Tillykke med dagen Harry

[Reklame – indeholder også reklame links som er markeret med *]

 

Hagrids cake

 

Om ganske få dage har en helt særlig troldmand fødselsdag, den 31. juli er det nemlig Harry Potters 36 års fødselsdag, og som et inkarneret Potterhead kunne jeg da næsten ikke andet end at fejre denne dag med en HP inspireret fødselsdags treat. 

Der er naturligvis massere af treats at vælge imellem fra HP universet, men i mine øjne er der nu altså kun en passende treat at rekreere på en dag som i dag, og det er naturligvis Hagrids hjemmebagte fødselsdagskage som han stolt overrækker til Harry på hans 11 års fødselsdag i “Harry Potter og De Vises Sten”.

 

“Men, altså – Harry,” vedblev kæmpen og vendte sig bort fra den skræmte Dursley-familie.

Jeg ønsker dig en rigtig go’ fødselsdag. Jeg har en gave til dig.

Måske er jeg kommet til at sidde på den, men den smager sikkert lige så godt for det.” 

Han fremdrog en lettere mast æske fra inderlommen af sin sorte overfrakke.

Harry åbnede den med rystende fingre og fandt en stor, klistret chokoladekage, hvorpå der stod med grøn glasur: Tillykke med fødselsdagen Harry.”

(Harry Potter og De Vises sten, J.K. Rowling)

 

Selv afholdte jeg mig fra at sætte mig på kagen, men jeg må dog sige at Hagrid havde fat i den lange ende når det kommer til dens smag. for på trods af det blakkede ry for sine kulinariske evner så laver den gæve halv-kæmpe nu altså en super skøn fødselsdags kage, og jeg vil bestemt ikke tøve med at sige at Hagrids kage for fremtiden kommer til at være min go-to opskrift på sticky og delish chokoladekage.

Nå men nu tror jeg vidst ikke at der er andet for end at hoppe hastigt videre til opskriften på dagens treat, så alle os Potterhads kan skære os et dejligt stort stykke kage mens vi siger rigtigt stort tillykke med de 36 år til Harry Potter

 

Hagrids cake

 

Opskriften herunder er lavet i samarbejde med webshoppen Med24.dk* [reklamelink] og deres økologiske bagepulver* [reklamelink] og vaniljesukker* [reklamelink] fra Urtekram

 


Loot: 1 kage

Level: Level 2


Hagrids chokolade kage

Antal 1 kage

Ingredienser

  • 50 g kakao pulver
  • 100 g farin
  • 250 ml vand (kogende)
  • 125 g smør (blødt)
  • 125 g sukker
  • 225 g mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Herefter fores to springforme med bagepapir før de smøres med lidt olie og stilles til side.
  • Kom nu kakao og 100 g farin i en stor skål og tilsæt det kogende vand.
  • Pisk det hele godt sammen og stil kakaomassen til side.
  • Nu skal smørret og resten af sukkeret piskes lyst og luftigt.
  • Mens smørret og sukkeret piskes (hvis du bruger en røremaskine) blandes melet med bagepulver, natron og vaniljesukker.
  • Nu skal æggene piskes ind i smør-sukker blandingen – men pisk kun et æg i ad gangen, og vent med at tilsætte æg nr. 2 til det første æg er pisket helt ind i blandingen.
  • Når begge æg er pisket ind i smørret sigtes de tørre ingredienser i og vendes forsigtigt i til dejen er ensartet.
  • Til sidst røres kakaoblandingen i før dejen fordeles i de to klargjorte springforme.
  • Bag nu springformene i den forvarmede ovn i ca. 30 min.
  • Når kagerne er færdige stilles de til at køle af, og mens de køler laves glasuren (find opskriften herunder).
  • Kom nu den ene af de afkølede kager på et kagefad og smør toppen med ca 1/3 af den lyserøde glasur (jeg havde lavet lidt for meget af den grønne glasur, så det røg også ind i kagen som fyld… you know waste not, want not og alt det der) før den anden af de afkølede kager kommes oven på.
  • Brug nu resten af den lyserøde glasur til at smøre på kagens bare sidder og top, når hele kagen er dækket af lyserød glasur pyntes den med grønne glasur,

 

 

HAgrids cake


Level:


Hindbær glasur

Ingredienser

  • 400 g smør (blødt)
  • 200 g sukker
  • 800 g flødeost (naturel)
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • ½ citron (saft og skal)
  • hindbær aroma (efter smag)
  • rød og grøn frugt farve (efter smag)

Sådan gør du

  • Start med at piskes smør og sukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt herefter osten og pisk glasuren let og luftig, men pas på for hvis du pisker for meget efter osten er tilsat, så bliver glasuren tynd.
  • Smag nu til med vanilje, citron og hindbær aroma og sæt herefter 1½ – 2 dl af glasuren til side i en lille skål.
  • Til sidst skal glasuren bare have lidt kulør, så rør nogle dråber rød frugt farve ind i glasuren i en store skål indtil den ønskede nuance er nået, og gør det samme i den lille skål med den grønne frugt farve.

 

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering