En hot snack fra ildnationen

Fire Flakes

 

“Water… Earth…Fire…Air. Long ago, the four nations lived together in harmony.

Then everything changed when the fire nation attacked.

Only the Avatar, master of all four elements, could stop them.

But when the world needed him most, he vanished”

(Katara, Avatar: The Last Airbender 2005 – 2008)

 

Med disse ord indledes “Avatar: The Last Airbender”, og nej her jeg mener naturligvis ikke den skamplet af en film M. Night Shayamalan præsenterede verden for i 2010, men den top populære serie fra Nickleodeon der til trods for sin afslutning i 2008, har formået at beholde sin status som en af de absolut bedste vestlige animations serier.

Men hvorfor ligger så gammel en tv-serie stadig helt i top på listen oven vestlige animationsserier? Tja hvis I spørger mig er det fordi folkene bag Avatar gjorde noget helt igennem genialt ved at trækker på de bedste elementer fra to verdener igennem en sublim øst møder vest fusion.

Bare se på animationsstilen, den er klart inspireret af japansk anime, men ved at kombinere denne stil med de bløde former og den varme som dominerer i den vestlige animation får vi en unik stil som er sin helt egen, og på en og samme tid er både realistisk og cartoony.

Det er også denne fantastiske fusion som skyld i at Avatars historie er så fængende som den er, for her har vi at gøre med en animeret serie som både er yderst humoristisk uden at virke lalleglad og stupid, og som faktisk ikke er bleg for at tage sig selv alvorlig når det er passende. Det er også denne øst-vest kombi der er med til at sikre at vi i Avatar ikke behøver at vælge mellem dybe og nuancerede karaktere og en fængende historie.

For hvor man i mange rent vestlige serier oftest kun har plads til at fokuserer på det ene af disse aspekter (som oftest historien), er Avatar en unik serie som både levere fuldt ud på karakternes baghistoirer og udvikling, samtidg med at der på ingen måde slækkes på en fængende historiefortælling der kan måle sig med de bedste bøger, og som er gennemsyret af elementer fra både østens filosofi og kultur.

 

Fire Flakes

 

Og når nu vi taler om østens kultur, gælder det naturligvis også en masse kulinariske fristelser. For er der noget Avatar er rig på er det en masse treats, både traditionelle asiatiske treats, men i særdeleshed også unikke treats fra de fire forskellige nationer. Dagens treat høre til den sidstnævnte kategori, og på linje med alle andre treats fra denne nation skal der fyres godt op for varmen.

 

I dag skal vi nemlig et smut til ildnationen for at smage på en af de mest ikoniske snacks Avatar universet har at byde på, nemlig “flaming fire flakes”. I Avatar universet kan disse hotte flager nok bedst af alt beskrives som ildnationens udgave af popcorn, de små kyrdrede flager bliver serveret ved både offentlige begivenheder som festivaler (S01E16 )og ved underholdnings steder som teatre (S03E16).

Herhjemme blev de serveret til en omgang råhygge i sofaen, og det kan varmt *host host* anbefales. Jeg hat da ihvert fald fundet ud af at jeg er lige så afhængig af den her krydrede og sprøde snack som Sokka er… men en lille advarsel er dog på sin plads, for ligesom et rør fuld af Pringels har en skål “flaming fire flakes” det med at forsvinde lynhurtigt, så det kan godt tænkes at du inden weekenden er omme kommer til at have lavet to portioner

 

Fire Flakes


Quest timer: 20 minutter


Flaming fire flakes

Ingredienser

 • 1 æggehvide
 • 1 tsk. sesamolie
 • 1 spsk. sukker
 • 1 ps. taco spice mix (jeg brugte den fra Santa Maria)
 • 1 tsk. hvidløgspulver
 • ½ tsk. sellerisalt
 • 2 tsk. fint salt
 • 2 tsk. chili pulver
 • 1 tsk. røget paprika
 • 5 håndfulde cornflakes

Sådan gør du

 • Start med at forvarme ovnen til 135 grader.
 • Mens ovnen varmer op piskes æggehviden til den er let skummende.
 • Rør nu olien og alle krydderierne ind i hviden, det er vigtigt at der ikke er nogle krydderiklumper.
 • Vend nu cornflakesne i krydderiblandingen og sørg for at alle flager er godt dækkede af blandingen.
 • Så er der blot tilbage at brede de krydrede flager ud på en bageplade og tørre dem godt i ovnen – mine fik ca. 15 minutter.

 


Level


Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering