[Dagens treat er lavet i samarbejde med forfatteren Julie M. Day]
Efter hvad der virker som en umenneskelig lang ventetid, udkommer afslutningen på Julie M. Days storslåede fantasy-serier “Grænsen til Trafallas” endelig den 22. august.
Bogen har fået titlen “Den Sidste Alliance”, og jeg kan slet ikke beskrive hvor meget jeg glæder mig til at finde ud af hvordan fremtiden flasker sig for hovedpersonen Grace.
Jeg har tidligere haft jer med til elvernes magiske rige Trafallas, både i forbindelse med genudgivelsen af første bog Grænden til Trafallas – Den halves arv og med udgivelsen af den anden bog Grænsen til Trafallas – Skyggen fra Nord, og vi har både smagt på trafallanske snitter, trafallansk solbrød, og ikke mindst Fëras trafallanske bagte kartofler.
Så da forfatteren Julie M. Day skrev og spurgte om jeg havde lyst til at lave noget i forbindelse med udgivelsen af den sidste bog, så kunne jeg kun svarer med et rungende JA TAK! til at vende tilbage til Trafallas og de fabelagtige kulinariske fristelser man kan finde i elvernes rige.
Jeg har selvfølgelig af gode grunde ikke læst bogen endnu, men jeg har ladet mig inspirere af den actionprægede forside samt elvernes vegetariske diæt, og har kreeret en vegetarisk curry serveret i en skøn og mættende naan skål.
En vegetarisk curry som den her smager forrygende, er i stand til at løfte humøret hos en der har lidt ubærlige tab, samt kan gøre enhver klar til at drage ud og kæmpe for kærlighed og retfærdighed – altså en perfekt ret til at fejre udgivelse af “Den Sidste Alliance” hvis I spørger mig 😉
Trafallansk vegetar curry i spiselige skåle
Ingredienser
- 1 løg (skåret i både)
- 3 fed hvidløg (knust)
- 2 cm ingefær (fint revet)
- 1 gulerod (skåret i tern)
- 1 rødpeberfrugt (skåret i strimler)
- 2 – 3 spsk. tikka masala pasta
- 1 spsk. stødt spidskommen
- ½ spsk. stødt koriander
- 200 ml vand
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 squash
- 1 aubergine (skåret i skiver)
- 100 ml fløde
- 1 ds. kikærter (drænet)
- salt og peber
Tilbehør
- 4 – 6 store naan brød
- 150 ml yoghurt
- 1 bdt. koriander (groft hakket)
- nykogte ris
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Kom herefter hver enkelt naan brød i en dyb tallerken (en der ikke tager skade af en tur i ovnen), og placer en mindre skål eller ramekin oven i, så brødene holdes på plads og får den retter form.
- Sæt nu skålene i ovnen og bag dem i ca. 5 minutter.;Tag så forsigtigt naan brødene ud af ovnen, fjern ramekinerne og bag dem så i yderligere 5 minutter.
- Lad naan skålene afkøle på en ovnrist, imens curryen forberedes.
- Svits løg, hvidløg og ingefær i en gryde til de begynder at tage lidt farve.
- Kom dernæst gulerod og peberfrugt ved, og lad også dem få lidt farve nede i gryden.
- Tilsæt så tikka masala paste, spidskommen og koriander og brænd krydderierne let før vandet og de hakkede tomater tilsættes.
- Lad nu saucen simre under låg i 10 – 15 minutter.
- Grill imens både squash- og aubergine skiver på en grillpande, og stil dem herefter til side.
- Hæld nu fløden i saucen og smag den til med salt og peber.
- Vend til sidst de grillede grøntsager og kikærter i, lad dem lune i gennem og server curryen i lune naan skåle sammen med dampende varme ris, lidt kølende yoghurt og et fint drys hakkede koriande
Skriv et svar