• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Email
  • Forside
  • Opskrifter
    • Treats fra film
    • Treats fra tv-serier
    • Treats fra bøger
    • Treats fra spil
    • Treats til årets fester
  • Spektrum Cookalong
    • Leoniderne
    • Geminiderne
  • Galleri
    • 2022
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
  • Om/ kontakt
    • COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
25. november 2016

Petit loco moco don

Gå til opskrift Udskriv

Petit loco moco don

 

Det er ingen hemmelighed at jeg er en total sucker for Shokugeki no Soma, og jeg har da også tidligere haft prikket lidt til serien her på bloggen. Anden sæson sluttede i september, og lige som mange andre fans af serien er der ikke andet at gøre end at vente med spænding på at der kommer endnu en sæson ud af den humoristiske serie, som på smukkeste vis formår at vise de kulinariske mesterværker seriens hovedpersoner gang på gang fremtryller.

Ja der er tale om total food porn i højeste klasse, og det er nok derfor at jeg ikke kan  lade være med at side og drømme lidt foran TV’et mens jeg så småt prøver at forestille mig hvad de fortryllende retter smager af.

Det må dog blive ved dagdrømmeriet lidt endnu, for hverken “smell-o-vision” eller “taste-o-vision” er blevet opfundet endnu, derfor må man altså selv en tur i køkkenet for at eksperimenterer lidt med kødgryderne hvis man skal gøre sig forhåbninger om at få en lille idé om hvad de animerede herligheder smager af.

So far har jeg fået afprøvet Yukihiras chaliapin steak don, hans gotcha pork roast, og Erinas eggs benedict – og ja alle var total delish by the way. De gav mig bestemt mod på at prøve at spise mig igennem serien én ret ad gangen, for lad mig bare begynde med at sige at der pt. er ret mange retter fra denne serie på mit kulinariske tegnebræt.

 

En hawaiiansk-japansk fusions ret

En af de retter der har været på tegnebrættet i et stykke tid er denne loco moco don som Ikumi Mito kreeerede under morgenmads buffet udfordingen i episode 13 fra sæson 1, der er selvfølgelig derfor teknisk set tale om et morgen måltid, men jeg mener nu at den grudnet sin tungere natur faktisk gør sig lagt bedre som enten en stor frokost eller aftensmad.

Ikumi baserede retten på en populær hawaiansk ret bestående af et spejlæg, en hakkebøf, ris og brun sauce – en kombination som ikke lyder så ringe endda hvis du spørger mig.

Selvfølgelig valgte Ikumi at sætte sit eget præg på retten, og byttede den tunge og klistrede sauce ud med en lettere syrlig vinaigrette.

Et valg der i følge serien skulle sikre at retten bliver mere frisk og sikre at bøffen er mør og saftig.

 

Petit loco moco don


Loot: 1 person

Quest timer: 30 minutter


Ikumi’s petit loco moco don

Udskriv
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 100 g ris
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 2 spsk. oliven olie
  • ½ spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • 1 æg
  • 125 g hakket oksekød

Pynt

  • 1 salatblad
  • 1 tomat (skåret i tern)
  • 1/4 skrællet agurk (skåret i tern)

Sådan gør du
 

  • Kog risene efter anvisning på pakken.
  • Mens risene koger piskes sennep sammen med olie og citronsaft til en ensartet vinaigrette.
  • Smag nu vinaigretten til med salt og peber og stil den til side mens resten af retten gøres klar.
  • Nu formes kødet til en enkel hakkebøf som krydres godt med salt og peber på begge sider før den steges på en meget varm pande i lidt olie.
  • Når bøffen er ved at være gennemstegt, og risene er ved at være kogte slås ægget ud på panden og spejles.
  • Til sidst skal retten bare samles, så start med at komme de kogte ris i en skål og kom den stegte bøf oven på.
  • Bøffen smøres nu med vinaigretten før spejlægget lægges over, og så er der bare tilbage at pynte lidt med et salatblad og tern af både tomat og agurk.

Petit loco moco don


Level


Related

Indlægsnavigation

The Bearst Calzone
Cubanos

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




VÆR HILSET NØRD!

Mit navn er Trine, og jeg er en madglad nørd af guds nåde.

Nerdy Treats er min eventyrlige og velsmagende quest gennem fiktionens kulinariske univers, hvor provianten er inspireret af de bedste treats fra film, tv-serier, bøger og videospil.

Jeg håber du vil drage med mig ud på nogle af mine mange køkkeneventyr, og hvis der er en treat du godt kunne tænke dig at se mig lave, så tøv endelig ikke med at sende mig en besked.

Følg med

  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Email

Søg

Spektrum cookalong

tag del i min cookalong
Chokoladeis

Projekt Disney

Spis alle Disney klassikerne
Mickey's troldmands hatte fra Fantasia
  • Forside
  • Galleri
  • Spektrum Cookalong
  • Projekt Disney
  • Anmeldelser
  • Om
  • Elara Pro by LyraThemes.com
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR