Harrys pastrami sandwich ala Kat’z Delicatessen

Pastrami sandwich

Find en liste med historiens top-10 bedste romantiske komedier, og jeg er sikker på at du vil finde filmen When Harry Met Sally på den.

Filmen har i over 30 år, været elsket og kendt for  på smukkeste vis at skildre den forholdsdans mænd og kvinder indleder, inden de til slut ender sammen med deres respektive partnere.

Men filmen er dog i høj grad også blevet kendt for særligt én scene i en amerikansk deli, hvor den kvindelige hovedrolle Sally, med sine glimrende falske orgasme, fortæller den mandlige hovedrolle Harry, at de fleste kvinder på et eller andet tidspunkt har faket en orgasme.


Most women at one time or another have faked it.” “Well they haven’t faked it with me.” “How do you know?” “Because I know!” “Oh, right, that’s right, I forgot, you’re a man.”

(Sally Albright & Harry Burns, When Harry Met Sally 1989)


Scenen er filmet i Katz’s Delicatessen i New York, en restaurant der i generationer har været berømt for sine mile-high sandwiches.

Særligt deres pastrami sandwich på rugbrød er populær, og den er ofte blevet hyldet som værende den absolut bedste pastramisandwich i New York.

Det er faktisk også deres pastrami sandwich som Harry sætter til livs i scenen, og eftersigende skulle den være så god, at hvis det var den Sally havde bestilt (i stedet for hendes kalkun sandwich), ja så havde hun ikke haft behov for at fake noget som helst.

Hjemmelavet pastrami på omkring 30 minutter.

Ingen pastrami sandwich ville jo være komplet uden pastrami, men laves denne amerikanske pålægstype på klassisk manér, så omfatter det både saltning af et helt kødstykke efterfulgt af en udvanding, en kryddermarinering og til sidst en rygning.

Det er en proces der godt kan tage flere dage at komme igennem, og med min manglende tålmodighed virkede det på ingen måde som en håndgribelig løsning.

Heldigvis findes der en nem lille genvej til hjemmelavet pastrami, og kan du få fingrene i et oksespidsbryst der har fået en tur i en sous vide, ja så kan du på omkring 30 minutter, stå med en fortryllende sandwich fuld af oceaner af det lækreste saltede, krydrede og røgede paststrami.

Det traditionelle valg af tilbehør i sådan en pastrami sandwich er uden tvivl sennep, personligt er jeg dog ikke så vild med sennep, så i stedet valgte jeg at servere min sandwich sammen med den populære russiske dressing fra Katz’s – men er du mere til sennep, så serverer du naturligvis bare din sandiwch med sennep.

Pastrami sandwich


Loot: 4 personer

Quest level:Level 2


Pastrami sandwich

Hjemmelavet pastrami

Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 oksespidsbrydst (sous vide)

Krydder rub

  • 1 ½ spsk. koriander frø
  • 1 ½ spsk. sort peber
  • ½ spsk. paprika
  • ½ tsk. sennepspulver
  • ½ spsk. hvidløgspulver
  • ½ spsk. løgpulver
  • ½ spsk. farin
  • ½ tsk. ingefær
  • ¼ tsk. chiliflager

Russisk dressing

  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. chilisauce
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 spsk. syltet agurk (fint hakket)
  • 1 spsk. løg (fint hakket)
  • 1 tsk. paprika
  • citronsaft
  • Worchestershire sauce
  • Salt

Tilbehør

  • 8 skiver surdejsbrød (let ristet)

Sådan gør du
 

  • Stød korianderfrø og peberkorn sammen i en morter.
  • Tilsæt paprika, sennepspulver, hvidløgspulver, løgpulver, farin, ingefær samt chiliflager, og bland det hele godt sammen.
  • Gnid et generøst lag rub godt ind i spidsbrystet.
  • Ryg det krydrede spidsbryst ved indirekte varme i ca. 20 minutter, eller indtil det har en kernetemperatur på ca. 70 grader.
  • Lad din pastrami hvile i ca. 10 minutter, og rør i mellemtiden ingredienserne til dressingen sammen.
  • Smør nu halvdelen af brødskiverne med dressingen og læg herefter et generøst lag af skiveskåret pastrami oven på.
  • Smør til sidst de resterende brødskiver med dressingen, og læg dem oven på pastramien som låg.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering