Rosenkål er en af de grøntsager der virkelig deler vandene, og jeg var 100% klar på at hade den her side dish fra vores julebord.
Min research afslørede dog, at rosenkål er en traditionel del af den britiske julemiddag, så jeg lavede alligevel en lille portion – bare for at holde stilen.
Heldigvis faldt jeg over en opskrift fra Gordon Ramsay med sprødstegt bacon og et friskt twist af citron, og i vanlig Ramsay stil endte jeg med en top lækker side dish som nok vil kunne få smilet frem hos selv den største rosekåls hader.
Jeg har i hvert fald endelig fundet en rosenkåls opskrift jeg faktisk ser frem til at sætte tænderne i igen.
Og hvem ved måske den også kan få dig over på rosenkåls vognen.
Lun rosenkål med citrus og bacon
Antal 4 personer
Ingredienser
- 400 g rosenkål
- 250 g bacon (i tern)
- Salt og peber
- 1 citron (skal og lidt saft)
- 2 spsk. saltede mandler (groft hakket)
Sådan gør du
- Fjern de yderste blade på rosenkålene, skær bundende til og halver dem.
- Blancher dernæst kålene i godt saltet vand i ca. 2 minutter.
- Dræn nu kålen og stil den til side.
- Steg så baconet sprødt på en varm pande.
- Kom herefter kålen ned til baconet og krydr godt med salt og peber.
- Svits kålen på panden med baconet i et par minutter til den begynder at få lidt farve.
- Tilsæt til sidst citronskal og ca. 1 tsk. citronsaft lige inden kålen fjernes fra panden.
- Drys med saltede mandler og server.
Skriv et svar