Anmeldelse: Inkarnation

 

Bogens bagside tekst:

Jeg er… levende. Det er det, der er galt. Der er det, der er sket. Jeg er levende. Jeg bryder mig ikke om følelsen af blodet i mine årer. Men jeg kan lide lyden af mit åndedræt. Der er en ro over den lyd. På samme tid gør den mig bange.

Der er kun tågen og Hans stemme, indtil et lys vækkes Mestenes til live. Men kroppen er fremmed, og dens minder vil ikke give slip.


Nerd Score

I loved it


“Inkarnation” er intet mindre en en genial bog, der lige fra første side formår at tryllebinde læseren.

Bogen der beskrives som en psykologisk fantasyfortælling med LGBTQ elementer er Pernille L. stembys debutroman, som foregår i et univers meget lig vores… men på en eller anden måde alligevel ikke.

Den komplicerede og interessante handling skydes på elegant vis i gang med et brag på ganske på sider, og lige fra starten føler man sig tæt knyttet til hovedpersonen Mestenes. Hun vågner forvirret og bange op i en fremmed krop, og takket være Pernilles skrivestil føler læseren sig præcis lige så fortabt og forvirret som Mes.

Nogle vil måske frygte at denne forvirring vil lede til en rodet og usammenhængende bog, men takket være Pernilles kløgt og kyndige pen ledes læseren fremad med sikker hånd på en sådan vi, at forvirringen blot er med til at bestyrke stemningen i bogen og båndet til Mes i stedet for at blive et forstyrrende element.

 

Inkarnation

 

Man har naturligvis svært ved at finde hoved og hale i det hele til at begynde med, men hvis Pernille fortsætter med at skrive lige så fascinerende, kringlede og fængende bøger som denne kan hun kun få en meget lys og succesfuld forfatterariere.

Tak til forlaget Ulven og Uglen for anmeldereksemplaret af bogen.

Og også kæmpe stort tak til forfatteren der i bedste Hogwarts stil havde medsendt et personligt optagelses brev og en elevnøgle til Roevel Akademi, det gjorde denne bogpakke virkelig gennemført at modtage og det gik lige i bogormens hjerte.

Men nu må man naturligvis ikke forglemme dagens treat, for når man har tygget sig igennem en så forvirrende og skræmmende bog som “Inkarnation” så kan man godt få brug for en tryg og farverig treat som man bliver helt glad inden i at spise bag efter.

Derfor har jeg i dag lavet den fineste omgang LGBTQ inspireret regnbue sukkerbrød. Måske ikke ligefrem en dessert man vil kunne finde på Roevel Akademi, men uden tvivl en dessert som både Mes og Axten ville elske.

 

“Hvad er brød med sukker?” spørger jeg for at skifte emne. “Jo, nu skal du hører.” Han børster det sammenkrøllede blad ned på gulvet og smiler.” Sukkerbrød er det bedste!” siger han. “Intet slår sukkerbrød. Man spiser det.” Han prøver at gnide vandet af sin skjorte. “Vi tager det i munden og tygger på det, og det smager mega godt, og når man synker det bliver man glad indeni.”

(Inkarnation, Pernille L. Stenby)

 

Inkarnation


Loot: 10 skiver sukkerbrød

Quest timer: 15 minutter


Sukkerbrød fra Roevel akademi

7. september 2018

By:

Ingredients
  • 50 g blødt smør
  • ½ tsk. vanilje ekstrakt
  • Fint revet skal af ½ appelsin
  • 5 skiver godt lyst brød
  • 125 g regnbue krymmel
Directions
  • Step 1 Bland smørret med vanilje og appelsinskal og pisk det godt sammen.
  • Step 2 Smør dernæst hver skive brød med et jævnt lag af appelsin-vanilje smørret
  • Step 3 Hæld regnbuekrymmel i en dyb tallerken, og dyp de smurte skiver brød heri.
  • Step 4 Giv gerne hver skive brød et lille tryk, så krymmelet virkelig sætter sig fast.
  • Step 5 Skær til sidst brødskiverne over diagonalt og server.


Level


Vil I læse flere anmeldelser som denne så kig HERSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *