• Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube
  • Pinterest
  • Goodreads
  • Forside
  • Opskrifter
    • Treats fra film
    • Treats fra tv-serier
    • Treats fra bøger
    • Treats fra spil
    • Treats til årets fester
  • Galleri
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
  • Spektrum Cookalong
    • Leoniderne
  • Projekt Disney
    • Disneys guldalder
    • Dumbo
    • Fantasia
    • Pinocchio
    • Snehvide og de syv små dværge
  • Anmeldelser
  • Om/ kontakt
    • COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
30. juli 2020

Magiske chokolade eclairs fra Harry Potter

Gå til opskrift Udskriv

[REKLAME]

Chokolade eclair

 

★Hej Nerd Squad★

Alle Potteheads ved at det I morgen er Harry Potters fødselsdag,  det skal selvfølgelig fejres og her på siden betyder det naturligvis at jeg har udtænkt en ny og spændende opskrift til jer.

Jeg har tidligere både fejret dagen ved at lave Hagrids chkolade kage og en sommerlig ingefærøl, men i år fejres dagen sammen med Loot Fantasy, som har sendt mig et lille udpluk af deres Harry Potter loot boks.

Blandt andet fik jeg tilsendt en lille toast cutter formet som små lyn, den var dog ikke synderligt anvendelig til at lave brød lyn, da den hverken var dyb nok eller skarp nok til at skære gennem toastbrød.

Til gengæld var toastcutteren genial til at lave eksempelvis marcipan lyn, som tager sig virkelig flot ud når de anvendes som pynt på kager og desserter.

Derfor gik der ikke længe før jeg blev inspireret til at lave nogle cremefyldte chokolade eclairs som ikke bare så godt ud med et par gyldne lyn på toppen, men som havde et ekstra særligt magisk flair og overraskelse indeni.

Chokolade eclair

Det magiske indre i en chokolade eclair

Selvom de ligner helt almindelige eclairs, så bære de nemlig på en magisk hemmelighed indeni, hvor de er fyldt med farvet vaniljecreme i de fire Hogwarts huses signaturfarver.

For vi ved jo alle at Fordelingshatten ved alt, og kan fordele værdige troldmænd og hekse så de placeres i deres rette Hogwarts huse.

Men med et fad fuld af Fordelingshattens chokolade eclairs, kan selv den største muggler nu også finde ud af hvilket Hogwarts hus de høre til i.

Alt man skal gøre er at tage en bid af en lækker og luftig eclair fyldt med en himmelsk vaniljecreme, dyppet i oceaner af fløjlsblød chokolade, og se hvilken farver der gemmer sig i den.

 

Chokolade eclair

 

Endnu engang stort tillykke til Harry og mange tak til Loot Fantasy


Loot:  19 eclairs

Quest level:


Fordelingshattens chokolade eclairs

Udskriv
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t 15 min
Antal 20 eclairs

Ingredienser
  

Vanilje creme

  • 500 ml sødmælk
  • 60 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 5 æggeblommer
  • 1 helt æg
  • 35 g maizena
  • 50 g smør (blødt og skåret i små tern)
  • Frugtfarve (rød, blå, gul og grøn)

Vandbakkelser

  • 150 ml vand
  • 150 g smør
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 150 g mel (sigtet)
  • 3 æg (sammenpisket)

Chokolade glasur

  • 250 ml fløde
  • 500 g mørk chokolade (groft hakket)
  • 1 knsp. salt

Pynt

  • 80 g marcipan
  • ½ tsk. gulstøv (rørt sammen med lidt vodka)
  • 1 spsk. sukkerkugler (de gyldne)

Sådan gør du
 

Vanilje creme

  • Kom mælk, sukker og vanilje i en lille gryde og giv det et opkog.
  • Pisk dernæst blommerne og ægget sammen med maizena til en tyk jævning uden klumper.
  • Hæld ca. 1/4 af den varme mælk ned til blommerne mens der piskes.
  • Hæld derefter al æggemassen tilbage i gryden til resten af mælken.
  • Fortsæt med at varme cremen op mens der piskes.
  • Fjern gryden fra varmen, når cremen begynder at tykne.
  • Pisk til sidst det bløde smør i.
  • Hæld nu cremen over i en mindre skål, pres lidt køkkenfilm over cremens overflade så den ikke danner skorpe og stil den på køl i minimum 2 timer.

Vandbakkelser

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt vand, smør, sukker og salt i en gryde og varm det op til det når kogepunktet.
  • Tilsæt melet, og rør dejen godt sammen, så der dannes en ensartet smørbolle.
  • Lad dejen køle af i 2-3 minutter og tilsæt så æggene lidt ad gangen under kraftig omrøring.
  • Når dejen er helt glat og langsomt falder i tykke bånd fra piskeriset er den færdig.
  • Fyld dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt den ud i ensartede stænger der er ca. 11 x 2,5 cm på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen i 30-35 minutter.
  • Lad vandbakkelserne køle helt af på en rist før de fyldes.

Chokolade glasur

  • Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille kasserolle.
  • Tag kasserollen af varmen og tilsæt chokoladen.
  • Lad blandingen stå et par minutter inden den røres sammen til en ensartet, glat og blank glasur.

Fyld og pynt

  • Fordel vaniljecremen i fire skåle og farv hver portion med en af hovedfarverne for de fire Hogwarts huse (rød, blå, gul og grøn).
  • Sprøjt de farvede cremer ind i vandbakkelserne, til de begynder at føles tunge og til man kan se på overflade at de er blevet fyldte.
  • Dyp toppen af hver eclair i chokoladeglasuren og stil dem til side.
  • Pisk den overskydende glasur til der kan dannes små toppe, men pas på ikke at piske den for meget så den skiller.
  • Fyld den piskede chokolade glasur i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt tre toppe ud på hver eclair.
  • Rul marcipanen tyndt ud og brug en udstikker eller lille urtekniv til at lave nogle små marcipanlyn.
  • Pensel hvert lyn med guldstøv rørt op med lidt vodka og brug dem som pynt på eclairsne sammen nogle guldkugler.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

 

Related

Tags

  • Bagværk
  • Britisk
  • Chokolade
  • Efterår
  • Fløde
  • Harry Potter
  • Kage
  • Mælk
  • Reklame
  • Søde sager
  • Vanilje
  • Æg

Indlægsnavigation

Spiselig tex-mex vulkan
Regnbue cocktail fra Skyriel

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




HVEM ER NØRDEN

About

Nørden bag skærmen heder Trine, og det er mig der inviterer dig med på en eventyrlig quest igennem fiktionens kulinariske verden. Her på siden kan du finde de mest nørdede, sjove og kreative opskrifter, så læs med hvis du har lyst til at finde inspiration til sjove ideer der gør madpakkerne, aftensmaden, fødselsdagen, mærkedagene, festerne, højtiderne, weekendaftenerne, eller den helt almindelige hverdag bare en lille smugle mere nørdet.

FØLG MED

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Pinterest
  • YouTube
  • Email

INSTAGRAM

TAG DEL I QUESTEN

Indtast din e-mail adresse for at modtage påmindelser om nye indlæg.

TREATS INSPIRERET AF

Bøger
Felix Felicis

TREATS INSPIRERET AF

TV
Jammie Dodgers fra Doctor Who

TREATS INSPIRERET AF

Årets fester
Hvidløgs edderkop
  • Forside
  • Opskrifter
  • Galleri
  • Spektrum Cookalong
  • Projekt Disney
  • Anmeldelser
  • Om
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Mail

Kategorier

  • Aftensmad
  • Anmeldelser
  • Brød og boller
  • Cookies og småkager
  • Disney
  • Drikke
  • Efterårsretter
  • Favoritter til madpakken
  • Forårsretter
  • Frokost
  • Historiske retter
  • Højtider
  • Inspireret af bøger
  • Inspireret af film
  • Inspireret af spil
  • Inspireret af tv
  • Kager og søde sager
  • Level 1
  • Level 2
  • Level 3
  • Morgenmad
  • Snacks
  • Sommerretter
  • Spektrum treats
  • Supper
  • Tilbehør
  • Trends
  • Uncategorized
  • Vegetar
  • Vinterretter

Tag del i questen

Indtast din e-mail adresse for at modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 9 other subscribers

Alle rettigheder til denne blog tilhører mig, og al materiale herpå er min ejendom og må derfor ikke kopieres til hverken privat eller kommercielt brug uden min tilladelse. Man må naturligvis hjertens gerne benytte sig af opskrifterne, men hvis de offentliggøres, så skriv da hvor I har dem fra.
Al anden tekst samt billeder må ikke kopiere uden samtykke – på forhånd tak

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by LyraThemes.com
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

GEM & ACCEPTÈR