Forfriskende bubble tea med hjemmelavede boba perler

Bubble tea

Indtil videre har #SpektrumCookalong budt på både isregnbue sushi og en kæmpe stor grøn kiwi lagkage – og alt det var kun inden for de første to kapitler i Leoniderne, den første bog i serien.

Nu er jeg dog nået til kapitel 6, og det er i dette kapitel jeg har fundet den næste Spektrum-treat jeg vil kaste mig over.

Her kan man nemlig møde en ny mystisk tyggegummi-tyggende pige på skolebiblioteket, og hvis vi ligge skipper den rådne mælk som Jonathan hælder i Emilies taske lidt tidligere i bogen,  så betyder det at den næste #SpektrumCookalong treat der skal leges med er tyggegummi.


“Først nu bliver jeg opmærksom på en pige, som sidder et par reoler væk ved den ene af bibliotekets to computere. Hun tygger energisk på et stykke tyggegummi, mens hun af og til spejder over mod døren, som om hun venter på nogen. Hendes ansigt virker bekendt, men jeg er sikker på at jeg ikke har set hende på skolen før.

(Leoniderne, Nanna Foss)

Boba perler… eller en tyggegummi lookalike

Drømmen var helt sikkert at prøve at lave mit eget tyggegummi fra bunden. Men da det var stort set umuligt at skaffe de nødvendige ingredienser, blev jeg nødt til at gå lidt mere kreativt til værks, og i stedet lave en treat inspireret af tyggegummi.

Derfor har jeg valgt at fortolke tyggegummi gennem bopa, aka de små taiwanesiske tapioka perler man kender fra bubble tea.

Man kan købe bopa perler der allerede er færdiglavede, som blot skal koges og vendes i en sirup. Men det er faktisk ret nemt at lave sine egne boba perler fra bunden, og gør man det, ja så kan du se at de faktisk begynder at ligne små tyggegummi kugler- og derfor er de jo perfekte til dagens treat.

Boba perler er dog ikke synderligt interessante i sig selv, så vil jeg naturligvis ikke bare dele en opskrift på hjemmelavede boba perler, men også en skøn opskrift på en forfriskende bubble tea som de kan bruges til.

Bubble tea

Hvad er det lige bubble tea er for noget?

Bubble tea er en slags te-drik som blev udviklet i Taiwan omkring 1980’erne. En klassisk bubble tea består af store, ofte mørke, og seje tapiokaperler sødet med sirup, som serveres i bunden af et højt glas, og overhældes med iskold te og også gerne en sjat sødet mælk.

Men man kan også få en mere fordansket model, der mest minder om en juice eller iste, og som serveres med store frugtbaserede perler i bunden.

Perlerne i den fordanske bubble tea er dog ikke lavet af tapioka, men er i stedet lavet som en slags frugt kavair – og hvis du spørger mig, så er det altså lidt af et stretch rent faktisk at kalde den version for reel bubble tea.

Det er heldigvis ikke særlig svært at lave sine egne tapioka boba perler, så hvi du gerne vil smage “the real deal”, så er dagens opskrift helt sikkert noget for dig 😉

Boba perler

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 90 g farin
  • 1 dl vand
  • 180 g tapiokamel

Sirup

  • 140 g farin
  • ½ dl vand
  • ½ tsk. tyggegummi aroma

Sådan gør du

  • Kom farin og vand i en lille gryde og varm det op indtil sukkeret er smeltet.
  • Sluk for varmen når sukkeret er smeltet og tilsæt 1 spsk. tapiokamel.
  • Rør tapiokaen ud i siruppen, til der ikke længere er nogle melklumper, og tænd så for varmen igen.
  • Varm tapiokasiruppen op under omrøring indtil den begynder at tykne.
  • Fjern nu gryden fra varmen, tilsæt resten af tapiokaen og rør det hele sammen til en lettere ujævn dej.
  • Tip dejen ud på et tapiokadrysset bord, og ælt den godt igennem til du har en ensartet og elastisk dej.
  • Del dejen i 4 dele og rul hver del til tynde stænger.
  • Skær herefter stængerne i ensartede små stykker, og tril stykkerne til en masse små kugler – her kan det være en fordel at drysse kuglerne med lidt tapiokamel undervejs, så de ikke klistre sammen.
  • Kom alle tapiokakuglerne i en gryde med kogende vand og kog dem i 20 minutter – eller indtil de begynder at flyde op til overfladen.
  • Sluk for varme når dine tapiokakugler flyder, og lad dem trække i kogevandet i 10-20 minutter, inden vandet drænes fra.

Sirup

  • Smelt sukker og vand på en panden til det bliver til en tyk og klistret sirup.
  • Tilsæt tyggegummi aroma og de ny kogte tapiokaperler.
  • Vend perlerne rundt i siruppen og stil dem herefter til side til du skal bruge dem.
  • Skal perlerne ikke bruges med det samme, kan de opbevares på køl i et par uger.

Bubble tea

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 glas

Ingredienser

  • 4 tsk. grøn te (men du kan faktisk bruge lige præcis den te du foretrækker)
  • 1 l vand (kogende)
  • 2 spsk. boba perler pr. glas (opskriften findes herover)
  • isterninger
  • 1 dl kondenseret mælk
  • 500 ml mælk

Sådan gør du

  • Lad teen trække i det kogende vand i 5 – 10 minutter.
  • Sigt te bladende fra og stil teen til side så den kan køle af.
  • Kom 1-2 spsk. boba perler i et højt glas sammen med et par isterninger.
  • Fyld herefter glasset halvt op med den afkølede te.
  • Tilsæt en spsk. kondenseret mælk og hæld til sidst mælk nok i glasset til at fylde det.

Prøv også

Kommentarer

4 svar til “Forfriskende bubble tea med hjemmelavede boba perler”

  1. Jane Avatar

    Hej. Jeg har hertil aften forsøgt at lave de tapioca perler ud af din opskrift.
    Men efter jeg havde trillet kuglerne, og kom dem i det kogende vand, flød de ud og ligner ik kugler.
    Jeg har fulgt opskriften.
    Hvad er gået galt?
    Jeg har brugt tapioka mel.

    Vh Jane

    1. Trine Avatar

      Hej Jane.
      Jeg er ked af at hører, at du ikke havde succes med opskriften.
      Det er svært lige umiddelbart at skyde på hvad der kan være gået galt, men muligvis er tapiokamelet til “dejen” ikke varmet nok igennem inden resten af dejen æltes sammen.
      Det kan også skyldes at vandet ikke har bulderkogt da perlerne er kommet i, eller at de slet og ret har kogt for længe.
      Slutteligt kan problemet også bestå i kogetiden, da den varierer meget alt efter perlernes størrelse og densitet.
      Kogetiden i opskriften er nemlig vejledende, den passede nogenlunde med de perler jeg lavede, men hvis dine perler har været lidt mindre, så skal de ikke koge nær så længe.
      De skal faktisk kun koge indtil de begynder at flyde op til kogevandets overflade, herefter slukkes der for varmen, og de trækker til de er færdige i kogevandet.
      Jeg har nu rettet opskriften til med denne information, da det desværre ikke fremgik tydeligt nok.

  2. Lea Avatar
    Lea

    Hej
    jeg har lige prøvet at lave perlerne, men lige så snart jeg tog dem ud og prøvede at rulle dem, gik de i stykker.
    Hvordan kan det være?
    hvad gik galt?

    hilsen Lea

    1. Trine Avatar

      Hej Lea det kam være at “dejen” har været lidt for tør eller at du ikke har fået æltet den nok. Den skal være ret elastisk før den kan rulles til stænger, skæres i stykker og trilles til kugler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering