Roast potatoes

Roast potatoes

De her roast potatoes er sprøde, gyldne og helt igennem uimodståelige.

Hvis der var én ting fra Chris og min britiske julemenu, der virkelig stjal showet, så var det helt sikkert de roast potatoes jeg lavede til os.

De var uden tvivl min favorit fra årets julemiddag – og er bestemt en opskrift jeg kommer til at lave igen og igen.

Jeg mener… forestil dig en kartoffel der er sprød som glas uden på, blød og fluffy inden i og kysset med et lille touch salt.

De tager lidt tid at lave, men tro mig, de er 100% alt arbejdet værd

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg bagekartofler
  • 2 liter vand (kogende)
  • 2 tsk. salt
  • 1 bouillonterning
  • ½ tsk. natron
  • 1 spsk. maizena
  • ½ dl oliven olie
  • ½ dl gåse/ and/ okse/ svine fedt
  • 2 tsk. fint salt

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte.
  • Kom herefter kartoflerne i en gryde sammen med kogende vand, salt, bouillonterning og natron.
  • Bring gryden i kog ved høj varme, og lad kartoflerne koge i ca. 5-6 minutter.
  • Dræn dernæst kartoflerne i et dørslag og ryst dem let, så de får en mere ru overflade.
  • Placer så kartoflerne på en bagerist, og lad dem køle helt af (gerne udækket i køleskabet natten over).
  • Forvarm ovnen til 230 grader dagen efter.
  • Kom herefter maizena i en pose sammen med de afkølede kartofler, og ryst indtil hver kartoffel er dækket af maizena.
  • Rør så olie og fedt sammen med salt og vend kartoflerne heri.
  • Kom nu kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Vend dernæst kartoflerne, og skru ned til 200 grader, og bag kartoflerne indtil de er gyldne, sprøde og gennemstegte i ca. 45 minutter – husk dog at åbne for ovnen hver 15-20. minut for at fjerne al damp inde i ovnen.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering