
Indtil videre har #SpektrumCookalong budt på både is, regnbue sushi og en kæmpe stor grøn kiwi lagkage – og alt det var kun inden for de første to kapitler i Leoniderne, den første bog i serien.
Nu er jeg dog nået til kapitel 6, og det er i dette kapitel jeg har fundet den næste Spektrum-treat jeg vil kaste mig over.
Her kan man nemlig møde en ny mystisk tyggegummi-tyggende pige på skolebiblioteket, og hvis vi ligge skipper den rådne mælk som Jonathan hælder i Emilies taske lidt tidligere i bogen, så betyder det at den næste #SpektrumCookalong treat der skal leges med er tyggegummi.
“Først nu bliver jeg opmærksom på en pige, som sidder et par reoler væk ved den ene af bibliotekets to computere. Hun tygger energisk på et stykke tyggegummi, mens hun af og til spejder over mod døren, som om hun venter på nogen. Hendes ansigt virker bekendt, men jeg er sikker på at jeg ikke har set hende på skolen før.
(Leoniderne, Nanna Foss)
Boba perler… eller en tyggegummi lookalike
Drømmen var helt sikkert at prøve at lave mit eget tyggegummi fra bunden. Men da det var stort set umuligt at skaffe de nødvendige ingredienser, blev jeg nødt til at gå lidt mere kreativt til værks, og i stedet lave en treat inspireret af tyggegummi.
Derfor har jeg valgt at fortolke tyggegummi gennem bopa, aka de små taiwanesiske tapioka perler man kender fra bubble tea.
Man kan købe bopa perler der allerede er færdiglavede, som blot skal koges og vendes i en sirup. Men det er faktisk ret nemt at lave sine egne boba perler fra bunden, og gør man det, ja så kan du se at de faktisk begynder at ligne små tyggegummi kugler- og derfor er de jo perfekte til dagens treat.
Boba perler er dog ikke synderligt interessante i sig selv, så vil jeg naturligvis ikke bare dele en opskrift på hjemmelavede boba perler, men også en skøn opskrift på en forfriskende bubble tea som de kan bruges til.

Hvad er det lige bubble tea er for noget?
Bubble tea er en slags te-drik som blev udviklet i Taiwan omkring 1980’erne. En klassisk bubble tea består af store, ofte mørke, og seje tapiokaperler sødet med sirup, som serveres i bunden af et højt glas, og overhældes med iskold te og også gerne en sjat sødet mælk.
Men man kan også få en mere fordansket model, der mest minder om en juice eller iste, og som serveres med store frugtbaserede perler i bunden.
Perlerne i den fordanske bubble tea er dog ikke lavet af tapioka, men er i stedet lavet som en slags frugt kavair – og hvis du spørger mig, så er det altså lidt af et stretch rent faktisk at kalde den version for reel bubble tea.
Det er heldigvis ikke særlig svært at lave sine egne tapioka boba perler, så hvi du gerne vil smage “the real deal”, så er dagens opskrift helt sikkert noget for dig 😉

Boba perler
Ingredienser
- 90 g farin
- 1 dl vand
- 180 g tapiokamel
Sirup
- 140 g farin
- ½ dl vand
- ½ tsk. tyggegummi aroma
Sådan gør du
- Kom farin og vand i en lille gryde og varm det op indtil sukkeret er smeltet.
- Sluk for varmen når sukkeret er smeltet og tilsæt 1 spsk. tapiokamel.
- Rør tapiokaen ud i siruppen, til der ikke længere er nogle melklumper, og tænd så for varmen igen.
- Varm tapiokasiruppen op under omrøring indtil den begynder at tykne.
- Fjern nu gryden fra varmen, tilsæt resten af tapiokaen og rør det hele sammen til en lettere ujævn dej.
- Tip dejen ud på et tapiokadrysset bord, og ælt den godt igennem til du har en ensartet og elastisk dej.
- Del dejen i 4 dele og rul hver del til tynde stænger.
- Skær herefter stængerne i ensartede små stykker, og tril stykkerne til en masse små kugler – her kan det være en fordel at drysse kuglerne med lidt tapiokamel undervejs, så de ikke klistre sammen.
- Kom alle tapiokakuglerne i en gryde med kogende vand og kog dem i 20 minutter – eller indtil de begynder at flyde op til overfladen.
- Sluk for varme når dine tapiokakugler flyder, og lad dem trække i kogevandet i 10-20 minutter, inden vandet drænes fra.
Sirup
- Smelt sukker og vand på en panden til det bliver til en tyk og klistret sirup.
- Tilsæt tyggegummi aroma og de ny kogte tapiokaperler.
- Vend perlerne rundt i siruppen og stil dem herefter til side til du skal bruge dem.
- Skal perlerne ikke bruges med det samme, kan de opbevares på køl i et par uger.
Bubble tea
Ingredienser
- 4 tsk. grøn te (men du kan faktisk bruge lige præcis den te du foretrækker)
- 1 l vand (kogende)
- 2 spsk. boba perler pr. glas (opskriften findes herover)
- isterninger
- 1 dl kondenseret mælk
- 500 ml mælk
Sådan gør du
- Lad teen trække i det kogende vand i 5 – 10 minutter.
- Sigt te bladende fra og stil teen til side så den kan køle af.
- Kom 1-2 spsk. boba perler i et højt glas sammen med et par isterninger.
- Fyld herefter glasset halvt op med den afkølede te.
- Tilsæt en spsk. kondenseret mælk og hæld til sidst mælk nok i glasset til at fylde det.
Skriv et svar