Den fjortende, og sidste, treat fra Leoniderne bliver denne frugtige og sommerlige whisky cocktail inspireret af kapitel 49.
Jeg er dog ikke den store whisky drikker, derfor har jeg kombineret et glas whisky med appelsin, tranebær og ingefær, for at lave en whisky cocktail som på én gang hylder whiskyens naturlige smagsprofil, samtidig med at den gøres lidt mere mild, rund og sommerlig.
Det er en cocktail der både er mild og subtil nok til at en whisky-hader som jeg kan nyde at drikke den, men dog ikke så subtil at en whisky-elsker som min mand bliver alt for forarget.
Det er da måske også en kombination som muligvis gør denne whisky cocktail en anelse mere farlig end man lige skulle regne med.
For selv om den smager af sol, sommer og Sankt Hans bål, så er det en hårdtslående svend som sagtens kan gøre både en gruppe tidsrejsende teenagere og læseglade nørder lettere berusede.
Med denne treat kan jeg nu officielt sige at jeg har spist (og drukket) mig gennem alle de treats man kan finde i den første del af Nanna Foss’ fortryllende Spektrum-bogserie.
Det har uden tvivl været lidt af en rejse, og selvom jeg nu tager mig en lille velfortjent Spektrum-pause, så skal jeg nok vende tilbage for fuld skrue, når jeg tager hul på Geminiderne.
Sommerlig whisky cocktail
Ingredienser
- 1 håndfuld isterninger
- 2 appelsinskiver
- 4 cl whisky
- 2 cl tranebærjuice
- 2 cl appelsinsaft
- 4 cl gingerale
Sådan gør du
- Fyld isterningerne og appelsinskiverne i dit glas.
- Hæld herefter whisky, tranebærjuice, appelsinsaft og gingerale i glasset.
- Rør til sidst forsigtigt rundt, så alle ingredienserne blandes og server.
“Oookay. Ikke mere whisky til mig”. Fulde-Pi blinker med det ene øje. “Måske. Men det skulle jo nødig gå til spilde.”
(Leoniderne – kapitel 41, Nanna Foss)
Skriv et svar