Magiske chokolade eclairs inspireret af Harry Potter

Chokolade eclair

Alle Potteheads ved at det I morgen er Harry Potters fødselsdag,  det skal selvfølgelig fejres og her på siden betyder det naturligvis at jeg har udtænkt en ny og spændende opskrift til jer.

Jeg har tidligere både fejret dagen ved at lave Hagrids chkolade kage og en sommerlig ingefærøl, men i år fejres dagen ved at lave nogle cremefyldte chokolade eclairs som ikke bare så godt ud med et par gyldne lyn på toppen, men som havde et ekstra særligt magisk flair og overraskelse indeni.

Chokolade eclair

Det magiske indre i en chokolade eclair

Selvom de ligner helt almindelige eclairs, så bære de nemlig på en magisk hemmelighed indeni, hvor de er fyldt med farvet vaniljecreme i de fire Hogwarts huses signaturfarver.

For vi ved jo alle at Fordelingshatten ved alt, og kan fordele værdige troldmænd og hekse så de placeres i deres rette Hogwarts huse.

Men med et fad fuld af Fordelingshattens chokolade eclairs, kan selv den største muggler nu også finde ud af hvilket Hogwarts hus de høre til i.

Alt man skal gøre er at tage en bid af en lækker og luftig eclair fyldt med en himmelsk vaniljecreme, dyppet i oceaner af fløjlsblød chokolade, og se hvilken farver der gemmer sig i den.

Chokolade eclair

Fordelingshattens chokolade eclairs

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 20 eclairs

Ingredienser

Vanilje creme

  • 500 ml sødmælk
  • 60 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 5 æggeblommer
  • 1 helt æg
  • 35 g maizena
  • 50 g smør (blødt og skåret i små tern)
  • Frugtfarve (rød, blå, gul og grøn)

Vandbakkelser

  • 150 ml vand
  • 150 g smør
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 150 g mel (sigtet)
  • 3 æg (sammenpisket)

Chokolade glasur

  • 250 ml fløde
  • 500 g mørk chokolade (groft hakket)
  • 1 knsp. salt

Pynt

  • 80 g marcipan
  • ½ tsk. gulstøv (rørt sammen med lidt vodka)
  • 1 spsk. sukkerkugler (de gyldne)

Sådan gør du

Vanilje creme

  • Kom mælk, sukker og vanilje i en lille gryde og giv det et opkog.
  • Pisk dernæst blommerne og ægget sammen med maizena til en tyk jævning uden klumper.
  • Hæld ca. 1/4 af den varme mælk ned til blommerne mens der piskes.
  • Hæld derefter al æggemassen tilbage i gryden til resten af mælken.
  • Fortsæt med at varme cremen op mens der piskes.
  • Fjern gryden fra varmen, når cremen begynder at tykne.
  • Pisk til sidst det bløde smør i.
  • Hæld nu cremen over i en mindre skål, pres lidt køkkenfilm over cremens overflade så den ikke danner skorpe og stil den på køl i minimum 2 timer.

Vandbakkelser

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt vand, smør, sukker og salt i en gryde og varm det op til det når kogepunktet.
  • Tilsæt melet, og rør dejen godt sammen, så der dannes en ensartet smørbolle.
  • Lad dejen køle af i 2-3 minutter og tilsæt så æggene lidt ad gangen under kraftig omrøring.
  • Når dejen er helt glat og langsomt falder i tykke bånd fra piskeriset er den færdig.
  • Fyld dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt den ud i ensartede stænger der er ca. 11 x 2,5 cm på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen i 30-35 minutter.
  • Lad vandbakkelserne køle helt af på en rist før de fyldes.

Chokolade glasur

  • Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille kasserolle.
  • Tag kasserollen af varmen og tilsæt chokoladen.
  • Lad blandingen stå et par minutter inden den røres sammen til en ensartet, glat og blank glasur.

Fyld og pynt

  • Fordel vaniljecremen i fire skåle og farv hver portion med en af hovedfarverne for de fire Hogwarts huse (rød, blå, gul og grøn).
  • Sprøjt de farvede cremer ind i vandbakkelserne, til de begynder at føles tunge og til man kan se på overflade at de er blevet fyldte.
  • Dyp toppen af hver eclair i chokoladeglasuren og stil dem til side.
  • Pisk den overskydende glasur til der kan dannes små toppe, men pas på ikke at piske den for meget så den skiller.
  • Fyld den piskede chokolade glasur i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt tre toppe ud på hver eclair.
  • Rul marcipanen tyndt ud og brug en udstikker eller lille urtekniv til at lave nogle små marcipanlyn.
  • Pensel hvert lyn med guldstøv rørt op med lidt vodka og brug dem som pynt på eclairsne sammen nogle guldkugler.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering