Kan i huske filmen “Hook“?
Filmen der udover at have et fantastisk cast med både Dustin Hoffman, Julia Roberts og Robin Williams i hovedrollerne, også er en af de sjoveste og mest kreative genfortællinger af J.M. Barries børnebogs fortælling om drengen Peter Pan. Original fortællingen handler jo om Peter, drengen der ikke ville blive voksen.
Men i “Hook” får man at se hvad der sker med Peter når han forlader Ønskeøen og de de glemte drenge, og ender med at blive voksen, familiefar og en meget travl forretningsmand uden meget tilovers for fantasi.
Som voksen har Peter glemt alt om sin barndoms eventyr på Ønskeøen og lever nu istedet et kedeligt og travlt liv som forretningsmanden Peter Banning, en mand der hele tiden prioriterer arbejdet højest og som dårligt nok har tid til at se sine egne børn.
Men da Hook en aften kidnapper Peters børn bliver han tvunget til at se fortidens glemte minder i øjnene, og tage med Tinkerbell tilbage til Ønskeøen for at rede sine to purker fra Hooks vemmelige klo.
Dog viser det sig hurtigt at det ikke er helt så let at vende tilbage til øen når nu man er vokset op og har glemt alt om livet som Peter Pan, og de fortryllende eventyr man ved fantasiens magt der kan få til at udfolde sig på Ønskeøen.
Naturligvis betyder dette at Peter kommer ud for en masse komiske uheld blandt de glemte drenge som desperat forsøger at træne ham op til hans kommende møde med Hook, og med Robin Williams i rollen som Peter er der garanteret latterkramper til langt ud på natten
Fantasi til aftensmad
Langsomt men sikkert begynder Peter dog at falde til hos drengene alt imens hans minder og fantasi får lov til at blomstre frem igen, og han begynder så småt at falde til i rollen som den sjove og kreative Peter Pan istedet for den fortravlede og rationelle Peter Banning.
Kulminationen på den genfunde fantasi og selvrealisation ser man i en af filmens absolutte sjoveste scener hvor Peter og drengene er samlet til et stort fælles måltid.
I scenen ser man drengene bære utallige fade og skåle ind på middagsbordet, men alle er tomme og selvom drengene lystigt skovler “mad” op på deres tallerkener så ser Peter til med skepsis og rumlende mave.
Til at starte med ser det ud til at Peter må gå sulten i seng, men inden længe begynder hans fantasi at komme i omdrejninger og Peter indser at alle fadene faktisk er bugnende fulde af de mest utrolige og farverige retter.
Man kan nemlig kun se maden hvis man kan bruge sin fantasi til at forestille sig den, og jeg behøver vel næppe at sige at de retter som de glemte drenge kan forestille sig er nogle af de mest eventyrlige retter jeg nogensinde har set.
Naturligvis skal det fejres at Peter Pan har genfundet sin fantasi, og når man skal fejre så vigtig en begivenhed blandt de glemte drenge så sker det selvfølgelig med en af de mest farvestrålende og eventyrlige madkampe filmverdenen endnu har set.
Denne madkamp har altid været en af mine yndlings øjeblikke i filmen “Hook”, og jeg har tit og ofte haft lyst til at springe ind i skærmen for at lege med.
Sidst jeg så filmen sad jeg og drømte lidt om hvad nogle af alle de fortryllende retter på bordet smagte af, og jeg vidste at jeg simpelthen måtte prøve at grå en tur i køkkenet for at rekreer bare én af de psykedeliske retter fra de glemte drenges festmiddag.
Valget faldt på en ret der mest af alt ligner en form for tærte, et medie som jeg fandt perfekt til denne fantasifulde udfordring.
Jeg tog udgangspunkt i en creme tærte med fløjlsblød flødeskums topping, både fordi det er en dessert som Christoffer og jeg er meget glade for, men også fordi det er forholdvist nemt at få en creme tærte til at ligne en af de farvestrålende herligheder man ser på bordet i filmen.
Madkamp i stuen blev det dog ikke til med denne tærte, i stedet røg den med ind på sofabordet til en eftermiddag der stod i hyggens tegn sammen med en bunke af Robin Williams allerbedste filmperler.
Fantasi tærte fra ønskeøen
Ingredienser
- 1 portion sød tærtedej
- 100 g mørk chokolade (smeltet)
- 3 bananer (skåret i skiver)
- 1 portion vaniljecreme (farvet lilla)
- 1 portion vaniljeskum (farvet både rødt, blåt og grønt)
Sådan gør du
- Rul tærtedejen ud til den er ca. ½ cm tyk og kom den dernæst i en smurt tærteform.
- Prik dernæst bunden med en gaffel og bag den nøgne bund ved 200 grader i 10-15 min. eller indtil den er gylden og gennembagt.
- Lad nu tærtebunden køle helt af.
- Start med at smører tærtebunden med den smeltede chokolade.
- Fordel dernæst bananskiverne i et jævnt lag oven på chokoladen og top med den lilla vaniljecreme.
- Dernæst smøres det røde vaniljeskum på toppen af tærten, og til sidst pyntes der med det blå og grønne skum i små toppe – præcis som det ses i filmen
Sød tærtedej
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 150 g smør (koldt)
- 1 knsp. salt
- 1 æg
Sådan gør du
- Kom mel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor og blend det sammen indtil det begynder at ligne brødkrummer eller revet parmesan.
- Tilsæt nu ægget og ælt hurtigt sammen til en sammenhængende dej.
- Nu skal dejen hvile på køl i min. 30 minutter, og så er den ellers klar til brug.
Vanilje creme
Ingredienser
- 500 ml sødmælk
- 60 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 5 æggeblommer
- 30 g maizena
Sådan gør du
- Start med at koge mælken op sammen med sukker og vanilje.
- Mens mælken varmes op, piskes blommerne sammen til en tyk jævning sammen med maizena.
- Når mælken er varm, hældes en smugle af den lune mælk ned til blommerne under omrøring.
- Hæld dernæst hele æggemassen tilbage i gryden sammen med resten af den lune mælk, og varm det op under omrøring til cremen begynder at tykne.
- Når cremen har opnået en passende konsistens hældes den i en lille skål, og stilles på køl indtil den skal bruge.
Vaniljeskum
Ingredienser
- ½ vaniljestang
- ½ l piskefløde
- 3 spsk. flormelis
- rød frugtfarve
- blå frugtfarve
- grøn frugtfarve
Sådan gør du
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en stor skål sammen med fløde og flormelis.
- Pisk nu fløden til den lige præcis begynder og tykne en smugle.
- Fordel nu fløden i 3 skåle, fordelt med halvdelen af fløden i en stor skål, 3/4 af fløden i en medium skål og den sidste 1/4 del i en lille skål.
- Start med fløden i en den store skål, den skal farves rød og piskes til stift skum.
- Dernæst farver du fløden i den mellemste skål blå og pisker den til stift skum.
- Til sidst farver du fløden i den lille skål grøn og pisker også den til stift skum.
Skriv et svar