Lunas kærlighedssuppe

 

Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne opskrift, ikke bare med jer Nerd Squad, men også med Malene Sølvsten, den fantastiske forfatter bag bogserien “Ravnenes Hvisken” hvor dagens treat stammer fra. 

Dagens treat er uden tvivl den opskrift jeg har arbejdet med i længst tid, den 21. juni mødte jeg nemlig Malene til en bogreception for den anden bog i serien, og det var her jeg kom til at love at jeg ville lave kærlighedssuppen på Nerdy Treats. Og når man nu ligefrem har lovet forfatteren face to face at kaste sig ud i at genskabe en ret så betydningsfuld opskrift fra en af hendes bøger, ja så skal man da også gå grundigt til værks.

  

Det første møde hvor jeg kom til at love at lave Lunas kærlighedssuppe

 

Andet møde næsten 4 måneder senere hvor jeg stolt kunne overrække en helt dugfrisk portion kærlighedssuppe til en meget glad forfatter

 

Ravnenes Hvisken er en sublim og stort anlagt fantasy triologi, som fuldkommen tryllebandt mig fra første side. Den er skrevet med et sprog og en historie man kun kan blive dybt imponeret over, specielt når man ved at der er tale om en debut roman. 

Bogen er et sammensurium af mordgåder, thriller og fantasy tilsat en snert af romantik. Den er fuld af spænding, mystik, blod, gamle familiehemmeligheder, nordiske guder, en enkelt parralleverden og den nok mest troværdige romance jeg længe har læst.

I bogen møder vi Anne, historiens hovedperson og fortæller, som er en fuldstændig fantastisk karakter. Man kommer med det samme ind i hovedet på hende og falder pladask for hendes sarkasme, kulsorte humor og ualmindelige handlekraft. Der er ikke nogen der kan fortælle hende hvad hun skal eller ikke skal, du kan kun få hendes respekt hvis hun synes at det er fortjent og hvis der er noget hun ikke vil stå model til, ja så skal du slet ikke være i tvivl om at hun nok skal sige fra. 

 

 

Malene Sølvstens grandiose mesterværk er en bog med et udspekuleret plot der langsomt udfolder sig for læseren, og man både får et indblik i karakterernes stille og rolige dagligdagsliv samtidig med at den nervepirrende og neglebidende mordgåde gør at man er lige ved falde ned fra sofaen af ren og skær spænding.

For mig er der ingen tvivl om at vi har at gøre med en must read bogserie, hvis I ikke allerede har slugt den råt. Den er lynhurtigt blevet til en af mine absolutte yndlings serie skrevet af en af mine absolutte yndlings forfattere.

Oh yes Malene, er skam på niveau med selveste J.K. Rowling, derfor kunne jeg naturligvis ikke andet end love at kreere noget fra denne serie her på bloggen. Af og til kan det dog godt være lidt svært at genskabe opskrifter fra fiktionens verden, da der jo ikke altid foreligger en decideret opskrift.

Det gjorde der heller ikke med Luna’s kærlighedssuppe, til gengæld har Malene været så flink at give visse hints til hvad der er i suppen, f.eks. kan man læse at der er både lavendel, rose, æbleblade og rødbedesaft i.

 

“Hvad er det?” “Opskriften. Der skal nogle ret specielle ting i den her ret, men min mor har heldigvis det meste. Hun render altid rundt i skoven eller på heden og samler urter og rødder.” “Hvad skal vi have?” Luna så over skulderend i et brus af røde krøller. “Kæææærrrligheds-suppe.” Hun fnisede. Opskriften stod i min mors notesbog, den du fandt ude i din lade.” Jeg rullede med øjnene. “Det siger jeg altså ikke til Varnar at suppen hedder.” 

(Ravnenes Hvisken Bog 1, Malene Sølvsten)

 

 

Der er dog langt fra tale om en fuldt ud brugbar opskrift, derfor har jeg også researchet afrodisiaka og lægeurter til den helt store guldmedalje. Så kunne jeg nemlig udarbejde en så autentisk opskrift på kærlighedssuppe som overhovedet mulig som hvid den laves rigtig burde have en næsten lige så potent virkning som den vi ser i bogen. Tror i ikke på mig, så kan i jo selv læse hvad nogle af de virkemidler som tilegnes suppens ingredienser :

  • Lavendel har en afslappende og afstressende effekt samtidig med at den stimulerer blodomløbet. Det siges også at mange mænd ikke kan modstå duften som igennem historien har repræsenteret renhed, uskyld og troskab – alt i alt en essentiel ingrediens i en kærlighedssuppe.
  • Hvidløg og ingefær er begge ingredienser der er med til at øge blodomløbet og afslappe kroppen.
  • Chiliens indhold af capsacin er endnu et indholdstof der sætter gang i blodomløbet, for dig til at svede og udløser en masse endorfiner i kroppen. Nogle mennesker oplever endda et lille kick der får dem til at føle sig en smugle høje når de har spist chili – alt sammen symptomer der også udvises når man finder en partner tiltrækkende.
  • Honning indeholder bor, et stof der hjælper med at regulere østrogen og testosteron niveauet i kroppen. I oldtiden blev honning forbundet med hellige føde og et symbol på frugtbarhed, derfor var det også en udbredt gave til nygifte både i rå tilstand og i form af mjød – eller som ingrediens i en kærlighedssuppe hvis man vil være sikker på at den virker efter hensigten.
  • Granatæblet var Afrodites hellige frugt, det symboliserede kvindelig frugtbarhed, romantik og kvindes tab af sin udkyld- de af jer der har læst bogen vil nok give mig ret i at det derfor er en meget passende ingrediens at toppe suppen med. Faktisk så øger granatæblet også kroppens testosteron niveau og sænker niveauet af kortisol hvilket kort sagt betyder at man bliver mindre stresset og mere lysten.

 

“Hvad skete der i aftes?” “Jeg ved det ikke. Han kom over, og han smagte på suppen, kun en skefuld, og pludselig kyssede han mig. Og så…” Jeg kunne ikke få mig til at være mere konkret. “Det var ret vildt sagde jeg i stedet”.

(Ravnenes Hvisken Bog 1, Malene Sølvsten)

 


Loot: 4 personer

Quest timer: 1 time


Lunas kærlighedssuppe

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • ¾ tsk. ras el hanout
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. lavendelblomster (tørrede)
  • 1 løg (fint hakket)
  • 3 fed hvidløg (fint hakket)
  • 4 cm ingefær (fint revet)
  • 1 chili1 (fint hakket)
  • 1 æble (skåret i små tern)
  • ½ fennikel
  • 3 store rødbeder (skåret i tern)
  • 1 stort glas hvidvin
  • 1 spsk. rosenvand
  • 1 spsk. honning
  • 750 ml grøntsagsbouillon
  • ½ ds. kokosmælk
  • salt og peber
  • 1 kg hjertemuslinger (kan undlades – herhjemme har vi eksempelvis rigeligt med kærlighed, og så er vi ikke super glade for muslinger, derfor unlod jeg at komme dem i min suppe og spiste den as is. Men hvis du vill gå all out så synes jeg da bestemt at du skal gå Luna i bedene og servere suppen med muslinger)

Toppings

  • persille (fint hakket)
  • 1 spsk. fennikel toppe (fint hakket)
  • ½ granatæble (kernerne)

Sådan gør du

  • Start med at lægge muslingerne i blød i rent saltvand et par timer før du går i køkkenet for at rense dem for sand og snavs. Tjek herefter for åbne muslinger og kasser dem hvis du finder nogle (hvis de lukker sig igen ved et let bank, så er de stadig levende og fine at spise).
  • Når muslingerne er rensede gnides hænderne sammen og rystes tre gange i træk mens du beder guderne velsigne denne ret (Lune siger at det er vigtigt).
  • Varme dernæst olien op i en jerngryde ved middelvarme og rør ras el hanout, kanel og tørret lavendel rundt i gryden til den begynder at dufte.
  • Tilsæt løg, hvidlæg, ingefær og chili og sauter indtil løgene begynder at blive bløde.
  • Kom nu æbleternene i gryden sammen med fennikel og rødbede og lad dem få lidt farve.
  • Tilsæt herefter vinen og lad alkoholen koge lidt væk inden rose vand, honning og bouillon hældes i.
  • Rør nu først tre gange den ene vej og så tre gange den anden vej inden du lader retten små simre under låg i 25 min. eller indtil grøntsagerne er super møre.
  • Når grøntsagerne er møre er det tid til at give suppen en tur med stavblenderen til den er helt glat.
  • Smag herefter suppen til med kokosmælk, salt og peber og dump muslingerne ned i den varme suppe.
  • Bed muslingerne om at åbne deres hjerter vent nogle minutter på at de åbner sig.
  • Fordel nu suppen i to skåle og top med de friskt hakkede urter og granatæblekernerne inden servering – og husk kun at spise de muslinger der har åbnet sig. Finder du nogle der stadigt er lukkede skal de kasseres.

Level


Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering