hjemmelavede cornflakes Inspireret af leoniderne

Cornflakes

Den niende treat man støder på i Leoniderne er cornflakes – en sand morgenmadsklassiker, som man i kapitel 21 kan se også er populært hjemme hos Emilie.

Normalt når man laver cornflakes, så gøres det naturligvis på diverse fabrikker, hvor majskerner først koges sammen med forskellige smagsgivere, herefter tørres kernerne en lille smule, og til sidst valses de til ultra tynde flager og ristes.

Mine cornflakes består dog ikke af valsede majsgryn. De er i stedet baseret på en let sødet majsgrød, og det gør den 1000 gange nemmere at lave i sit eget køkken.

Spørger du mig, så er det her en opskrift der giver en noget nær perfekte hjemmelavede cornflakes.

De er sprøde, søde og mindede SÅ meget om smagen af Kellogs, at man kunne tro at de kom fra en pakke med hanen Cornelius uden på. 

Det lyder måske lidt mere omstændigt at stå og lave sine egne cornflakes, men de kan faktisk holde sig ganske længe, og derfor kan man jo uden problemer lave en stor portion, og så have lækre hjemmelavede cornflakes Spektrum flakes  på morgenbordet hele ugen.

Det er i hvert fald min plan, for det da alligevel ret blæret at kunne spise hjemmelavede cornflakes til morgenmad.

Cornflakes

Hjemmelavede cornflakes

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 Portioner

Ingredienser

  • 360 g majsmel
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. mælkepulver
  • 2 tsk. vanilje sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 400 ml vand

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Kom majsmel, sukker, mælkepulver, vaniljesukker og lidt salt i en skål og rør det sammen.
  • Hæld bagefter vand i, og rør majsgrøden sammen til den begynder at minde lidt om en tyk pandekagedej i konsistens (så kom endelig lidt mere vand i, hvis du synes at din grød er blevet for tør).
  • Smør herefter grøden meget tyndt ud på en bageplade, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Riv det bagte majsark i mindre stykker, kom majs stykkerne tilbage i ovnen, sænk varmen til 120 grader og bag dem i ca. 20-30 minutter – eller indtil de er blevet helt tørre og sprøde.
  • Lad cornflakesne køle af og opbevar dem tørt og køligt indtil de skal serveres med mælk.

“Hvad har du lavet med hænderne?” Sofies stemme slår skår i glæden, netop som mine fingre lukker sig om en rulle klar tape nede i skuffen. Hun står med en skål cornflakes i hånden og betragter mig. “Ikke noget,” siger jeg, men mor har allerede set forbindingerne.”

(Leoniderne – kapitel 21, Nanna Foss)

Prøv også

Kommentarer

2 svar til “hjemmelavede cornflakes Inspireret af leoniderne”

  1. Majbritt Avatar
    Majbritt

    Hvor kan man mon finde mælkepulver ? 🙂

    1. Trine Avatar

      Hej Maibribritt du kan bl.a. finde skummetmælkspulver i Bilka, det er det jeg har brugt til denne opskrift 😊
      Men andre større butikker har det sikkert også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering