laurbærblade.
  • Sæt låget på din Instant Pot og giv retten 45 minutter ved højt tryk.
  • Lad Instant Potten naturligt trykudløse i 10 minutter, smag til med salt og peber og og server med brunede svampe og glaserede perleløg (opskriften finder du herunder).
  • Laver du i stedet bourguignonen i en gryde, så kom et låg på gryden og stil den i ovnen ved 125 grader i 2-3 timer.

Noter

Glaserede perleløg
2 spsk. sukker
2 spsk. smør
200 g perleløg 
1 dl. kraftig oksefond
 
Smelt sukkeret på en varm pande.
Tilsæt smørret og lad det smelte sammen med sukkeret til du får en ensartet karamel.
Kom perleløgene ved sammen med oksefonden.
Lad løgene småsimre under omrøring i ca. 10 minutter, eller indtil væden er reduceret og begynder at svøbe sig om løgene.
Når løgene har fået en mørk farve og ser godt karamelliserede ud er de klar.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering