hummus fra You Don’t Mess With The Zohan

I dag skal vi en tur til det mellemøstlige køkken, jeg har nemlig bikset en omgang cremet og ekstra lækker hummus sammen til jer.

Den her hummus er ikke helt som alle de andre, den er nemlig spicet op med et sødt og uimodståeligt ovnbagt hvidløg.

Ja den er faktisk så uimodståelig at den Israelske anti-terror supersoldat The Zohan næsten ikke kan få nok af den og bruger den til stort set alt, og jeg mener virkelig ALT!

I filmen “You Don’t Mess with the Zohan” ser man nemlig hans besættelse af den krydrede kikærte creme gå så langt at han endda børster tænder i den 😯

Zohans hummus med bagt hvidløg fra You Don't Mess with the Zohan

EN HUMMUS DER KAN KLARER DET HELE

Jeg vil bestemt ikke anbefale at I gør ham kunsten efter, og jeg tænker heller ikke at der findes nogen danske tandlæger, som syntes at det er en genial idé at bytte Colgaten ud med hummus.

Til trods for sin ringe egenskaber som tandpasta, så er hummusen til gengæld eminent som enten en forret, en snack, en del af tappas bordet sammen med en masse andet godt eller til en lille hyggestund hvor der lige mangler lidt nemt og lækkert.

Den tager næsten ingen tid at lave (hvis hvidløget ellers er lavet på forhånd), hvilket ud over smagen nok er en af grundende til at jeg er så vild med den.

Den som sagt serveres på et utal af måder, og den her hummus kommer da også snart til at lade livet.

Jeg har nemlig planer om at bruge den både som spread i sandwich til madpakken, og som dyppelse til snack grønt og pita chips mens der læses op til den kommende uges undervisning inde på uni – og jeg må sige at den sidste måde bestemt min personlige favorit måde at sætte den her lækkerbisken til livs på 😉 .

Zohans hummus med bagt hvidløg

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 1 helt hvidløg
  • oliven olie
  • salt
  • 1 ds. kikærter
  • 1 dl oliven olie
  • 1 citron (saft og skal)
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. tahin
  • ½ tsk. chilipulver
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Skær toppen af hvidløget og pensel det med oliven olie og krydr med salt.
  • Pak dernæst hvidløget ind i stanniol og bag det i ovnen i 40- 50 minutter, eller til det er meget blødt.
  • Pil nu løget og kom den i en foodprocessor.
  • Skyld nu kikærterne og kom dem ned til hvidløget i foodprocessoren sammen med olien, citron skal, citron saft, spidskommen og chili.
  • Blend grundigt til du har en cremet og ensartet hummus, og smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering