The Fitz-wich

Pesto sandwich

 Vi er lidt af nogle superhelte nørder herhjemme, specielt når det gælder Marvel universet. Ja vi sluger det simpelthen råt uanset om det er i form af tegneserier, fim eller tv-serier. Sidstnævnte hentyder naturligvis til serien Marvels Agents of S.H.I.E.L.D som vi har set gentagende gange og som vi stadig følger trofast med i, også selvom vi lider under den nuværende mid-season finale på sæson 3 som først starter op igen til marts.

Via IMDB
Via IMDB

Sidst vi havde lagt an til Agents of S.H.I.L.D maraton var der lagt op til det helt store med både popcorn og firkantede øjne, og selvom serien er i en klasse for sig, så var der nu alligevel et enkelt afsnit som jeg bed lidt mere mærke i end de andre. Højst sandsynligt p.g.a det lille underplot omhandlende en vis sandwich… jov jov foodien i mig kom lige til at skinne igennem vores lille nørd maraton og spottede noget spiseligt.

Afsnittet der er tale om var sæson 1 episode 7 “The Hub”, i afsnittet er agent Fitz i gang med at pakke til en farlig to-mands mission, hans første for at det ikke skal være løgn, da kollegaen Simmons kommer for at give ham en sandwich som han kan tage med på missionen med hans yndlings fyld: lufttørret skinke med mozzarella og en snert hjemmelavet pesto aioli.

Via marvelcinematicunivers.wikia.com
Via marvelcinematicunivers.wikia.com

Se det lød simpelthen bare for godt til at foodien i mig ikke kunne blive andet end en lille smugle pirret af at hører om den, og jeg kan godt forstå at Fitz blev så glad for at få den. Desværre så får Fitz dog bare aldrig lov til at smage på den lækre sandwich. For lige som han skal til at tage den første bid smider hans makker den væk da fjenden er ved at hale ind på dem.


“There are dogs tracking us, and you bring a prosciutto sandwich […] This is a mission, not a picnic”

“Oh, I’m well aware it’s not a picnic, Mr. Save the Day […] You obviously get off on ot; being the guy who gets to throw the last punch, who always swoops in to save the girl. And now, you’ve destroyed the worlds most dangerous sandwich.
Congratulations “

(Grant Wrad & Leo Fitz, Marvels Agents of S.H.I.E.L.D S01E07 “The Hub”)


Stakkels, stakkels Fitz det var jo næsten helt hjertensskærende at se den sandwich blive smidt væk. Derfor besluttede jeg mig for at prøve at rekreere den famøse sandwich fra serien, til ære for den uheldige agent. Så her har i opskriften på en vaske ægte Fitz-wich, altså sådan som jeg forestiller mig at den smager.

Pesto sandwich


1 baguette

3 spsk. god mayonnaise

1 spsk. basilukum pesto

1 fed hvidløg

1/4 citron, saft og fint revet skal

1 håndfuld baby spinat/ rucola

Ca. 4 -5 skiver lufttørret skinke

½ kugle bøffel mozzarella, i skiver

1 tomat, i skiver

lidt knust peber

Del baguetten og rist den let i ovnen mens resten af ingredienserne gøres klar

Mens baguetten rister laves aiolien ved at smage mayonnaisen til med pesto, hvidløg, citronsaft, og citronskal

Smør nu den ene halvdel af baguetten med aioli og fordel så spinaten herover efterfulgt af skinke, tomat og ost.

Til sidst drysses lidt knust peber over og den anden halvdel af baguetten smøres med aioli før den kommes på som sandwichens låg.

Pesto sandwich

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


5 thoughts on “The Fitz-wich”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *