Nissernes livret – en opskrift på den lækreste risengrød

Risengrød

Nissen sidder oppe på loftet med den, Pyrus er ellevild med den og Lunte kan næsten ikke leve uden den – ja dagens treat er ingen ringere end den gode gamle risengrød, alle nissers livret.

For mig er den perfekte risengrød både fløjlsblød og cremet, og når den toppes med det obligatoriske kanelsukker og  den iskolde smørklat, er det som at få en skål fuld af julestemning.

I mange år kunne jeg dog slet ikke lide risengrød, og det er først inden for de sidste par år at jeg er begyndt at kunne nyde denne juleklassiker – så der er vidst ikke rigtigt gået en nisse tabt i mig.

Opskriften der ændrede ALT

Det var faktisk først da jeg så Malous (aka Klidmoster) opskrift på risengrød kogt i ovn, at jeg fik øjnene op for risengrøden og  hvor dejlig en spise det kan være her i juletiden.

Malous opskrift er både billig, nem at lave, brænder aldrig på og som alle hendes andre opskrifter smager den som en drøm.

Så hvis ikke I har været forbi hendes blog endnu, så kan jeg kun anbefale jer at slå et smut forbi – I kan jo se denne anbefaling som min lille julegave til jer.

Opskriften herunder består jo kun at 3 ingredienser (med mindre man da tæller kanelsukker og smørklatten med), så hele hemmeligheden ved at lave en vidunderlig risengrød består derfor i den måde man vælger at koge den på, og ikke mindst hvor meget opmærksomhed den får lov til at få.

I kan selvfølgelig godt vælge at gå helt klassisk til værks, og koge grøden på komfuret. Men hvis I følger denne opskrift, så lover jeg at I i år vil kunne stille den mest cremede risenrød på bordet til jul.

Gemmer I en lille portion, så kan I med garanti sikre jer et par glade nisser. Og med overskydende grød vil I også kunne fremtrylle en fænomenal risalamande til juleaften, eller måske endda et par skønne klatkager til julebrunch den 25. december.

Risengrød

Har I fået blod på tanden, og fået lyst til at lave flere julegodter. Så burde I virkelig også prøve min opskrift på brunkager til Julemanden

Risengrød

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 2 timer 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 125 g grødris
  • 1 l mælk
  • 1 knsp. salt

Toppings

  • kanelsukker
  • 4 smørklatter

Sådan gør du

  • Kom ris, mælk og salt i et ildfast fad (med låg), rør det hele rundt og sæt så fadet i en kold ovn på 130 grader.
  • Når der er gået ca. 30 minutter tages grøden ud af ovnen, og der røres rundt i grøden.
  • Stil herefter grøden tilbage i oven, og fortsæt på samme måde med at røre i grøden hver gang der er gået ca. 30 minutter.
  • Efter 2½ timer burde grøden være klar, så fordel grøden mellem et par skåle og top med knasende sprødt kanelsukker og iskolde smørklatter.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering