• Forside
  • Opskrifter
    • Treats fra film
    • Treats fra tv-serier
    • Treats fra bøger
    • Treats fra spil
    • Treats til årets fester
  • Galleri
    • 2022
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
  • Spektrum Cookalong
    • Leoniderne
  • Projekt Disney
    • Disneys guldalder
    • Dumbo
    • Fantasia
    • Pinocchio
    • Snehvide og de syv små dværge
  • Projekt Disney
  • Anmeldelser
  • Om/ kontakt
    • COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
30. marts 2021

Forfriskende bubble tea med hjemmelavede boba perler

Gå til opskrift Udskriv

Bubble tea

Indtil videre har #SpektrumCookalong budt på både is, regnbue sushi og en kæmpe stor grøn kiwi lagkage – og alt det var kun inden for de første to kapitler i Leoniderne, den første bog i serien.

Nu er jeg dog nået til kapitel 6, og det er i dette kapitel jeg har fundet den næste Spektrum-treat jeg vil kaste mig over.

Her kan man nemlig møde en ny mystisk tyggegummi-tyggende pige på skolebiblioteket, og hvis vi ligge skipper den rådne mælk som Jonathan hælder i Emilies taske lidt tidligere i bogen,  så betyder det at den næste #SpektrumCookalong treat der skal leges med er tyggegummi.


Først nu bliver jeg opmærksom på en pige, som sidder et par reoler væk ved den ene af bibliotekets to computere. Hun tygger energisk på et stykke tyggegummi, mens hun af og til spejder over mod døren, som om hun venter på nogen. Hendes ansigt virker bekendt, men jeg er sikker på at jeg ikke har set hende på skolen før.

(Leoniderne, Nanna Foss)


Boba perler… eller en tyggegummi lookalike

Drømmen var helt sikkert at prøve at lave mit eget tyggegummi fra bunden. Men da det var stort set umuligt at skaffe de nødvendige ingredienser, blev jeg nødt til at gå lidt mere kreativt til værks, og i stedet lave en treat inspireret af tyggegummi.

Derfor har jeg valgt at fortolke tyggegummi gennem bopa, aka de små taiwanesiske tapioka perler man kender fra bubble tea.

Man kan købe bopa perler der allerede er færdiglavede, som blot skal koges og vendes i en sirup. Men det er faktisk ret nemt at lave sine egne boba perler fra bunden, og gør man det, ja så kan du se at de faktisk begynder at ligne små tyggegummi kugler- og derfor er de jo perfekte til dagens treat.

Boba perler er dog ikke synderligt interessante i sig selv, så vil jeg naturligvis ikke bare dele en opskrift på hjemmelavede boba perler, men også en skøn opskrift på en forfriskende bubble tea som de kan bruges til.

Bubble tea

Hvad er det lige bubble tea er for noget?

Bubble tea er en slags te-drik som blev udviklet i Taiwan omkring 1980’erne. En klassisk bubble tea består af store, ofte mørke, og seje tapiokaperler sødet med sirup, som serveres i bunden af et højt glas, og overhældes med iskold te og også gerne en sjat sødet mælk.

Men man kan også få en mere fordansket model, der mest minder om en juice eller iste, og som serveres med store frugtbaserede perler i bunden.

Perlerne i den fordanske bubble tea er dog ikke lavet af tapioka, men er i stedet lavet som en slags frugt kavair – og hvis du spørger mig, så er det altså lidt af et stretch rent faktisk at kalde den version for reel bubble tea.

Det er heldigvis ikke særlig svært at lave sine egne tapioka boba perler, så hvi du gerne vil smage “the real deal”, så er dagens opskrift helt sikkert noget for dig 😉


Loot:  4 personer

Quest level:


Boba perler

Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 10 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 90 g farin
  • 1 dl vand
  • 180 g tapiokamel

Sirup

  • 140 g farin
  • ½ dl vand
  • ½ tsk. tyggegummi aroma

Sådan gør du
 

  • Kom farin og vand i en lille gryde og varm det op indtil sukkeret er smeltet.
  • Sluk for varmen når sukkeret er smeltet og tilsæt 1 spsk. tapiokamel.
  • Rør tapiokaen ud i siruppen, til der ikke længere er nogle melklumper, og tænd så for varmen igen.
  • Varm tapiokasiruppen op under omrøring indtil den begynder at tykne.
  • Fjern nu gryden fra varmen, tilsæt resten af tapiokaen og rør det hele sammen til en lettere ujævn dej.
  • Tip dejen ud på et tapiokadrysset bord, og ælt den godt igennem til du har en ensartet og elastisk dej.
  • Del dejen i 4 dele og rul hver del til tynde stænger.
  • Skær herefter stængerne i ensartede små stykker, og tril stykkerne til en masse små kugler - her kan det være en fordel at drysse kuglerne med lidt tapiokamel undervejs, så de ikke klistre sammen.
  • Kom alle tapiokakuglerne i en gryde med kogende vand og kog dem i 20 minutter - eller indtil de begynder at flyde op til overfladen.
  • Sluk for varme når dine tapiokakugler flyder, og lad dem trække i kogevandet i 10-20 minutter, inden vandet drænes fra.

Sirup

  • Smelt sukker og vand på en panden til det bliver til en tyk og klistret sirup.
  • Tilsæt tyggegummi aroma og de ny kogte tapiokaperler.
  • Vend perlerne rundt i siruppen og stil dem herefter til side til du skal bruge dem.
  • Skal perlerne ikke bruges med det samme, kan de opbevares på køl i et par uger.

Loot:  4 personer

Quest level:


Bubble tea

Bubble tea

Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 15 min
Antal 4 glas

Ingredienser
  

  • 4 tsk. grøn te (men du kan faktisk bruge lige præcis den te du foretrækker)
  • 1 l vand (kogende)
  • 2 spsk. boba perler pr. glas (opskriften findes herover)
  • isterninger
  • 1 dl kondenseret mælk
  • 500 ml mælk

Sådan gør du
 

  • Lad teen trække i det kogende vand i 5 – 10 minutter.
  • Sigt te bladende fra og stil teen til side så den kan køle af.
  • Kom 1-2 spsk. boba perler i et højt glas sammen med et par isterninger.
  • Fyld herefter glasset halvt op med den afkølede te.
  • Tilsæt en spsk. kondenseret mælk og hæld til sidst mælk nok i glasset til at fylde det.

Related

Tags

  • Asiatisk
  • Forår
  • Lemonade og iste
  • Leoniderne
  • Mælk
  • Sommer
  • Søde sager

Indlægsnavigation

Majsbrød med fedtegrever fra det lille hus på prærien
Lemonade og verdens bedste karamel popcorn

2 comments

  • Jane
    16. februar 2022

    Hej. Jeg har hertil aften forsøgt at lave de tapioca perler ud af din opskrift.
    Men efter jeg havde trillet kuglerne, og kom dem i det kogende vand, flød de ud og ligner ik kugler.
    Jeg har fulgt opskriften.
    Hvad er gået galt?
    Jeg har brugt tapioka mel.

    Vh Jane

    Reply
    • Trine
      17. februar 2022

      Hej Jane.
      Jeg er ked af at hører, at du ikke havde succes med opskriften.
      Det er svært lige umiddelbart at skyde på hvad der kan være gået galt, men muligvis er tapiokamelet til “dejen” ikke varmet nok igennem inden resten af dejen æltes sammen.
      Det kan også skyldes at vandet ikke har bulderkogt da perlerne er kommet i, eller at de slet og ret har kogt for længe.
      Slutteligt kan problemet også bestå i kogetiden, da den varierer meget alt efter perlernes størrelse og densitet.
      Kogetiden i opskriften er nemlig vejledende, den passede nogenlunde med de perler jeg lavede, men hvis dine perler har været lidt mindre, så skal de ikke koge nær så længe.
      De skal faktisk kun koge indtil de begynder at flyde op til kogevandets overflade, herefter slukkes der for varmen, og de trækker til de er færdige i kogevandet.
      Jeg har nu rettet opskriften til med denne information, da det desværre ikke fremgik tydeligt nok.

      Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




HVEM ER NØRDEN

Nørden bag skærmen heder Trine, og det er mig der inviterer dig med på en eventyrlig quest igennem fiktionens kulinariske verden. Her på siden kan du finde de mest nørdede, sjove og kreative opskrifter, så læs med hvis du har lyst til at finde inspiration til sjove ideer der gør madpakkerne, aftensmaden, fødselsdagen, mærkedagene, festerne, højtiderne, weekendaftenerne, eller den helt almindelige hverdag bare en lille smugle mere nørdet.

  • Forside
  • Forside
  • Opskrifter
  • Opskrifter
  • Galleri
  • Galleri
  • Spektrum Cookalong
  • Spektrum Cookalong
  • Projekt Disney
  • Projekt Disney
  • Anmeldelser
  • Anmeldelser
  • Om
  • Om

Kategorier

Arkiver

På nerdytreats.dk anvendes cookies for at sikre at du får den bedst mulige oplevelse af siden. De bruges til at huske dine indstillinger, til at måle statistik og til personalisering af annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookie- og privatlivspolitikken. Læs mere

Alle rettigheder til denne blog tilhører mig, og al materiale herpå er min ejendom og må derfor ikke kopieres til hverken privat eller kommercielt brug uden min tilladelse. Man må naturligvis hjertens gerne benytte sig af opskrifterne, men hvis de offentliggøres, så skriv da hvor I har dem fra.
Al anden tekst samt billeder må ikke kopiere uden samtykke – på forhånd tak

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by LyraThemes.com
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR