Pølsemad inspireret af Leoniderne

Pølsemad

Den sjette treat man støder på i Leoniderne er den pølsemad Emilie sætter til livs efter hendes skænderi med Noah.

I bogen præciseres det ikke hvilken pølse der er Emilie spiser, men det er vist klart at det ikke er nogen særlig opløftende oplevelse da den bliver indtaget oven på en skive knastørt rugbrød

Denne pølsemad derimod kan opløfte humøret hos selv den tværeste teenager.

For når man får serveret en skive nybagt saftigt og let bittert rugbrød, der er toppet med en skefuld cremet wienersalat fuld af knasende løg, kartoffelstykker og sprøde skiver pølse, ja så er det altså ret svært at blive ved med at være knotten.

Har du lyst til at prøve andre treats inspireret af Spektrum serien, så kan du finde dem alle her.

Rugbrød med surdej

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Hævetid 4 timer
Samlet tid 5 timer 25 minutter
Antal 1 brød

Ingredienser

Fordej

  • 80 g rugmel
  • 80 g surdej (aktiv)
  • 80 ml vand

Kornblanding

  • 125 g femkornsblanding
  • 45 g rugkerner (skårne)
  • 175 ml vand

Melblanding

  • 250 g hvedemel
  • 200 g rugmel
  • 15 g salt

Øvrige ingredienser

  • 400 ml vand
  • 1 spsk. honning

Sådan gør du

Dag 1

  • Rør fordejen sammen ved at blande rugmel, surdej og vand i en skål.
  • Læg herefter femkornsblanding og rugkerner i blød i 175 ml vand i en anden skål.
  • Bland i en tredje skål hvedemel, rugmel og salt.
  • Film nu alle tre skåle, og stil dem til side til dagen efter.

Dag 2

  • Tip indholdet af de tre skåle over i en rørekedel, og tilsæt vand og honning.
  • Rør dejen sammen med en ske, og rør indtil du ikke kan se flere melklumper.
  • Dæk dejen til med et fugtigt klæde, stil den til hævning et lunt sted, og lad den hæve til dobbelt størrelse (de tog min dej ca. 3 timer at hæve).
  • Hæld den hævede dej i en smurt rugbrødsform, glat overfladen med en fugtig ske, og lad den efterhæve i ca. 1 times tid. 
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Bag brødet i 1 time og 15 minutter, og tjek gerne at det er 98-99 grader før du tager det ud af ovnen – så ved du nemlig at det er helt gennembagt.
  • Lad til sidst brødet køle HELT af inden du begynder at skære i det.

Wienersalat

Samlet tid 10 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk cremefraiche
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. græsk yoghurt
  • 1 tsk. sød sennep
  • 1 spsk. purløg (fint hakket)
  • salt og peber
  • 250 g kogte kartofler (skåret i tern)
  • 1 rødløg (fint hakket)
  • 6 wienerpølser (skåret i skiver)

Sådan gør du

  • Rør en dressing sammen af cremefraiche, mayonnaise og græsk yoghurt, og smag den til med lidt sød sennep, finthakket purløg, salt og peber.
  • Vend kogte kartofler sammen med rødløg og wienerpølser i en anden skål (har du lyst til det, så kan du også komme lidt fint hakket drueagurk i).
  • Fold til sidst kartoffelfyldet i dressingen, og server oven på en skive rugbrød.

“Jeg skære ansigt ned mod den halve pakke kernerugbrød, jeg har fisket op af skuffen. […] Jeg nærstuderer brødet gennem plastikken for at sikre mig, at der ikke er mug på, og tager en skive op. Det er så tørt, at det skal ristes for at være noget værd.”

(Leoniderne – kapitel 10 s. 71 , Nanna Foss)

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering