Små græskartærter fra Harry Potter

Græskartærte

Nogen gange sker det at livet helt uventet stiller benspænd op, for ellers veludførte planer. Sådan føltes det i hvert fald, da jeg blot nogle få timer efter at have lagt en tærtedej på køl, måtte hoppe på hovedet i seng med årets første sygdom.

For det ikke skal være løgn, havde jeg endda også lige nået at tease på Instagram, at det var dejen skulle bruges til en helt særlig treat fra Harry Potter universet. 

Sygdom er man desværre ikke herre over, og den har det med at ramme når det er allermest ubelejligt (som f.eks. til studiestart, eller når man har planlagt at lave nye treats i køkkenet 🙄 ).

Nu er jeg heldigvis oven på igen, jeg har fået lavet mine tærter, taget fine billeder af dem, spist dem (surprise, surprise så overlevede de ikke længe), og nu er tiden endelig inde til at dele opskriften med jer.

Græskartærte

Venskabstærten

Hvis I så min story på Instagram, hvor jeg teasede dagens treat, så gættede I nok ret hurtigt at der var tale om en af de mest famøse opskrifter fra Harry Potter universet, nemlig de søde græskartærter som Harry møder ombord på sin første tur med Hogwarts Ekspressen. 

Faktisk så er græskartærterne ikke bare den første egentlige troldmandsmad Harry sætter tænderne i, det er også noget af det første han deler med Ron.

Derfor er græskartærterne en ret vigtig treat fra HP-universet da man vidst roligt kan argumenterer for at Harry og Rons venskab starte med en græskartærte.


“I sin tid på Ligustervænget havde han aldrig haft penge til slik, men nu, hvor hans lommer raslede af guld og sølv, var han klar til at købe alle de Chokofanter, han kunne slæbe – men damen havde ingen chokofanter. Hun havde lakridstryllestave, græskartærter, Berties multismagsbønner, skumtudser, platugler og mange andre mærkelige ting, som Harry adrig før havde set. Han havde ikke tænkt sig at gå glip af noget som helst, så han købte lidt af hvert og betalte damen elleve Sølvsegl og syv Knut.”

(Harry Potter og De Vises Sten, J. K. Rowling)

Skal man lave dejen selv?

Nej selvfølgelig ikke! 

Hvis tiden er knap, eller tålmodigheden ikke lige er til at lave hjemmelavet tærtedej, så kan man sagtens lave nogle skønne græskartærter med købt tærtedej.

Man kan også gøre som jeg gjorde, og lave en dobbelt portion af den dejopskrift I finder herunder.

Dejen fryser nemlig rigtig godt, og derfor har man pludselig en både hjemmelavet, og virkelig lækker genvej til tærter næstegang trangen melder sig… bare husk at denne dej er til søde tærter, og derfor ikke smager super godt til salte tærte som f.eks. denne svampetærte.

Hvis I vil se noget vaskeægte magi I jeres køkkener, så prøv at stille et fad af de her græskartærter frem, for som ved et rent trylleslag vil fadet være tømt på ingen tid 😉 

Græskartærter fra Harry Potter

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hviletid på køl 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 12 tærter

Ingredienser

Tærtedej

  • 300 g mel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør (koldt)
  • 1 knsp. salt
  • 1 æg

Græskarfyld

  • 2 æg
  • 80 g sukker
  • 80 g farin
  • 1 tsk. kanel (stødt)
  • ½ tsk. ingefær (stødt)
  • ½ tsk. nellike (stødt)
  • ½ tsk. muskatnød (fint revet)
  • ½ tsk. salt
  • 500 g græskarpuré
  • 1 sammenpisket æg (til pensling)

Sådan gør du

Tærtedej

  • Kom mel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor og blend det sammen indtil det begynder at få en konsistens der minde lidt om brødkrummer.
  • Tilsæt nu ægget og ælt hurtigt sammen til en sammenhængende dej.
  • Lad dejen hvile i min. 30 minutter.

Græskarfyld

  • Pisk æg, sukker og farin til en tyk og cremet æggesnaps.
  • Krydr dernæst æggesnapsen med kanel, ingefær, nellike, muskatnød og salt og vend græskarpuréen i fyldet.
  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Rul den afkølede dej ud til den er ca. 0,5 mm og stik den ud i cirkler der er ca, 15 cm. i diameter.
  • Fordel dernæst ca. en skefuld af græskarfyldet på den ene halvdel af hver dej cirkel.
  • Fold den anden halvdel af dejen ind over fyldet og tryk den let sammen med en gaffel langs kanten.
  • Skær herefter et lille lyn på toppen af hver tærte (eller bare nogle få ventillations huller)
  • Pensel græskartærterne med sammenpisket æg og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dernæst tærterne i ca. 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering