Nissernes livret – en opskrift på den lækreste risengrød

Risengrød

Nissen sidder oppe på loftet med den, Pyrus er ellevild med den og Lunte kan næsten ikke leve uden den – ja dagens treat er ingen ringere end den gode gamle risengrød, alle nissers livret.

For mig er den perfekte risengrød både fløjlsblød og cremet, og når den toppes med det obligatoriske kanelsukker og  den iskolde smørklat, er det som at få en skål fuld af julestemning.

I mange år kunne jeg dog slet ikke lide risengrød, og det er først inden for de sidste par år at jeg er begyndt at kunne nyde denne juleklassiker – så der er vidst ikke rigtigt gået en nisse tabt i mig.

Opskriften der ændrede ALT

Det var faktisk først da jeg så Malous (aka Klidmoster) opskrift på risengrød kogt i ovn, at jeg fik øjnene op for risengrøden og  hvor dejlig en spise det kan være her i juletiden.

Malous opskrift er både billig, nem at lave, brænder aldrig på og som alle hendes andre opskrifter smager den som en drøm.

Så hvis ikke I har været forbi hendes blog endnu, så kan jeg kun anbefale jer at slå et smut forbi – I kan jo se denne anbefaling som min lille julegave til jer.

Opskriften herunder består jo kun at 3 ingredienser (med mindre man da tæller kanelsukker og smørklatten med), så hele hemmeligheden ved at lave en vidunderlig risengrød består derfor i den måde man vælger at koge den på, og ikke mindst hvor meget opmærksomhed den får lov til at få.

I kan selvfølgelig godt vælge at gå helt klassisk til værks, og koge grøden på komfuret. Men hvis I følger denne opskrift, så lover jeg at I i år vil kunne stille den mest cremede risenrød på bordet til jul.

Gemmer I en lille portion, så kan I med garanti sikre jer et par glade nisser. Og med overskydende grød vil I også kunne fremtrylle en fænomenal risalamande til juleaften, eller måske endda et par skønne klatkager til julebrunch den 25. december.

Risengrød

Har I fået blod på tanden, og fået lyst til at lave flere julegodter. Så burde I virkelig også prøve min opskrift på brunkager til Julemanden


Loot:  4 personer

Quest level: Level 2


Risengrød

Risengrød

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 2 t 30 min
Samlet tid 2 t 40 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 125 g grødris
  • 1 l mælk
  • 1 knsp. salt

Toppings

  • kanelsukker
  • 4 smørklatter

Sådan gør du
 

  • Kom ris, mælk og salt i et ildfast fad (med låg), rør det hele rundt og sæt så fadet i en kold ovn på 130 grader.
  • Når der er gået ca. 30 minutter tages grøden ud af ovnen, og der røres rundt i grøden.
  • Stil herefter grøden tilbage i oven, og fortsæt på samme måde med at røre i grøden hver gang der er gået ca. 30 minutter.
  • Efter 2½ timer burde grøden være klar, så fordel grøden mellem et par skåle og top med knasende sprødt kanelsukker og iskolde smørklatter.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Min pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering