Det er ikke første gang jeg giver mig i kast med at rekreere en af rotten Remy’s kulinariske kreationer, sidst var det hans lynende gode svampe puffs der stod på menuen, og i dag nærmer vi os langsomt men sikkert den ikoniske ratatouille vi ser ham lave til Anton Ego.
Jeg har nemlig ladet mig inspirere af to af mine yndlings scener fra filmen hvilket endte med en tur i køkkenet hvor denne mættende og smagfulde omelet med ost og ratatouille kom til verden.
Den ene scene som jeg brugte til inspiration var fra starten af filmen, i scenen ser man Remy løbe afsted for at hente nogle urter i en af naboernes altankasser til den omelet han er ved at lave til Linguini.
En omelet som er rottens tak både for at have sluppet for en svømmetur i Seinen, men også for at han kan bo og lave mad sammen med Linguini – ja jeg ved faktisk ikke hvorfor jeg er så glad for lige præcis denne scene, men måske det har noget at gøre med at jeg virkelig ikke kan stå for at se den kære lille rotte udtrykke sin taknemmelighed overfor Linguini igennem sin madlavning, for det er freakin’ adorable.
Førsteklasses comfort food
Den anden scene som inspirerede mig til dagens morgenmad var fra slutningen af filmen hvor den skrappe madanmelder Anton Ego tager sin første bid af Remy’s ratatouille, en bid der viser sig at være så fantastisk at han bliver ført direkte tilbage til sine barndoms minder fra sin mors trykke og idylliske landkøkken.
Se det er det man kan kalde førsteklasses comfort food, og jeg er 100% solgt på stedet hver gang jeg ser den scene… ahmen altså at se et menneske blive så lykkelig efter at have spist en ret som minder dem om deres barndomslykke, er altså bare noget der går rent ind hos hende nørden bag skærmen.
Jeg vidste at jeg var nødt til at lade inspirationen føre an ude i køkkenet, og det kulminerede altså med kreationen af denne labre omelet.
Se nu ved jeg godt at kalender siger marts hvilket betyder at der er langt til den sol og sommer som man egentligt forbinder med ratatouille som bør laves af de bedste solmodne råvarer, og ja omeletten vil da givet vis smage bedre om et par måneder når både tomater, squash og basilikum er på deres ypperste.
Men så længe kunne jeg altså ikke vente, og ved I hvad, omeletten smagte nu ganske godt alligevel, også selvom der blev brugt en rest squash og nogle cherrytomater fra køleskabets gemmer.
Omelet med ratatouille og ost
Ingredienser
- ½ løg (fint hakket)
- 1 fed hvidløg (fint hakket)
- 2 tomater (skåret i tern)
- 1/4 squash (skåret i tern)
- 5 store basilikum blade (fint snittet)
- 1/4 rød peberfrugt (skåret i strimler)
- 20 g revet cheddar
- 1/4 aubergine (skåret i tern)
- salt og peber
- 2 æg
- evt. lidt fint hakket purløg
Sådan gør du
- Start med at svitse løg og hvidløg på en varm pande i lidt olie.
- Når løgene begynder at blive klarer tilsættes resten af grøntsagerne som steger videre i panden til de begyder at blive møre.
- Smag nu til med salt og peber og stil grøntsagerne til side.
- Pisk nu æggene let sammen med en gaffel og krydr med salt og peber.
- Herefter hældes æggemassen på en varm pande.
- Efter ca. 1 min har æggene sat sig og fyldet kan kommes i, start med at drysse osten på og top med de stegte grøntsager.
- Fold nu den ene halvdel af omeletten over fyldet og steg den færdig, den skal stege i ca. 1 min mere.
- Nu er omeletten færdig, og så skal den ellers bare vendes ud på en tallerken og have et lille drys purløg.
Skriv et svar