I dag fortsætter jeg med at sætte tænderne i lækkerier fra anime’en Food Wars (Shokugeki no Soma, jeg har indtil videre lavet et par retter fra serien her og her , og den der står for skud i dag er faktisk en af mine absolutte yndligs brunch retter.
I afsnit 13 af serien ser vi hvordan eleverne kæmper en brav kamp om at komme helskindet igennem deres første konkurrence på Totsuki akademiet, en konkurrence som i al sin enkelhed går ud på, at hver enkel elev skal lave og servere 200 retter til en brunch buffet på det nærtliggende hotel.
Ja nogen nem opgave er det bestemt ikke, med mindre man da heder Erina Nakiri og har nogle af de mest sofistikerede smagsløg i verden og mad skills i køkkenet.
Og hvis man har set serien, ja så kom det næppe som nogen stor overraskelse at hun var den første der løste denne brunch opgave, og så endda på rekord tid.
Eggs benedict en vinder på brunch bordet
Men ud over hendes færdigheder var nok ikke alene om at sikre at hun kom så hurtigt i mål, Erina havde nemlig været så genial at at servere eggs benedict, en ret der nok er en af de smukkeste og mest dekadente og tilfredsstillende brunch retter i verden.
Og når eggs benedict så ovenikøbet er tilberedt til perfektion og samtidig har fået et lille drys af det eksklusive karasumi pulver, ja så er det jo næsten lige før englene synger.
Og i dag synger nørden her lige så højt som englene om end lidt mere falskt, for jeg har været en lille tur i køkkenet og gjort Erina kunsten efter.
Godt nok kunne jeg ikke få fingrene i karasumi pulver, da det er lidt svært at opdrive på vores bredegrader, men tro mig når jeg siger at retten bestemt også smager himmelsk uden.
Ja den smager faktisk så syndigt godt at jeg med sikkerhed godt kunne leve af sådan en portion hver morgen… hvis jeg da ellers kunne slippe afsted med det.
Loot: 2 personer
Quest level:
Erina Nakiris eggs benedict
Ingredienser
- 4 skiver bacon
- 1 ristebolle
- 2 æg
- 1 l vand
- 3 spsk. eddike
- 1 spsk. smør
- 4 spsk. hollandaise sauce, opvarmet (og nej jeg sladre ikke til Erina-san hvis du vælger at købe en god hollandaise istedet for at lave en selv)
Sådan gør du
- Start med stege baconnet sprødt på en pande og lad det herefter dryppe af på fedt sugende papir.
- Dernæst flækkes bollen og kommes i ovnen for at blive ristet.
- I mens bollen rister pocheres æggene, så start med at komme vand og eddike i en kasserolle og lad det koge op.
- Når vandet koger skrues der ned for varmen så det holdes lige under kogepunktet.
- Slå nu æggene ud i to små kopper og lav en mini malstrøm i midten af kasserollen med et piskeris og glid først det ene æg ned i vandet.
- Hviden skulle gerne samle sig rundt om blommen og så skal ægget ellers bare tilberedes i det varme vand i ca. 2-3 min. før det fiskes op med en hulske.
- Varm nu vandet op igen og gør det sammen med det andet æg.
- Nu burde alt være klart til at samle retten, så start med at smøre de to halve ristede boller med lidt smør.
- Fordel nu først 2 skiver bacon på hver bolle og læg forsigtigt et pocheret øg oven på baconnet.
- Til sidst skal æggene blot dækkes med 1-2 spsk. hollandaise sauce.
- Hvis man vil gå det ekstra skridt og gøre retten her mere autentisk til hvad man ser i serien kan man jo sagtens prøve at se om man kan opdrive lidt karasumi pulver og drysse oven på til sidst..
- Jeg kunne som sagt ikke få fingrene i noget, men hvis der er andre nørder derude som har prøvet at lave rettet i sand Erina Nakiri stil, så smid en kommentar herunder og lad hører hvordan det var.
Loot: 500 ml
Quest level:
Hollandaise sauce
Ingredienser
- 3 æggeblommer
- 2 -3 spsk. citronsaft
- 250 g smør (smeltetI)
- ½ tsk. salt
- lidt hvid peber
Sådan gør du
- Start med at lave et vandbad ved at stille en tom skål oven på en gryde med lidt vand.
- I skålen over vandbadet pisker man nu æggeblommer sammen med citronsaft og lidt salt;Tænd nu forvarmen og pisk godt i æggeblommerne mens der langsomt hældes en tynd stråle smeltet smør i.
- Varm nu saucen op indtil den er lun og har konsistens som en tynd creme.
- Saucen skal selvfølgelig være lun, men den må ikke blive over 70°C.
- Til sidst smages saucen til med salt, peber og evt. lidt citronsaft, og hvis den er gået hen og er blevet lidt for tyk så tilsæt lidt vand indtil du kan lide konsistensen.
Skriv et svar