Percy Jacksons blå vafler og æg

 

★Hej Nerd Squad ★

I dag er det Percy Jackson fødseldag, en dreng der udover at være Poseidons søn også kan bryste sig af at være hovedpersonen i en af mine absolutte yndligs bogserier.

Jeg har længe villet lave en treat dedikeret til Percy her hos Nerdy Treats, og i dag havde jeg endelig den perfekte undskyldning.

Hvis I kender bare en smugle til serien, så ved I sikkert allerede at blå mad spiller en helt særlig rolle mellem Percy og hans mor.

Derfor skulle der heller ikke mange overvejelser til før jeg havde besluttet at dagens treat skulle stå i den blå farves tegn.

Jeg kunne sikkert have lavet en masse crazy eksperimenter, og sovset mit køkken godt og grundigt ind i blå farve.

Weekend vafler

Nu er det dog weekend, tiden hvor hverdagens travlhed for en stund lægges på hylden og hvor der endelig er plads til lidt selvforkælelse i form af ekstra god morgenmad.

Og da jeg læste følgende citat, vidste jeg at jeg endelig havde fundet den perfekte blå treat at fejre dagen med – for der er  i hvert fald rigeligt at fejre i dag.

 

“Min mor lavede blå vafler og blå æg til morgenmad. Det er lidt spøjst at hun altid laver blå mad ved særlige lejligheder, jeg tror det er hendes måde at sige at intet i verden er umuligt – Percy kan gøre syvende klasse færdig, vafler kan være blå. Små mirakler i den dur”

(Percy Jackson og Uhyrernes hav, Rick Riordan)

 

Ud over halvguden Percys fødselsdag, kan jeg nemlig også fejre at jeg nu har haft min sidste arbejdsdag som ernæringsassistent. For på onsdag skal til at studere informationsvidenskab og kulturformidling på KU – se lige pludselig gav det mening at der var begyndt at komme så mange boginspirerede treats her på siden 😉 

Mit nye studie betyder dog muligvis også at jeg kommer til at få lidt småtravlt bag skærmen, derfor kommer jeg desværre nok til at nedprioriterer treatsne lidt i en periode.

Så indtil jeg får fundet mig til rette på studiet bliver der nok en smugle mere stille end der plejer herinde, men jeg håber i kan bære over med mig og ikke mindst har lyst til at være med til at fejre dagen i dag sammen med mig og en ordentlig portion af Percys lækre blå vafler med æg og ahornsmør 🙂 

 

Har I fået smag for vafler, så prøv evt. også denne opskrift fra Steven Universe


Loot: 4 personer

Quest level: Level 2


Percys blå vafler med æg og ahornsmør

Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

 • 50 g mel
 • ½ tsk. salt
 • 1 spsk. sukker
 • 1 appelsin (saft og skal)
 • 1 tsk. vanilje
 • 500 ml mælk
 • 2 – 3 dråber blå frugtfarve
 • 4 æg
 • lidt smeltet smør (til pensling)

Ahornsmør

 • ½ dl ahornsirup
 • 150 g smør (blødt)

Røræg

 • 6 æg
 • 25 g smør
 • 1 spsk. cremefraiche
 • salt og peber

Sådan gør du

 • Pisk mel, salt, sukker, fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og vanilje sammen med mælken og frugtfarven.
 • Pisk æggene let sammen og rør dem i dejen inden den stilles på køl for at hvile i ca. 30 minutter.
 • Bring ahornsirup i kog og tilsæt smørret lidt ad gangen.
 • Når sukker og sirup er blandet godt sammen piskes blandingen igennem med en elpisker til den er tyk og cremet.
 • Hæld ahornsmørret i en lille skål og kom den på køl til den skal bruges).
 • Varm et vaffeljern godt igennem og pensel det med lidt smeltet smør.
 • Hæld ca. ½ dl dej i vaffeljernet, luk låget og lad vaflerne bage til de er svagt lysebrune på begge sider.
 • Hold vaflerne lune mens du laver røræggene.
 • Kom smør og æg i en gryde og varm dem op ved svag varme under omrøring.
 • Når æggene begynder at stivne og danne små klumper er de lige ved at være der.
 • Når du synes dine røræg har en passende konsistens vendes cremefraichen i.
 • Smag til med salt og peber.
 • Server de blå vafler sammen med en generøs portion ultra cremede røræg, iskold ahornsmør og evt. lidt sprødstegt bacon, hvis du vil indsmigre dig lidt ekstra hos Poseidons søn

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering